fbpx
25   136
32   72
12   186
65   385
33   193

Happy Earth Deodorant Balm

Happy Earth Deodorant Balm

Deodorant is een product dat ik iedere dag gebruik. Het meest in een rollervariant en af en toe in een sprayvariant. Maar eigenlijk nooit in een balm variant. Een tijd lang heb ik de Happy Earth Deodorant Balm getest. Ben jij hier benieuwd naar? Lees dan zeker met mij mee.

Happy Earth Pure Deo Balm Bergamot

Vorige week reviewde ik de Happy Earth Pure Douchegel Cedar Lime. Een heerlijke douchegel die ik, as we speak, iedere dag gebruik. In dat artikel heb ik ook veel achtergrondinformatie verteld over het merk Happy Earth. Mocht je daar benieuwd naar zijn, lees die review dan zeker ook even!

Het eerste wat opvalt is dat deze deodorant in een plat blikje zit. Het is dus geen spray of stickvorm, twee varianten die het meest gangbaar zijn. Dit is overigens niet voor niets. Deze deodorant is hierdoor 100% plasticvrij. Hoe tof is dat? Op en rondom het blikje zit een sticker met licht- en donkergroen. Typisch de kleuren van Happy Earth. Hierdoor ziet het er heel vrolijk uit!

De deodorant is overigens niet alleen 100% plasticvrij. Hij is ook nog eens gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, vegan, dierproefvrij en bevat geen aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën.

Happy Earth Deodorant Balm

Er zijn meerdere geuren maar de variant die ik heb is ‘bergamot’ variant.

“Frisse bergamot geur vermengd met een vleugje vrolijkheid: botanische extracten, huidverzachtende shea butter en essentiële oliën”

Maar, hoe breng je dit nu aan? Nou, dat is eigenlijk niet zo moeilijk. Je scoopt een hoeveelheid ter grootte van een erwt uit het blikje en smeert dit onder de oksels. Eigenlijk hetzelfde als met een normale deodorant alleen doe je dus dus met je handen. Het product voelt aan als een soort wax maar zodra hij in aanraking komt met de huid en hierdoor wat wordt verwarmd gaat hij steeds beter smeren. Het is even wennen maar eigenlijk ervaar ik het totaal niet als nadeel.

Happy Earth Deodorant Balm

Deodorant Balm review

Happy Earth zegt dat je hiermee een microscopisch laagje van minerale zouten op je huid aanbrengt die bacteriën dood zonder poriën te blokkeren of te vernauwen. De geur vind ik overigens heerlijk! Echt ontzettend fris en perfect voor de lente en zomer. In the end is het natuurlijk het belangrijkst dat een deodorant echt zijn werk doet. Hij moet zweetluchtjes maskeren en ervoor zorgen dat je gedurende de dag fris ruikt. Doet hij dat ook?

Het antwoord hierop is ja! Nu moet ik wel zeggen dat ik niet overmatig zweet, in tegendeel zelfs. Ik zweet niet heel snel en heb sowieso niet zo snel last van zweetluchtjes. Ik heb deze Happy Earth Deodorant Balm in meerdere situaties getest waarbij ik de deodorant alleen in de ochtend heb aangebracht. Hij heeft mij gedurende de dag fris gehouden dus die test is voor mij zeker geslaagd! Daarnaast vind ik het echt een heerlijk idee dat ik weet dat ik een product aanbreng zonder vervuilende en vervelende ingrediënten.

  • Deze Happy Earth Deodorant Balm Bergamot bevat 45gr. en kost € 6,99Hij is online te koop bij o.a. Plein.nl

Heb jij weleens een product van Happy Earth geprobeerd?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen: