fbpx
25   138
32   72
12   186
65   385
33   193

Kleding kopen via Vinted

Kleding kopen via Vinted

Vinted, wie kent het niet? Ik heb er al zoveel reclame van voorbij zien komen dat het haast onmogelijk is dat je er nog nooit van hebt gehoord. Wat is het? Het is een internationale marktplaats voor tweedehands artikelen. In dit artikel vertel ik je wat meer over Kleding kopen via Vinted. En natuurlijk ook over het kleding verkopen via Vinted. Ben jij nieuwsgierig? Lees dan zeker met mij mee.

Vinted is eigenlijk een beetje de hippe versie van Marktplaats. Waar je op Marktplaats de weg kwijt raakt tussen allerlei advertenties en aanbieders kun je op Vinted veel serieuzer en gerichter zoeken. Het filteren op maat, kleur, soort kledingstuk, prijs etc. maakt het zoeken overigens nog een stuk overzichtelijker. Ik heb de app nu pas een paar dagen op mijn telefoon maar het is echt mega overzichtelijk en duidelijk.

In Vinted kun je elkaar beoordelingen geven. Het is dus in één oogopslag heel erg duidelijk of een verkoper een goede beoordeling heeft. Indien het heel veel goede beoordelingen zijn, weet je dus dat de verkoper eerlijk en betrouwbaar is. Daarnaast geeft de verkoper een verkoopprijs op die ook direct inzichtelijk is. Het urenlang heen en weer berichten om te bieden en te onderhandelen is bij Vinted dus ook niet aan de orde. Gelukkig maar want jeetje, daar heb ik echt een hekel aan.

Kleding verkopen via Vinted

Door samenwerkingen voor mijn blog en instagram krijg ik geregeld kledingitems toegestuurd. Super tof natuurlijk! Dit zorgt er echter ook wel voor dat ik heel wat kleding heb en dat er heel wat items in mijn kast hangen die ik nooit meer draag. Hier maak ik graag mensen in mijn persoonlijke kring blij mee maar dan nog blijf ik een overschot houden. Vandaar dat ik heb besloten om mijzelf eens te gaan verdiepen in Vinted. Je kunt natuurlijk kleding kopen via Vinted maar zeker ook kleding verkopen via Vinted. Vooral optie 2 is op dit moment voor mij heel erg interessant.

Hoe werkt Vinted?

 1. Je download de app (gratis te vinden in je appstore) en maakt een account aan
 2. Maak foto’s van je spullen (voor, achter, details etc.) en geeft de verkoopprijs op
 3. Zodra het artikel is verkocht stuur je het binnen 5 dagen op naar de koper
  • goed om te weten: de koper betaalt de verzendkosten!
 4. Het geld wordt naar je overgemaakt zodra de koper de ontvangst van het artikel heeft bevestigd

Nou, eerlijk? Kind kan de was doen toch? Volgens mij kan het niet heel veel simpeler dan dit. Nu las ik online dat er nog vaak wat vragen waren over hoe het werkt met het pakketje versturen zodra het item verkocht is.

Pakketje versturen na verkoop via Vinted

 1. Pak het verkochte item in en breng het naar een afgiftepunt
  • zodra je dit hebt gedaan krijg je een Track & Trace code
 2. Deze T&T code moet je invoeren in het scherm met verzendinstructies zodat zowel de koper als de verkoper het pakket kunnen volgen
  • tip: bewaar altijd het verzendbewijs!
 3. That’s it! 

Mijn Vinted account

Echt een ervaring met de app Vinted heb ik dus nog niet. Ik hoor er veel positieve verhalen over maar zeker ook een aantal negatieve. Zelf ga ik nu dus pas ervaren hoe deze App is en wellicht is het een leuk idee om over een tijdje mijn mening te delen. Anyways, mijn kast is uitgeruimd en mijn eerste items staan te koop op Vinted. Mocht je dus eens een kijkje willen nemen, dan kun je mij op Vinted vinden via onderstaande link of door te zoeken op Lindsey Beljaars.

https://www.vinted.nl/member/78727989-lindseybeljaars

Heb jij weleens iets gekocht of verkocht via Vinted? Wat is jouw ervaring met Kleding kopen via Vinted? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Kleding kopen via Vinted

Delen:

1 Reactie

 1. 18 januari 2022 / 12:12

  Ik heb zelf al regelmatig items gekocht en verkocht via Vinted. Straks ga ik toevallig mijn account weer vullen.