fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Florena Face Cleansing Bar

Florena Face Cleansing Bar

Afgelopen week ontving ik een prachtig pakket van Florena. Om precies te zijn heet het merk Florena Fermented Skincare. Maar in deze review gebruik ik gewoon ‘Florena’. Alhoewel ik meerdere, prachtige producten opgestuurd heb gekregen trok de Florena Face Cleansing Bar direct mijn aandacht. Ben jij benieuwd naar het merk en naar dit product daarvan? Lees dan met mij mee.

Florena Fermented Skincare

Florena Fermented Skincare is voor mij een nieuw merk. Tijd om dus eerst wat achtergrondinformatie over dit merk te delen.

Een innovatie in natuurlijke cosmetica, dankzij de fermentatie van bloemen en oliën. Dankzij dit unieke en krachtige natuurlijke transformatieproces bieden wij een effectieve huidverzorging.

De natuur is de inspiratiebron van Florena. Het merk selecteert zorgvuldig alle ingrediënten, oliën en bloemen. De producten zijn altijd vegan (Geen dierlijke ingrediënten of ingrediënten van dierlijke oorsprong) en bevatten minimaal 99,46% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Ze maken ook gebruik van gerecyclede en recyclebare materialen in de verpakkingen. Klinkt echt fantastisch! Echt een merk dat perfect past in het skincarebeeld anno 2021.

In dit artikel review ik dus de Florena Face Cleansing Bar. Florena noemt het een ‘gezichtsreinigingsbar voor een zachte maar effectieve reiniging’.

Gezichtsreinigingsbar van Florena

De Face Cleansing Bar zit in een rechthoekige verpakking die wit is met geel/groen pastelkleurtje waterverfvlekken en tekst in het zwart. Het ziet er heel mooi, clean en natuurlijk uit. Een verpakking die, naar mijn mening, perfect past bij de filosofie van het merk. De gezichtsreinigingsbar zelf zit in nog een laagje verpakking en is natuurlijk gewoon echt een zeepstuk. Hij is crème van kleur en in de zeep zit het merk mooi gegoten.

Deze gezichtsreinigingsbar van Florena reinigt de huid grondig en voorzichtig en verwijdert vuil en onzuiverheden. Hij belooft, na gebruik, een zacht en verfrist huidgevoel. Hij is verrijkt met gefermenteerde Jasmijn en gefermenteerde Engelwortelolie. Gefermenteerde Jasmijn staat bekent om zijn vermogen om een zacht en glad huidgevoel te geven. Gefermenteerde Engelwortel staat bekend om haar zuiverende effect.

Florena Face Cleansing Bar

Gebruiksaanwijzing facebar

Wat mij direct opvalt is de geur. Jeetje, wat ruikt deze bar fris zeg! Echt ontzettend lekker. Ik krijg daardoor ook meteen zin om hem te gaan gebruiken. Het gebruik is eigenlijk vrij simpel. Je gebruikt het product net als een stuk zeep voor je handen.

  • Maak je gezicht en je handen nat
  • Wrijf het stuk zeep tussen je natte handen totdat er schuim ontstaat
  • Breng het schuim met je handen aan op je huid
  • Masseer goed in de huid om te reinigen
  • Spoel af met lauwwarm water

Dit is hoe ik de facebar gebruik. Eventueel kun je de facebar ook direct aanbrengen op je gezicht maar ik vind dit persoonlijk wat minder handig. Daarnaast kun je het product ook verwijderen met bijvoorbeeld een wattenschijfje of met een washandje. Maar ik gebruik een product als dit het liefst direct onder de douche zodat ik mijn gezicht goed kan wassen en het overtollige product goed kan afspoelen. 

Tijdens het gebruiken merk ik gelijk dat er ene heerlijk, rijk en vol schuim ontstaat dat subtiel ruikt. Een hele fijne geur en een heel fijn gevoel. Na het gebruik voelt mijn huid absoluut gereinigd en schoon aan. En mega zacht! Wow, dat voelt echt zo lekker! Daarnaast verwijdert hij make-up ook zonder problemen. Ik ben ontzettend enthousiast! Deze Florena Face Cleansing Bar ga ik de komende tijd met alle liefde en plezier gebruiken.

  • Deze Florena Face Cleansing Bar is 90 gram en kost € 8,99 (geloof me, hier kun je, als je hem goed en droog bewaart, echt ontiegelijk lang mee doen!)Florena Fermented Skincare is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Heb jij de producten van Florena al gespot in jouw dichtstbijzijnde Kruidvat filiaal? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen: