fbpx
196   202
82   235
56   115
13   195
66   391

Batiste Overnight Deep Cleanse

Batiste Overnight Deep Cleanse

Het merk Batiste kennen we denk ik allemaal wel. Ik heb inmiddels al heel wat droogshampoo´s van het merk ontvangen en kan oprecht zeggen dat het mijn favoriete merk is op het gebied van droogshampoo´s. Batiste heeft een nieuw product ontwikkeld namelijk een Overnight Deep Cleanse. Een droogshampoo die speciaal ontwikkeld is om voor het slapengaan aan te brengen zodat je opstaat met een frisse coupe. Dat klinkt natuurlijk heel interessant. Ben jij, net als ik, super benieuwd naar deze Batiste Overnight Deep Cleanse? Lees dan gezellig mee.

Batiste Overnight Deep Cleanse

Overnight Deep Cleanse van Batiste Hair

Het product klinkt natuurlijk super ideaal. Het belooft dat je haar, tijdens het slapen, wordt ‘gereinigd’ en dat je dus opstaat met fris haar. Logischerwijs breng je dit product dus aan voor het slapengaan.

Deze nieuwe formule is verrijkt met houtskool, keratine en zuiveringszout. Het reinigt het haar door gedurende de nacht overtollig olie te absorberen. 

In 2021 heeft Batiste een enquête uitgevoerd en hieruit bleek dat de helft van de deelnemers het fijn vond om het haar, voor het slapen, te verzorgen. Daarnaast gaf 81% van de deelnemers aan dat het verzorgen van het haar een essentieel onderdeel van de verzorgingsroutine is. Op basis van de uitkomsten van deze enquête heeft Batiste dus dit nieuwe product ontwikkeld.

Ik vind het verzorgen van mijn haar ook heel erg belangrijk. Wel moet ik zeggen dat ik dit nooit voor het slapen gaan doe maar juist in de ochtend. Stel, ik wil een wasbeurt overslaan, dan breng ik dus in de ochtend mijn droogshampoo aan. Even omschakelen dus dat het met deze Batiste Overnight Deep Cleanse de bedoeling is dat je het product ’s avonds, voordat je gaat slapen, aanbrengt.

Batiste Overnight Deep Cleanse

Droogshampoo van Batiste

Deze Overnight Deep Cleanse van Batiste Hair is geparfumeerd met rustgevende patchouli, vetiver en berk als basis. Deze basis is vermengd met kalmerende jasmijn en roos als hartnoten en pittige citroen als topnoot. Het is een hele zachte, frisse geur die niet te sterk of te overheersend is. Het past, op de een of andere manier, goed bij de nacht. Wat dat betreft is het dus een top keuze van Batiste. Overigens origineel dat ze niet standaard lavendel hebben gekozen. Dat is natuurlijk een geur die je zou verwachten bij zo’n product.

Natuurlijk heb ik het product uitgebreid getest. De gebruiksaanwijzing is eigenlijk niet anders dan met een normale droogshampoo. Voor gebruik schud je de bus een paar seconde. Je verdeelt het haar en sprayt in de richting van de haaraanzet. Ongeveer 30cm. van de haaraanzet af. Vervolgens masseer je het product goed in zodat het de hele nacht kan inwerken. De bedoeling is dus dat je daarna lekker gaat slapen en wakker wordt met een frisse coupe. Werkt het? Jazeker! Je ontwaakt echt wel met minder vet haar en bent ready voor de dag. Een groot verschil met een andere droogshampoo merk ik niet echt. Behalve dat je deze dus ’s avonds aanbrengt en ik normaal een droogshampoo aanbreng in de ochtend. Verder, qua werking, is het nagenoeg hetzelfde.

Batiste overnight deep cleanse is voor €6,80 (200 ml) te koop bij Kruidvat, Boozyshop en Etos.

Gebruik jij weleens droogshampoo? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Batiste Overnight Deep Cleanse

Delen: