fbpx
196   202
82   235
56   115
13   195
66   391

Avondroutine in de winter

De winter is bijna in zicht en ik wil in dit artikel graag mijn avondroutine in de winter bespreken. In de winter heb ik altijd last van een droge huid en is mijn haar enorm statisch. Vandaar dat mijn avondroutine in de winter anders is dan bijvoorbeeld in de zomer. Ben jij benieuwd naar mijn avondroutine? Lees dan zeker verder.

Mijn avondroutine inclusief tips

Douchen

Mijn avondroutine begint vrij laat op de avond, rond 23:30 uur. Ja, ik weet het, ik ga veel te laat naar bed maar dat is nu eenmaal niet anders. Het eerste wat ik doe is onder een heerlijke warme douche stappen. Onder de douche gebruik ik het liefst een douchegel of een douchefoam en in de winter kies ik altijd voor een extra natuurlijk en verzorgend product. Zodra mijn lichaam heerlijk schoon is, is het tijd om mijn gezicht te reinigen. Dit doe ik ook onder de douche met een facewash en dat is al een tijdje de verfrissende reinigingsgel uit de Kneipp Mindful Skin Lijn.

  • Sidenote; ik was mijn haar één keer per week met een hele uitgebreide routine. Ik neem deze niet mee in dit artikel maar zal deze binnenkort bespreken in een apart artikel. 

Skincare

Eenmaal uit de douche verzorg ik mijn gezicht allereerst met een toner. Deze breng ik aan op een herbruikbaar wattenschijfje en deze haal ik over mijn gezicht heen. Door deze stap weet ik zeker dat mijn gezicht helemaal schoon en make-upvrij is. Hierna breng ik een oogcrème, een serum en een extra voedende nachtcrème of gezichtsolie aan. Mijn huid is in de winter altijd extreem droog en de tussenstap van een serum heb ik absoluut nodig. Dit zorgt er namelijk voor dat mijn huid in de ochtend alsnog gevoed en verzorgd aanvoelt in plaats van droog en trekkerig.

Fleeck Sonische Elektrische Tandenborstel

Tanden

Na mijn skincare routine is het tijd om mijn tanden te verzorgen. Uiteraard poets ik ze uitgebreid met mijn sonische tandenborstel van Fleeck. Een hele fijne tandenborstel die ik inmiddels alweer een flinke tijd gebruik. Hij heeft onder andere 5 verschillende poets standen en gaat tot 30 dagen mee op een volle batterij. Top toch? Mijn tanden poets ik sowieso altijd minimaal 2 minuten en daarna flos ik ze uitgebreid. Het flossen doe ik, laat ik heel eerlijk zijn, niet iedere avond maar ik probeer dit echt zoveel mogelijk te doen. Ik zet het dan ook in dit artikel als extra reminder aan mijzelf. Hierna spoel ik mijn mond met een speciale foam voor de mondhygiëne en breng ik een lippenbalsem aan op mijn lippen. Die lippenbalsem is ook echt een belangrijke stap want jeetje, wat heb ik last van droge lippen zeg. Ben ik de enige of is het juist heel herkenbaar? Ik ben benieuwd!

Hierna is het tijd om heerlijk mijn bedje in te duiken. Dit was mijn avondroutine in de winter. Juist door deze uitgebreide routine raak ik ontspannen en kom ik tot rust wat er vaak voor zorgt dat ik echt heel snel in slaap val. Heerlijk! Welke stappen doe jij iedere avond?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin

Delen:

1 Reactie

  1. 5 december 2021 / 21:00

    Een avondroutine heb ik eigenlijk nog niet. Wel ben ik er geïnteresseerd in! Ik snap dat je na een warme douche wilt slapen, dat is een gewoonte van mij denk ik. Makkelijk, om je gezicht te reinigen onder de douche, dan heb je dat al gehad. Gelukkig heb ik ook een toner in huis! Om te kunnen gebruiken na het reinigen. Wat voor oogcreme, serum en gezichtsolie gebruik je? Daarnaast denk ik er ook over na om een goede elektrische tandenborstel te halen!