fbpx
16   47
8   36
272   802
27   67
32   78

Modetrends voorjaar 2022

Modetrends voorjaar 2022

Oh yes! 2022 is begonnen, we zitten inmiddels alweer in week 2. De feestdagen zijn achter de rug en we zijn vol motivatie begonnen aan de goede voornemens in januari. De een wilt meer bewegen, de ander stoppen met roken en ook Dry January en Veganuary hoor je geregeld voorbij komen. Uiteraard bevinden we ons op dit moment nog midden in de winter. Toch krijg ik de eerste perspakketten met voorjaarscollecties al binnen en zijn de eerste items van de lente- en zomercollecties al te koop in webshops. Wil jij je eigen vast gaan oriënteren op de trends voor de lente/zomer van 2022? Dan helpt dit artikel je een handje op weg. Lees je met mij mee?

de trends voor de lente/zomer van 2022

Eerlijk is eerlijk, de winter is niet mijn favoriete seizoen. Ik kan dan ook niet wachten tot de lente begint, het weer wat warmer wordt en de zon zich wat vaker laat zien. Dat alle dorre bomen weer blaadjes krijgen en men weer wat meer naar buiten gaat. Hopelijk gaan dan ook weer wat versoepelingen in zodat we, met nieuwe kleding, kunnen flaneren in de stad op het terras. Zonnebrilletje op, een lekker drankje erbij, ik kan niet wachten!

Anyways, tijd om drie trends te bespreken die je veel gaat zien aankomende lente en zomer.

Aardetinten

We zien aardetinten inmiddels al een tijdje in het modebeeld. Vorige zomer, dit najaar en deze winter zien we ook veel aardetinten. Met uiteraard de nadruk op beige en off white. Ik ben zelf dol op deze trend en heb inmiddels heel wat kledingitems in mijn kast in deze tinten. Heerlijk ook om ze te combineren met witte laarzen! In de lente en zomer wordt de nadruk wat meer gelegd op coffee & sudan brown. Oftewel, bijvoorbeeld chocoladebruin in combinatie met iets lichtere ondertonen zoals klassiek bruin.

Print op print

De combinaties zijn in 2022 echt eindeloos. Heb je altijd het idee gehad dat print op print een no go is? Dat gevoel is in 2022 echt verleden tijd! Nu is het natuurlijk wel vrij lastig om te combineren. De tip is om ervoor te zorgen dat één print in de outfit overheerst. Deze dominerende print is bij voorkeur ook het grootste kledingstuk zoals bijvoorbeeld een lang vest of een broek. Daarnaast is het prettig om een minimalistische print, zoals een streep of een ruit, te combineren met een wat drukkere print zoals een paisley print.

Felle kleuren

Alhoewel je pastelkleuren ook nog steeds ziet in het modebeeld dit voorjaar, winnen de felle kleuren terrein. Hierbij heb ik het echt over felle kleuren zoals koningsblauw en fuchsia of lollypop roze. Je kunt deze felle kleuren overigens ook echt prima met elkaar combineren of bijvoorbeeld terug laten komen in je schoenen. Al een tijdje blauwe laarzen op het oog? Go for it! Je bent helemaal on trend met deze laarzen aankomend seizoen. Daarnaast zie je ook helderoranje en grasgroen veel voorbij komen!

Wat vind jij van deze Modetrends voorjaar 2022? Welke trend spreekt jou het meest aan?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

  1. 13 januari 2022 / 14:02

    Mijn dochter heeft net twee felgekleurde sweaters gekocht; zelf ga ik denk ik liever voor de aardetinten. Hoewel een printje ook een keer leuk kan zijn.