fbpx
34   38
66   137
134   246
53   207
33   82

Op vakantie in eigen land

Op vakantie in eigen land

Terwijl ik dit artikel aan het typen ben, ben ik aan het genieten van een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk. Maar, we houden er ook van om op vakantie in eigen land te gaan. Lekker een nachtje of bijvoorbeeld een weekend of midweekje ertussenuit. Altijd genieten! Ben jij van plan om dit jaar op vakantie in Nederland te gaan? Groot gelijk! Ik klets er graag over met je. Let’s go! 

In Nederland op vakantie

Gezien de mega lange wachttijd op Schiphol is op vakantie in eigen land gaan helemaal niet zo gek. Eerlijk is eerlijk, op die vliegstress zit toch echt niemand te wachten? Wij gaan het liefst met de auto op vakantie en zijn nu dan ook naar Zuid-Frankrijk gereden. Naar sommige bestemmingen is vliegen nu eenmaal de enige of beste optie maar wanneer je in Nederland blijft is dit natuurlijk helemaal niet aan de orde.

Samen met mijn vriend ben ik al op best veel plekken geweest in Nederland. Zo hebben we afgelopen jaar o.a. genoten van een strandhuisje in Noordwijk en van een vakantiehuisje in Limburg. Twee hele andere omgevingen.

Het huisje in Noordwijk stond vlakbij zee en daar was een hond welkom. Je gelooft het al, onze Mechelse herder Spyke heeft zich fantastisch vermaakt op het strand. Heerlijk joh, even uitwaaien met de hond.

Tip: Met je hond naar het strand? Check dan van te voren of je boekt in een periode waarin honden welkom zijn op het strand.

Limburg was weer een hele andere omgeving. Heel veel natuurlijk, lekker bosrijk met heuvels. We hebben hier een e-chopper gehuurd en hebben daarmee de omgeving verkend. Echt heel leuk om te doen!

Onze wishlist 

Toch zijn er nog een aantal provincies waar wij graag naartoe willen omdat we er simpelweg beide nog nooit zijn geweest. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Friesland, Groningen en Drenthe. Wij komen zelf uit het zuiden van het land en op de één of andere manier komen we hier gewoon eigenlijk nooit. Misschien zijn we er vroeger, als klein kind, een keer geweest maar dat is dan wel heel erg lang geleden. Daarnaast vind ik het echt jammer dat ik nog nooit in de stad Groningen ben geweest. Het lijkt me namelijk een super toffe stad!

Bovenaan ons lijstje staat om een keer een huisje in Friesland te huren. Het liefst aan het water met een sloepje erbij. Mijn ouders doen dit namelijk ieder jaar en dan kun je met dat sloepje lekker varen door Friesland. Stukjes van de Elfstedentocht varen lijkt me bijvoorbeeld super leuk om te doen. Daarnaast lijkt het me gewoon sowieso een toffe omgeving met leuke stadjes om een keertje te ontdekken. Helaas zijn wij ieder jaar, als mijn ouders op vakantie in Friesland zijn, zelf ook op vakantie. Anders was het natuurlijk een mooie gelegenheid om een keertje op visite te gaan.

Op de hoogte blijven van onze reizen/vakanties en trips? Volg mij dan op Instagram (@lindseybeljaars)

Ik ben benieuwd, ga jij weleens op vakantie in eigen land? In welke provincies ben jij weleens geweest en welke provincies staan nog op jouw lijstje? Heb je nog leuke tips? Laat deze dan zeker achter in de comments.

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Op vakantie in eigen land

Delen: