fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

GPS tracker voor een kat

GPS tracker voor een kat

Heb je er weleens van gehoord, een gps tracker voor een kat? Het bestaat! Hoe briljant? Wij hebben inmiddels onze kat Sjakie alweer meer dan 4 jaar en in principe komt hij altijd naar huis. Maar toch waren we super nieuwsgierig waar hij altijd uithangt. De oplossing? Een GPS Tracker! Inmiddels hebben wij een tijdje de Invoxia Huisdier GPS Tracker en daar ga ik je in dit artikel alles over vertellen. Lees je mee?

GPS tracker voor een kat

Invoxia Huisdier GPS Tracker

We zijn best een tijdje op zoek geweest naar een goede GPS tracker. Er zijn namelijk heel veel aanbieders maar uiteraard is het wel goed om deze even met elkaar te vergelijken. Het grootste nadeel bij de meeste GPS trackers is dat je een simkaart nodig hebt en/of direct een abonnement moet afsluiten en je dus naast de GPS tracker ook abonnementskosten betaald. Na wat zoeken online vonden wij de Invoxia Huisdier GPS Tracker. Deze tracker heeft géén simkaart en je betaalt géén abonnementskosten. Ideaal!

Inmiddels heeft GPS Vision ons een Invoxia Huisdier GPS Tracker toegestuurd. Super nice! Uiteraard hebben wij, na ontvangst van het pakketje, de GPS Tracker direct helemaal volgeladen met het bijgeleverde snoertje. Om de tracker daadwerkelijk te kunnen ’tracken’ moet je de gratis ‘Invoxia App’ downloaden. Deze koppel je aan de tracker en dat was eigenlijk binnen enkele minuten gedaan. Dit werkt echt heel easy.

GPS tracker voor een kat

Nadat de GPS Tracker was volgeladen (dit zie je aan het lampje of aan de 100% batterij in de app) hebben we hem bij Sjakie om zijn bandje gedaan. De tracker zelf is gelukkig vrij klein en licht waardoor Sjakie er totaal geen last van heeft. Zodra Sjakie naar buiten is staren wij ons blind naar de app. Zo grappig! Je ziet gewoon echt in een Google Maps achtige plattegrond precies waar je kat uithangt. Dat is toch briljant? Bij stilstand geeft de tracker elke 4 uur zijn positie door. Wanneer de tracker in beweging zal deze afhankelijk van de instellingen elke 5 of 10 minuten zijn positie doorgeven. Daarnaast kun je safezones om je huis aangeven en krijg je een melding op het moment dat je kat hier buiten treed. Daarnaast kun je ook een melding aanzetten als hij al meer als bijv. 2 minuten aan de wandel is.

Afhankelijk van het gebruik en de instellingen heeft de Invoxia LWT200 een batterijduur van 1 maand. Daarnaast is de tracker is tot 1 meter waterdicht.

Onze ervaring? Heel positief! Sowieso super leuk om te kunnen zien waar je kat uithangt. Natuurlijk heb je daar wel een idee over maar zeker weten doe je het nooit. Inmiddels heeft Sjakie de GPS tracker al een paar weken om en zien we dus echt precies wat zijn habitat is. Hij zit eigenlijk veelal op dezelfde plek maar gaat soms wel echt op expeditie en dan trekt hij er wat verder op uit. Het leuke is dat je de app op ieder gewenst moment kan openen om te zien waar hij uithangt. De tracker is in staat om de locatie tot straat en huisnummer nauwkeurig te bepalen. Het prettige gevoel vind ik dat we hierdoor altijd weten waar Sjakie uithangt en we hem dus nooit ‘kwijt’ zijn. Toch een geruststellend gevoel!

Je koopt deze GPS tracker voor een kat voor € 119,- bij GPS-Vision.

Met de code LINDSEY10 krijg jij € 10,- korting!

Heb jij een kat?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: