fbpx
25   138
32   72
12   186
65   385
33   193

Get Ready for Christmas

Get Ready for Christmas

Sinterklaas heeft ons koude kikkerlandje verlaten en we maken ons langzaamaan klaar voor de kerst. Bijna overal staat de kerstboom inmiddels te shinen in de woonkamer en hangen er gezellige lampjes buiten. Oh wat houd ik toch van kerst! Ik kan niet wachten totdat de kerst echt voor de deur staat en ben stiekem al bezig met mijn outfits, mijn make-up lookje en mijn haarstyle. In dit artikel laat ik je een make-up look zien die perfect is voor de kerst. Get Ready for Christmas, let’s go!

Get Ready for Christmas

Mijn blog bestaat inmiddels bijna 7 jaar! Wow, niet normaal hè? Soms denk ik weleens, hoe dan? Maar goed, als je iets leuk vindt, dan is het natuurlijk ook niet zo moeilijk om ermee door te blijven gaan. Wel is mijn blog, qua onderwerpen, wat verschoven door de jaren heen. Voorheen plaatste ik voornamelijk beautygerelateerde artikelen en dit is nu wel wat meer fashion- lifestyle en interieur gerelateerd geworden. Niet gek aangezien ik vroeger echt altijd bezig was met make-up en dat nu ook wel iets minder is. Maar hé, zodra de kerst eraan komt, dan vind ik het wel echt heerlijk om weer mijn make-up stash in te duiken en lekker uit te pakken. Kopje thee erbij en lekker wat vlogs op YouTube en heerlijk make-uppen, dat is toch waar iedere vrouw blij van wordt? Ik in ieder geval wel!

Ooglook

Bij kerst denk ik vooral aan glitters en ik ben fan van goud dus gouden glitters it is! Omdat je met een ooglook met veel glitter nogal last hebt van fall out start ik bij een make-up look als deze het liefst met de ooglook. Alle fall out kun je daarna namelijk nog mooi weghalen zonder dat de hele basis van de make-up is verpest. Oftewel, tip van flip, eerst je ooglook en daarna je basis! In deze look ben ik gegaan voor een vrij rustige ooglook met dus voornamelijk veel glitter. Op mijn bewegend ooglid heb ik een gouden glitteroogschaduw aangebracht. In de arcadeboog zit een vrij neutrale, beige kleur en in de outer V heb ik een shiny, bordeaux rode kleur aangebracht om de look net wat meer definitie te geven en wat feestelijker te maken. Ik heb een oogpotlood aangebracht op zowel mijn bovenste- als onderste wimperrand en de onderste wimperrand wat extra gesmudged met een bruine oogschaduw. In mijn binnenste ooghoek heb ik een vrij heftige witgouden glitter aangebracht als extra ‘pop!’. De ster van de look? Dat zijn uiteraard mijn wimpers! Ik draag eerlijk gezegd nooit nepwimpers maar dit keer dacht ik, ik ga ervoor! Eigenlijk ben ik verrassend blij met het resultaat.

Make-up basis

Naar mijn mening is bij een full on make-up look de basis echt het allerbelangrijkste. Ik start altijd, na mijn dag- en oogcrème, met een primer. Een goede, hydraterende primer die lekker sticky is. Vervolgens breng ik mijn concealer aan en daarna mijn foundation. Het liefst met een spons in plaats van een kwast omdat ik het idee heb dat je met een spons de foundation en concealer echt goed met de huid kan blenden. Hierna sluit ik de crèmeproducten af met een matte poeder. Deze poeder zorgt ervoor dat de foundation en concealer mooi op zijn plek blijven zitten en zorgt uiteraard voor een goede basis voor andere poederproducten.

Foundation tip: Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup SPF 10, onder andere hier te koop.

Blush, bronzer en highlighter

De andere poederproducten zijn uiteraard blush, bronzer en highlighter. Ik start altijd met een bronzer die ik vooral aanbreng op mijn jukbeenderen en mijn voorhoofd. Hetgeen wat overblijft op mijn kwast breng ik altijd aan over mijn hele gezicht voor wat extra definitie en warmte. Daarna breng ik een highlighter aan. Uiteraard op het bovenste gedeelte van mijn jukbeenderen en in dit geval een lekkere, opvallende en shiny highlighter. Het is niet voor niets kerst toch? Een beetje extra glitter kan geen kwaad! Om vervolgens de bronzer en de highlighter mooi te blenden breng ik een zachte, roze blush aan op de appeltjes van mijn wangen.

Lipstick

Als er één gelegenheid perfect is voor een rode lipstick dan is het natuurlijk wel kerst. Dus uiteraard kunnen rode lippen niet ontbreken in deze christmas make-up look. Ik draag hier een rode lipstick van Essence die heerlijk romig aanvoelt op de lippen en lekker hydraterend is. Mijn tip is om altijd te gaan voor een rode lipstick met een koele ondertoon. Dit zorgt er namelijk voor dat je tanden witter lijken. Jep, het is echt zo, probeer maar uit!

That’s it! Een fixing spray eroverheen en you’re good to go! 

–> Lees ook: Kerst outfitinspiratie

Get Ready for Christmas! Wat vind jij van deze kerstlook?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin

Delen: