fbpx
92   166
49   181
31   69
68   138
25   273

Garnier Fructis Banana Hair Food

Garnier Fructis Banana Hair Food

In 2022 ben ik lid geworden van de Kruidvat Squad. Echt super tof! Van Kruidvat ontvang ik iedere maand een heel tof pakket en in de box van april zat o.a. de Garnier Fructis Banana Hair Food. Ik was eigenlijk direct super nieuwsgierig naar de producten en ben ze vrijwel meteen gaan uitproberen. Ben jij benieuwd naar de nieuwe Garnier Fructis Banana Hair Food lijn? Ik vertel je er graag alles over. Lees je mee?

Banana Hair Food van Garnier

Deze lijn van Garnier is speciaal ontwikkeld voor droog haar dat toe is aan een intensieve verzorging. Ik heb in de zomer zelf altijd wel wat meer last van droog haar o.a. door bijvoorbeeld de zon en het zwemmen en dat is ook de reden dat ik deze Garnier Fructis Banana Hair Food lijn graag wilde proberen. Daarnaast denk ik dat extra verzorging voor je haar altijd welkom is! Wist je trouwens dat deze lijn van Garnier al een tijdje te koop is in onze buurlanden? Sterker nog, het is een mega populair haarmasker die zelfs met een ‘holy grail’ wordt bestempeld. Pas sinds kort dus ook eindelijk in Nederland.

Garnier Fructis Banana Hair Food

Deze verzorgingslijn bestaat uit drie producten, namelijk: 

 • Shampoo – 350ml
 • Conditioner – 350ml
 • Mask – 390ml

Dat dit de banana lijn betreft is eigenlijk in één oogopslag duidelijk. De lijn is vormgegeven in fel geel en bevat een opdruk van bananen. Prima gekozen, typisch Garnier, het ziet er leuk uit. De shampoo en conditioner hebben iets weg van een smoothieflesje en ik denk dat daarom Garnier dacht, om verwarring te voorkomen, laten we er een sticker opplakken met ‘niet innemen’.

Niet gek trouwens want de geur is ook net een bananensmoothie. Echt, de bananengeur komt je meteen tegemoet. Overigens niet op een vervelende manier maar juist op een hele positieve manier. Jeetje, wat ruikt deze lijn heerlijk zeg. Ik ben er weg van!

Garnier Fructis Banana Hair Food

Garnier Banana Hair Food Masker 

Het is een 3 in 1 masker en dat wilt zeggen dat je het masker op drie manieren kunt gebruiken, namelijk:

 • Conditioner: Na het wassen van je haar, aanbrengen op nat haar als conditioner en weer uitspoelen
 • Masker: Aanbrengen in nat haar, minimaal 3 minuten laten intrekken en weer uitspoelen voor een intensieve verzorging
 • Leave-In Conditioner: Een kleine hoeveelheid aanbrengen in handdoek droog of droog haar. Het zorgt voor minder pluizig en zacht haar.

Het masker zit in een lekkere, grote pot die maar liefst 390ml. bevat. Ik heb besloten het product echt als een masker te gaan gebruiken. Uiteraard omdat ik de conditioner ook al heb ontvangen en ik zelf iets minder fan ben van leave-in producten. Daarnaast heb ik altijd geleerd dat je een masker gebruikt vóór een conditioner en dat heb ik dan zeker ook gedaan. Mijn routine is eigenlijk altijd als volgt:

 • 2x wassen met shampoo
  • Shampoo zet de haarschubben open
 • Masker aanbrengen en uitspoelen na +/- 5 minuten
  • Omdat de haarschubben openstaan wordt het masker supergoed opgenomen
 • Conditioner aanbrengen en uitspoelen
  • Sluit de haarschubben zodat je haar sterk blijft en niet gaat pluizen.

Garnier Fructis Banana Hair Food

Garnier Banana Hair Food review

Ik heb in deze review vooral het masker uitgelicht omdat deze wel wat extra uitleg kon gebruiken. De shampoo en conditioner gebruik je gewoon zoals je gewend bent bij deze producten. Ik merk dat de shampoo heel fijn is in gebruik. Hij laat zich makkelijk door het haar verdelen, schuimt goed en laat mijn haar echt schoon en gereinigd aanvoelen. Tijdens de tweede wasbeurt schuimt de shampoo meer dan de eerste keer, het blijft echt een belangrijke stap!

Het masker voelt heel lekker romig en laat zich ook makkelijk door het haar verdelen. Mijn tip is wel om je haar even goed uit te knijpen zodat je het masker niet op zeiknat haar aanbrengt. Het masker laat ik zeker 5 minuten intrekken en spoel het vervolgens uit met lauwwarm water. Ik merk al meteen dat mijn haar een stuk zachter en meer gevoed aanvoelt.

Ik sluit mijn routine dus af met een conditioner die mijn haar eigenlijk meteen heel zacht laat aanvoelen. Zodra mijn haar droog is heb ik het eigenlijk vrij snel klitvrij en voelt het zacht en verzorgd aan. Absoluut alles behalve droog en pluizig!

Alle producten van de Banana Hair Food lijn zijn voor 98% natuurlijke ingrediënten, veganistisch en vrij van siliconen, parabenen en kleurstoffen. 

 • Shampoo – 350ml – €7,99
 • Conditioner – 350ml – €7,99
 • Mask – 390ml – €9,99
  • Uiteraard te koop bij Kruidvat

Gebruik jij regelmatig een haarmasker?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Garnier Fructis Banana Hair Food

Delen: