fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

De tuin gezellig maken

De tuin gezellig maken

Oh yes! Het was hoog tijd om aan de slag te gaan in de tuin. Ik ben na mijn vakantie thuisgekomen in hele hectische werkdagen waardoor ik best wat onrust en stress heb ervaren. Juist dan vind ik het heerlijk om mijn gedachten te verzetten in de tuin. Sowieso vind ik het heel fijn om met planten bezig te zijn en heb ik stiekem best wel groene vingers. De tuin gezellig maken is voor mij dan ook helemaal geen straf. Benieuwd naar het resultaat? Lees lekker mee!

De tuin gezellig maken

Maak je tuin gezellig

Er zijn helaas in de winter heel wat planten dood gegaan en het was tijd om deze weg te gooien en nieuwe planten hiervoor in de plaats te zetten. In onze tuin hebben we een veranda en daarvan vind ik het heel belangrijk dat dit een gezellig en knus hoekje is. In de veranda staat een loungeset met een houtkachel en verschillende planten rondom. Helaas stonden deze planten niet allemaal meer mooi in bloei. Van één plant baalde ik het meest, namelijk mijn prachtige palm. Deze had ik echt al heel wat jaar maar heeft de strenge winter helaas niet overleefd. Zo balen!

De tuin gezellig maken kan natuurlijk maar op één manier; een bezoek brengen aan een tuincentrum. Mijn favoriet is Intratuin aangezien zij, naar mijn mening, gewoon het beste assortiment hebben. Zowel van planten als van tuinmeubelen en accessoires. Jaren terug hebben wij onze tuinset daar ook gekocht en daar zijn wij nog steeds ontzettend blij mee. Daarnaast vind ik het ook gewoon echt heerlijk om lekker rond te struinen in een tuincentrum en lekker rond te kijken.

Uiteindelijk was mijn prioriteit absoluut een nieuwe pot en een nieuwe palm. Ik vind een palm in de tuin altijd echt dat zomerse, beachy gevoel geven en een vakantiegevoel is natuurlijk heerlijk in de tuin. Dat is toch precies wat je wilt? Gelukkig zijn er inmiddels palmen die het prima doen in het Nederlandse klimaat, zoals een Chinese waaierpalm, de Trachycarpus fortunei. Dit is het soort dat ik heb gekocht. Het is een palm met een stevig, groen blad met scherpe punten. Hij kan een flinke jongen worden en daarom heb ik ook besloten hem een grotere pot te geven dan mijn oude palm. Grow baby, grow! 

De tuin gezellig maken heb ik verder gedaan met heel wat nieuwe planten met een variatie van groen met witte, paarse en roze bloemen. Ik ben in ieder geval ontzettend blij met het resultaat en ga nu de komende zomer heerlijk genieten van onze tuin!

Ga jij graag aan de slag in de tuin? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. 21 juli 2021 / 12:50

    Je tuin is weer knus geworden! Ik vind het ook zo leuk om buiten alles netjes te maken, nieuwe planten aan te schaffen en uren in de tuin bezig te zijn. Planten in potten zet ik in de winter wel binnen, dan weet ik zeker dat ze het overleven. De Intratuin in Breda, daar kom ik ook heel graag!