fbpx
196   202
82   235
56   115
13   195
66   391

Op vakantie met een negatieve coronatest

Op vakantie met een negatieve coronatest

Twee weken geleden was het eindelijk zover, vakantie! Jeetje, wat heb ik hier enorm naar uitgekeken. Ik geloof dat ik niet de enige ben. Volgens mij staat iedereen, die inmiddels de grens nog niet over is geweest, te trappelen om te gaan. En terecht! Want eerlijk is eerlijk, we hebben het allemaal verdiend. Wij zijn twee weken geleden op vakantie met een negatieve coronatest geweest. En genoten, dat hebben wij 100%! Maar hoe is het nu om in deze tijd de grens over te gaan? Ik vertel je er graag meer over.

Reizen binnen Europa

Code oranje – code geel

Er volgen versoepelingen na versoepelingen en dat stemt, denk ik, iedereen heel erg positief. De zomer is officieel begonnen en het is tijd dat we weer wat meer mogen gaan genieten. Wij waren enorm toe aan vakantie! Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels zijn we net terug en hebben echt enorm genoten. Het was wel nog even spannend. Blijft onze vakantiebestemming code oranje? Wordt deze net op tijd code geel? Gelukkig kregen we uiteindelijk groen/geel (haha!) licht en konden we aan de reis met onze auto beginnen.

Benieuwd welke vakantiebestemmingen wel/niet code geel zijn? Check de ANWB Reiswijzer

PCR test met reiscertificaat

Om de grens over te gaan hadden wij een negatieve PCR test met reiscertificaat nodig. Deze kun je, bij spoedtest.nl, regelen in een spoed en economy versie. Bij een spoed versie heb je dezelfde dag de uitslag nog en bij een economy versie heb je de volgende dag, tussen 15:00 en 18:00 uur, de uitslag. Om de grens over te gaan mocht deze niet ouder zijn dan 72 uur. Gelukkig waren deze test bij zowel mij als mijn vriend negatief en was alles netjes geregeld!

Kortingscode PCR test

 • SPOEDTEST10IF voor 10% korting

Maar, hoe is het nu om in deze tijd de grens over te gaan? Om heel eerlijk te zijn, niet anders dan anders! Wij hebben echt totaal niets gemerkt van de maatregelen. Je rijdt zonder enkele controle de grens over en ons is niets gevraagd. Wellicht dat zij dit steekproefsgewijs doen, maar goed, dat durf ik natuurlijk niet te zeggen. Op vakantie zelf moesten wij alleen in de supermarkten een mondkapje dragen en verder waren alle winkels, restaurants, musea etc. geopend. Kun je dus, in deze tijd, onbezorgd de grens over? Hierop kan ik alleen maar volmondig ja zeggen! Wij hebben een fantastische vakantie gehad en onwijs genoten.

Lees ook –> Reizen met een negatieve corona PCR-test

Ben jij van plan binnenkort de grens over te gaan? En vind jij reizen met een negatieve corona PCR-test een probleem?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

 1. 26 juni 2021 / 22:39

  Oh wat heerlijk om weer op vakantie te kunnen! Ik ga morgen voor een klein weekje op vakantie (wel in Nederland) en kijk er ook zo naar uit 🙂

 2. Ingrid
  24 juni 2021 / 22:59

  Korting op een test het moet toch niet gekker worden.
  Walgelijk steeds die reclame van spoedtest.
  Aan testen doe ik niet mee, zo kom je nooit meer van een testmaatschappij af.