fbpx
115   133
50   187
44   97
12   191
65   389

Wat heb je nodig als blogger?

Wat heb je nodig als blogger?

Wow! Ik blog gewoon alweer meer dan 6 jaar. Bizar! Iedere werkdag verschijnt er netjes om 06:00 uur een artikel. Natuurlijk heb ik weleens wat werkdagen geskipt vanwege onverwachtse dingen of wellicht een griepje, maar ik denk echt dat deze op twee handen te tellen zijn. Als ervaren blogger ga ik bij deze dus antwoord geven op de vraag: ‘Wat heb je nodig als blogger?’ Ben jij net begonnen met bloggen en kun je nog wat tips gebruiken? Of ben je van plan een blog te starten? Dan is het wellicht slim om even verder te lezen!

Een blog beginnen: Wat heb je nodig

Een laptop of vaste PC

Natuurlijk kun je tegenwoordig veel met een smartphone maar een laptop of vaste pc is voor een blog, wat mij betreft, echt onmisbaar. Ik heb zelf een laptop en werk dan ook echt overal aan mijn blog. Op bed, op de bank, aan de eettafel, in de tuinset en ga zo maar door. Heerlijk! Allereerst heb je natuurlijk een laptop of vaste PC nodig om je website te maken. Mijn blog heb ik zelf gebouwd in WordPress. Is je blog eenmaal gebouwd? Dan heb je een laptop of vaste PC uiteraard ook nodig om je artikelen te typen. Daarnaast gebruik ik mijn laptop ook voor het bewerken van mijn foto’s, het beantwoorden van mijn mails, het doen van mijn administratie en ga zo maar door. Absoluut onmisbaar dus!

Een goede camera

Leuk kunnen schrijven is één ding maar ik vind beeld heel erg belangrijk. Ik probeer mijn artikelen dan ook altijd te versterken met goede beelden. Schrijf ik een review van een product? Dan probeer ik deze echt heel goed in beeld te brengen. Een aantal jaren terug maakte ik gebruik van een Nikon spiegelreflexcamera. Absoluut een super fijne camera maar deze werd op een gegeven moment toch wat oud. Ik besloot dan ook om een twee jaar geleden te investeren in een nieuwe camera. Na heel lang zoeken en het afwegen van verschillende specificaties ben ik uiteindelijk bij een spiegelreflexcamera van Canon terecht gekomen. Met deze camera fotografeer ik nog steeds!

Smartphone (iPhone 12 Pro Max)

Met een blog is het natuurlijk ook belangrijk om online goed zichtbaar te zijn. Om extra traffic naar mijn blog te genereren worden mijn artikelen bijvoorbeeld gedeeld via Instagram, Facebook en Pinterest. Daarnaast is, naast mijn blog, mijn instagram ook een belangrijke peiler voor mijn bedrijf en ook dit doe ik eigenlijk allemaal via mijn telefoon. Ik heb sinds vorig jaar de iPhone 12 Pro Max en hier zit natuurlijk ook een hele goede camera op. Naast mijn Canon spiegelreflexcamera fotografeer ik zo nu en dan zeker ook met mijn iPhone!

Tsja! En wat heb je nodig als blogger? Aangezien alles voornamelijk online is, is het natuurlijk ook wel heel erg handig om thuis een snelle internetverbinding te hebben en om, op je telefoon, een fijne bundel te hebben met genoeg MB’s!

Heb jij een blog? Zo ja, hoe lang blog je al?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

 

Delen: