fbpx
32   147
25   56
67   128
25   261
24   103

Onze favoriete koffiebonen

Onze favoriete koffiebonen

In december, met kerst, gaf ik mijn vriend een koffiemachine cadeau. Mijn vriend heeft zijn eigen bedrijf en werkt voornamelijk vanuit huis. Voorheen hadden wij een Nespresso apparaat waarin wij met koffiecups koffie zetten. Het apparaat werd al wat ouder en we gingen goede koffie steeds meer waarderen. Ik vond het dan ook hoog tijd voor een gloednieuw koffiemachine. Koffie zetten met verse bonen is toch another level. Nadat het apparaat in onze keuken stond te shinen zijn we eigenlijk direct opzoek gegaan naar de perfecte koffiebonen. Jeetje, wat zit daar een verschil in zeg. Ongelofelijk! Inmiddels hebben wij onze favoriete koffiebonen gevonden en daar vertel ik jullie graag alles over. Let’s go! 

Onze favoriete koffiebonen

Natuurlijk begin je met de koffiebonen die verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Ik kocht in december gelijk wat verschillende zakken zodat het proeven kon beginnen. Op zich echt wel prima koffie maar het mocht naar onze mening nog wel een tikkie beter. Met een goed apparaat wil je nou eenmaal goede koffie! Daarnaast hebben wij een rondreis gemaakt door Costa Rica waar we super veel geleerd hebben over koffie en echt mega goede bakkies geproefd hebben. Dat moet in Nederland ook kunnen toch?

Via Instagram kwam ik terecht bij Verse Maling. Het handige is dat zij een koffie proefpakket aanbieden. Koffie proefpakketten zijn natuurlijk ideaal om op te zoek te gaan naar je favoriete koffie. Eenmaal dit proefpakket in huis kon het proeven beginnen. Mijn vriend was eigenlijk al direct onder de indruk van de geur van deze bonen. Ze ruiken inderdaad heerlijk! Ik was daarnaast onder de indruk van de packaging, het ziet er heel classy en stijlvol uit. Hé, het oog wilt ook wat toch?

Onze favoriete koffiebonen

Het proefpakket van Verse Maling bevat drie varianten, namelijk:

 • The Governor – Medium Roast
  • met karamel, melk chocolade & lichte, fruitige tonen
  • Roastlevel 3 – zacht van smaak
  • Land van herkomst: Brazilië, Uganda, Colombia
  • Soort boon: 75% Arabica / 25% Robusta
 • The Chief – Classic Italian
  • met pure chocolade en noten
  • Roastlevel 5 – sterk van smaak
  • Land van herkomst: Uganda, Brazilië, Honduras
  • Soort boon: 60% Arabica / 40% Robusta
 • Italian Stallion – Classic Italian
  • met pure chocolade en amandel
  • Roastlevel 4 – vol van smaak
  • Land van herkomst: Uganda, Brazilië, Honduras
  • Soort boon: 75% Arabica / 25% Robusta

Onze favoriete koffiebonen

Koffiebonen van Verse Maling 

Super leuk eigenlijk om thuis een soort koffieproeverij te houden. Mijn vriend en ik hebben er oprecht lol mee gehad! De conclusie was eigenlijk al vrij snel duidelijk, ze zijn alle drie echt heel erg lekker. Absoluut een hoge kwaliteit bonen en een top bakje koffie. Maar, uiteraard, smaken verschillen. Als ik persoonlijk echt moet kiezen tussen deze drie dan is The Governor mijn favoriet. Een heerlijk zacht bakje koffie die echt heel smaakvol is. Tsja, met karamel en melkchocolade als tonen heb je misschien ook al snel te pakken. Mijn vriend houdt wel van een wat sterker bakje koffie dus, zoals ik al wel had verwacht, is The Chief zijn favoriet. Met Italian Stallion is overigens echt helemaal niets mis. Dit is puur onze eigen smaak en voorkeur maar uiteraard komt deze zak ook zeker op. Wij hebben in ieder geval onze favoriete koffiebonen gevonden. Ideaal

Tip: Ben je totaal geen koffiedrinker? Verse Maling verkoopt ook andere producten zoals losse thee en Ambachtelijke, Belgische bonbons.

Je koopt een koffie proefpakket voor € 27,95 bij Verse Maling. Je ontvangt dan 3 verschillende zakken van 250 gram. 

Hoe drink jij jouw koffie het liefst? Heb je weleens van Verse Maling gehoord?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: