fbpx
111   126
47   184
44   97
12   191
65   389

Een serre in de tuin

Een serre in de tuin

Ooooh yes, de lente is begonnen en we hebben de zomer nog tegemoet. Stiekem vind ik het echt heerlijk dat we de herfst en winter voorlopig even gedag kunnen zeggen. Al regent het pijpenstelen op het moment dat ik dit typ, de betere dagen komen er gelukkig weer aan. Zodra het weer beter wordt is het natuurlijk ook lekkerder om naar buiten te gaan en om lekker in de tuin te gaan zitten. Ik ga jullie wat meer vertellen over een serre in de tuin. Lees je mee?

Wat is het verschil tussen een veranda en een serre?

Een veranda is eigenlijk een soort verlenging van de tuin en is vaak een overkapping met twee of drie open zijdes. Een veranda is echt ideaal bij lekker weer. Is het weer iets minder? Dan is een serre, ook wel tuinkamer genoemd, juist ideaal. Een serre heeft ramen, is gesloten en negen van de tien keer verwarmd.

Mijn ouders hebben een geweldige, luxe serre in de tuin. Deze serre op maat hebben ze bij de bouw van hun huis direct aangebouwd en het is zo’n mega upgrade aan het huis. Volgens mij is deze overkapping zo’n 20 meter breed en hij is geheel overkapt en helemaal dichtgemaakt. Er zit ook verwarming in waardoor het gewoon echt een extra, gigantische woon- en eetkamer is. Het mooie is dat de ramen tussen de houten pilaren schuifdeuren zijn die je bij warm weer helemaal open kunt zetten. Op dat moment is het juist weer meer een veranda in plaats van een serre. Ik zeg, best of both worlds! 

In mijn eigen huis hebben mijn vriend en ik een overkapping met twee open zijdes. Hieronder hebben we een houtkachel staan en een heater hangen en daardoor is het daar wel al snel lekker vertoeven. In de lente, wanneer het nog niet mega warm is, kun je hier zeker wel zitten maar dan is het belangrijk dat het windstil is. In de zomer zit je hier heerlijk in de schaduw en wij hebben al heel wat avondjes borrelend in de veranda doorgebracht. Daarnaast vind ik het in de zomer ook heerlijk om buiten in de veranda te werken. Echt een lekker plekje! Oké, al droom ik toch zelf ook echt van zo’n serre als mijn ouders!

Heb jij een veranda of serre in de tuin?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: