fbpx
34   38
66   137
134   246
53   207
33   82

5 Tips voor het kopen van een nieuw bed

5 Tips voor het kopen van een nieuw bed

Het gevoel van je bed induiken na een lange dag, een heerlijk gevoel! Gemiddeld breng je zo’n 8 uur per dag door in bed en daarom is een goed bed kopen een prima investering. In bed hoort je lichaam volledig te kunnen ontspannen en te worden ondersteunt op de juiste plekken. In dit artikel geef ik je 5 Tips voor het kopen van een nieuw bed. Lees je mee?

Een nieuw bed kopen

Een dag bestaat uit 24 uur waarvan je ongeveer 8 uur doorbrengt in bed. Ik probeer tenminste iedere nacht wel een slaap te pakken van 8 uur. Dat is 1/3 van de dag en dus uiteindelijk ook 1/3 van je leven. Wow! Besef je dat? Als je het zo beredeneer is het dus zeker wel de moeite waard om je keuze voor een bed goed te onderzoeken en eventueel wat euro’s meer uit te geven.

Tip 1: Bedenk de stijl en stel wensen op

Bedden zijn er natuurlijk in alle soorten of maten. Sowieso is het in eerste instantie goed om te kijken naar je slaapkamer. Hoe groot is deze en wat voor bed past erin? Natuurlijk is het slim om dit van te voren even op te meten. Qua grootte zijn wij uitgekomen bij een bed van 1.80m. en 200m. lang met een dekbed van 2.40m. Jep, love heel veel dekbed, haha!! Daarnaast wil je ook dat je bed past in de stijl van de kamer. Wij hebben een vrij Scandinavisch thema in onze slaapkamer waardoor ik veel met hout, wit en grijs heb gewerkt. Mijn wens was bijvoorbeeld al snel om te zoeken naar een massief houten bed of naar een grijze boxspring.

Tip 2: Struin Pinterest af 

Sowieso als het aankomt op interieur is het mijn tip altijd om Pinterest te raadplegen. Ik verander niets in mijn huis zonder uren te hebben gescrolld op Pinterest. Sowieso vind ik het heerlijk om te doen maar daarnaast brengt het mij ook gewoon op de beste ideeën. Zodra ik van plan ben om een nieuw bed te kopen zou ik sowieso eerst lekker gaan pinnen. Zie het een beetje als online shoppen, in de etalage kijken van winkels. Er zijn namelijk genoeg woonwinkels die hierop actief zijn dus krijg je 1. gelijk een idee wat voor iets je zoekt en 2. waar het een goed idee is om eens langs te gaan.

Tip 3: Bedenk wat je nodig hebt 

Zoals gezegd spendeer je nogal wat uurtjes van je leven in bed. Een goed bed ondersteunt je op de juiste plekken waar een slecht bed echt voor klachten kan zorgen. Ik heb een fulltime kantoorbaan en ervaar klachten zoals rug-, nek en schouderklachten. Voor mij is het dan ook belangrijk dat zowel mijn matras als kussen hierin goed ondersteunt. Bedenk, samen met je partner, goed wat je nodig hebt qua ondersteuning van een matras. Ga vervolgens naar een goede beddenzaak en laat je hierin adviseren! Geloof me, zij weten echt wel waar ze het over hebben en kunnen je hier goed mee helpen.

Tip 4: Proefliggen! 

Een goed bed kun je natuurlijk in the end maar op één manier echt kiezen en dat is door te gaan proefliggen! Bij het testen van een matras is het belangrijk dat je hier echt de tijd voor neemt. Doe sowieso je jas uit en probeer diverse posities. Het is misschien een beetje ongemakkelijk in de winkel maar geloof me, deze mensen zijn niet anders gewend. Daarnaast ben je van plan best wat geld uit te geven en dus is het wel belangrijk om het proefliggen serieus te nemen. Concentreer je echt hoe het matras ligt en of je dit wel/niet fijn vind en probeer diverse matrassen ook met elkaar te vergelijken om tot de juiste keuze te komen.

  • Bespreek voor de zekerheid ook hoe de speciaalzaak het oplost op moment dat een matras gewoon echt niet naar wens voldoet binnen bijv. een maand na levering.

Tip 5: Stylen maar

Kijk, je bed is natuurlijk wel het belangrijkste onderdeel in je slaapkamer maar niet het enige onderdeel! Ik vind het persoonlijk heel erg belangrijk om de slaapkamer helemaal aan te kleden. Nachtkastjes, nachtlampjes, geurstokjes, een grote kamerplant, het hoort allemaal thuis in een mooie slaapkamer. Zodra de slaapkamer precies het sfeertje ademt dat jij voor ogen hebt wordt het nog meer een kamer die aan jouw wensen voldoet en ook dit zal de nachtrust absoluut verbeteren. Daarnaast is het ook gewoon super leuk om te doen toch?

Dit waren mijn 5 Tips voor het kopen van een nieuw bed. Ben jij blij met jouw bed?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: