fbpx
34   38
66   137
134   246
53   207
33   82

Beginnen met mediteren

Beginnen met mediteren

Ik heb het gevoel dat mediteren langzamerhand het ‘zweverige karakter’ begint te verliezen. Steeds meer mensen om mij heen zijn aan het mediteren en dit heeft mij geïnspireerd. Ik wilde het al een tijdje dus ik ben een aantal weken geleden begonnen met mediteren. Wil jij ook beginnen met mediteren? Ben jij benieuwd hoe het mij tot nu toe bevalt? Lees dan zeker mee.

Mediteren voor beginners

Rennen en vliegen, een race tegen de klok.. zo voel ik mij tijdens werkdagen eigenlijk altijd. Ik heb altijd het gevoel dat ik tijd tekort kom en de dag dus niet lang genoeg is. Ik werk fulltime op een evenementenbureau waar ik officemanager en verantwoordelijk voor de bruidsparen ben. Super leuk om te doen maar daarnaast beheer ik natuurlijk ook nog mijn instagram en blog. Mijn eigen bedrijf die ik vooral in de weekenden en avonduren run. Ook natuurlijk heel erg leuk dus ik mag zeker niet klagen. Maar hé, druk is het wel! Want daarnaast komt ook mijn sociale leven en huishouden de hoek om kijken!

Ik liep al een tijdje rond met het idee om te gaan mediteren. Puur om een rustmoment voor mijzelf in te bouwen en om meer meer focus te krijgen. Daarnaast kan ik zo nu en dan een klein beetje chagrijnig worden als ik teveel hooi op mijn vork neem en dus wil ik er ook voor zorgen dat ik, door het rustmoment in te bouwen, meer positiviteit ervaar. Dat ik al mijn taken beter kan ordenen en gewoon met plezier mijn to-do list afvink.

Meditation Moments app

Maar hé, waar begin je dan? Ik had letterlijk 0 ervaring met mediteren. Uiteraard ben ik gaan Googelen en ik kwam al snel uit bij Meditation Moments. Dit is een Nederlandstalige Meditatie app en ik ben zeker niet de enige die gebruik maakt van deze app. Er zijn inmiddels al meer dan 600.000 gebruikers. Wow! Je kunt deze app gratis gebruiken en er worden per moment diverse meditaties beschikbaar gesteld. Daarnaast herinnert de app je er uiteraard aan dat het tijd is voor je meditatie en je kunt er zelf voor kiezen op welk moment van de dag je dit wilt doen. Ik heb er zelf voor gekozen dit in de avond te doen, rond 20:00 uur.

Inmiddels mediteer ik dus nu al een tijdje met behulp van deze Meditation Moments app. Ik heb ervaren dat het momentje van rust, in de avond, me ontzettend goed doet. Voorheen dacht ik hier ‘geen tijd voor te hebben’, maar juist door er tijd voor te maken heb ik het gevoel daarna een stuk productiever en meer gefocust aan de slag te kunnen gaan. Ik begin met een goede vibe aan mijn taken en rond ze, zonder te mopperen, af. Echt een hele fijne ontwikkeling! Het mediteren hoeft overigens helemaal niet lang te duren. Voor mij is een momentje van maximaal 10 minuten echt meer dan genoeg!

Ben jij nu ook benieuwd of mediteren iets voor jou is? Probeer het eens. De Meditation Moments App biedt op dit moment een 10-daagse Trial waarbij jij als gratis gebruiker een voorproefje kunt krijgen van alle premium content en mogelijkheden binnen de app. Deze gratis 10 dagen Trial is, mijn inziens, de perfecte gelegenheid om eens uit te proberen of je wilt beginnen met mediteren.

Heb jij, naar aanleiding van dit artikel, een poging tot mediteren gedaan? Laat het me weten in de reacties. Het lijkt mij heel erg leuk om hier samen over te kletsen! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: