fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

My Everyday Makeup Routine

My Everyday Makeup Routine

Let’s talk make-up! Ik vond het hoog tijd in een artikel weer eens een ode aan make-up te geven. Make-up is namelijk absoluut de nummer 1 reden dat ik mijn blog ben gestart. 6 jaar geleden was ik helemaal obsessed met alle blogs en YouTube kanalen die in het teken van make-up stonden. Ik ontdekte merken zoals MAC Cosmetics, Bobbi Brown, Becca Cosmetics, Charlotte Tilbury, Yves Saint Laurent en Benefit en ik wilde er alles van hebben. Inmiddels ben ik wel iets minder bezig met make-up en in dit artikel vertel ik je My Everyday Makeup Routine. Lees je mee?

Mijn dagelijkse make-up

Mijn dagelijkse make-up routine is eigenlijk altijd heel erg basic geweest. Daar is dan ook niet zo heel veel in veranderd. Echter was ik 6 jaar geleden echt wel een ontzettende make-up fan en pakte ik altijd helemaal uit als ik bijvoorbeeld een feestje had. Ik kon dan uren tutten en ging helemaal los op bijvoorbeeld een smokey eye of een cut crease. Daar heb ik inmiddels dus wel wat minder geduld voor en aangezien er door corona ook geen feestjes zijn is mijn dagelijkse make-up lookje dus ook echt letterlijk dagelijks!

Ik start iedere ochtend met het doorkammen van mijn wenkbrauwen en ze een klein beetje aanzetten met wat wenkbrauwpoeder. Dit doe ik steevast met het wenkbrauwkitje van Catrice waar ik, volgens mij, inmiddels alweer minimaal 2 jaar mee doe. Bizar toch? Zo’n kitje is letterlijk €3,99 en kwalitatief echt goed. Absoluut al jaren mijn holy grail voor mijn wenkbrauwen. Na het invullen van mijn wenkbrauwen breng ik altijd heel lichtjes een wenkbrauwgel aan.

Vervolgens breng ik een lichte, shimmery kleur aan op mijn oogleden. Dit is eigenlijk altijd een ander kleurtje maar zie het een beetje als een highlighter. Hierdoor is je blik net wat frisser voor mijn gevoel. Vervolgens breng ik een bruin oogpotloodje aan langs mijn wimperrand voor wat meer definitie van mijn ogen. Daarna is het uiteraard tijd voor een mascara en mijn favoriet op dit moment is de NARS Climax Mascara.

Nu ben ik gezegend met een fijn huidje die niet overwegend droog of vet is en eigenlijk heb ik zelden last van onzuiverheden. Dat is natuurlijk ontzettend fijn. Ik neem mijn skincare-routine ontzettend serieus maar doe eigenlijk qua dagelijkse make-up echt maar heel af en toe foundation of concealer op. Als ik mijn blik wat vermoeid vind draag ik wel een minerale poeder onder mijn ogen om dat net iets te neutraliseren. Heb ik wel echt een foundation nodig omdat mijn huid net wel wat last heeft van onzuiverheden? Dan is mijn favoriet op dit moment een foundation van The Ordinary. Dit is hele betaalbare foundation waar je heel lang mee doet met een goede dekking. Draag jij dagelijks foundation? Dan kan ik je die van The Ordinary in ieder geval ontzettend aanbevelen!

Zo nu en dan heb ik zin in een lipstickje en dat is vaak een nudekleurtje of een lichtroze/oranje tint. Maar 9 van de 10 keer houd ik het bij lippenbalsem. Wat ik wel altijd draag is nagellak omdat ik dat er gewoon echt super verzorgd uit vind zien. In de herfst/winter kies ik dan het liefst voor nude- of aardetinten en in de lente/zomer vind ik een pastelkleurtje het allerleukst.

Ja en basically, that’s it. Meer qua make-up doe ik niet in de ochtend.. Het is letterlijk wenkbrauwpoeder, wenkbrauwgel, een oogpotloodje en mascara. En dan af en toe een minerale poeder onder mijn ogen, een beetje foundation of een lipstickje. En los daarvan draag ik dus eigenlijk altijd nagellak.

Dit was mijn My Everyday Makeup Routine. Nu ben ik natuurlijk echt super benieuwd, hoe ziet jouw dagelijkse makeup routine er uit? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking met De Bijenkorf. 

Delen:

1 Reactie

  1. 20 mei 2021 / 17:04

    Ik vind je look heel erg mooi! Ik draag zelf eigenlijk elke dag een beetje hetzelfde (full face) al wissel ik elke week van blush en oogschaduw palette om een beetje variatie te houden. 🙂