fbpx
92   154
105   190
136   257
113   247
86   291

Een perfect opgemaakt bed – 5 tips

Een perfect opgemaakt bed

Een perfect opgemaakt bed, je ziet ze vooral bij aankomst in een hotel of in films. Want, eerlijk is eerlijk, wie heeft er in de ochtend nou zin en of tijd om zijn bed perfect op te maken? Nou, ik eigenlijk niet. Toch vind ik het de laatste tijd steeds fijner om een mooi opgemaakt bed te hebben. Nu heb ik wat rondgekeken op Google en Pinterest en deel ik in dit artikel graag 5 tips voor een perfect opgemaakt bed. Lees je met mij mee?

Wij zijn op dit moment onze slaapkamer een touch up aan het geven. Zo komt er achter ons bed onder andere een nieuw behang. Dit geeft onze slaapkamer natuurlijk weer een hele nieuwe look en feel. Op dit moment hebben wij namelijk een blauwe muur op onze slaapkamer achter het bed. Deze kleur ben ik al een tijdje beu. Het is behang en het makkelijkste is natuurlijk om hier overheen een nieuw behang te doen. Ik ben gegaan voor een mooi beige/wit behang met een marble effect. Zo benieuwd!

Oké, door naar de 5 stappen op een perfect opgemaakt bed te maken.

1. Een mooi dekbedovertrek

Het bed heeft natuurlijk een vrij groot oppervlak en daarom is een mooi dekbedovertrek echt essentieel. Om eerlijk te zijn vind ik echt dat een dekbedovertrek je slaapkamer kan maken of breken. Aangezien onze slaapkamer een make-over krijgt ben ik nu nog op zoek naar mooie, bijpassende dekbedovertrekken. Bij de Bijenkorf heb ik een heel mooi Beddinghouse dekbedovertrek gespot. Het is een wit, katoenen dekbed met een prachtige blossom print erop.

2. Sierkussens

Daarnaast kunnen sierkussens ook absoluut niet ontbreken bij een mooi opgemaakt bed. Het liefst in verschillende maten zodat je ze leuk kunt neerleggen. Je ziet bij opgemaakte bedden in een hotel altijd grote kussens achter en kleine kussentjes voor. Tof om deze kussentjes allemaal te verzamelen in dezelfde tinten maar wel dat ze net allemaal anders zijn. Dat ziet er, naar mijn mening, altijd extra gezellig uit.

3. Een bedsprei of een plaid

Wil je het echt chique maken? Dan maakt een bedsprei of plaid je opgemaakte bed natuurlijk echt af. Zelf ben ik dol op plaids en heb ik deze eigenlijk altijd op bed liggen. Het mooiste is natuurlijk om je dekbedovertrek zichtbaar te houden en de helft van je overtrek te bedekken met een mooi plaid of bedsprei. Om het wat speelser te maken kun je kiezen voor een plaid met een patroon.

4. Een klein dekentje/vachtje

Oké, misschien ben je nog op zoek naar chiquer dan chique? Vind jij een dekbedovertrek met een bedsprei echt nog een beetje te kaal? Denk dan eens aan zo’n leuk faux schapenvachtje. Bijvoorbeeld in het beige of wit. Deze kun je super leuk over het bed heen draperen. Bijvoorbeeld aan het uiteinde, een beetje schuin in één hoek. Geeft toch net weer zo’n extra touch. 

Ps. je kat gaat dit ook heel leuk vinden, haha!

5. Accessoires

Ga jij voor de magazine look? Plaats dan op dit dekentje of vachtje een dienblad met wat leuke accessoires. Je kunt denken aan bijvoorbeeld kaarsen, waxinelichthouders, een vaasje, pampaspluimen, ga zo maar door. Het maakt toch je slaapkamer wel helemaal af hè! Oh en extra bijkomend voordeel, misschien breng je je partner wel op een idee en tovert hij op dit dienblad een ontbijtje op bed voor je! Who knows! 

Dit waren mijn 5 tips voor een perfect opgemaakt bed. Maak jij jouw bed iedere dag op?  

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

1 Reactie

  1. Jeanelle
    30 maart 2022 / 23:58

    Wanneer ik uit bed ga sla ik hem eerst Altijd even open en maak hem later op. Wanneer ik vroege dienst heb maak ik hem vrijwel gelijk op. Wisselt dus nogal.