fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Zelf een tapasplank maken

Zelf een tapasplank maken

We zitten nog steeds midden in de lockdown en even lekker uiteten zit er niet in. Door de avondklok is ook ’s avonds borrelen en op visite gaan geen optie en wij merken hierdoor dat we in het weekend snel overdag visite ontvangen en diegene uitnodigen om lekker te blijven eten. Om te voorkomen dat ik zelf de hele middag in de keuken in de pannen sta te roeren vind ik zelf een tapasplank maken ideaal. In dit artikel vertel ik je hoe ik dit aanpak.

Zelf een tapasplank makenZelf een tapasplank maken

De perfecte borrelplank samenstellen

Een borrelplank samenstellen is natuurlijk ontzettend leuk maar stiekem ook niet super makkelijk. Juist omdat je er letterlijk alles ‘op kunt gooien’ is het moeilijk om een afweging te maken en de hapjes goed op elkaar te laten aansluiten. Volgens mij zijn er namelijk wel honderden tapasplank hapjes op te noemen. Om te voorkomen dat ik als een kip zonder kop door de supermarkt loop doe ik altijd van te voren inspiratie op. Uiteindelijk noteer ik precies wat ik wil hebben zodat ik gestructureerd te werk kan gaan in de winkel.

Ik maak een borrelplank als avondeten. Zodra er voldoende hapjes op tafel staan is het gezellig borrelen uiteindelijk maaltijdvullend. In dit artikel vertel ik je dus hoe ik zelf een tapasplank maken aanpak. Uiteraard is dit niet echt een recept aangezien je niet echt ingrediënten hoeft te bereiden. Zie het meer als een tutorial of een stappenplan.

Houten tapasplank / borrelschaal

Stap 1 is natuurlijk beslissen waarop je jouw perfecte borrelplank wilt presenteren. Ik ben dit keer gegaan voor een houten tray maar gebruik ook heel vaak snijplanken of olijvenplanken. Maar bijvoorbeeld leisteen of een etagère kan ook heel erg leuk zijn! Zorg naast de plank ook voor een aantal bakjes die je zeker nodig gaat hebben voor o.a. de dips!

Tapashapjes

Ik besloot de houten tray eerst te bekleden met sla. Hiervoor heb ik een combinatie gebruikt van veldsla, eikenbladmelange en rucola. Kijk gewoon wat op dit moment in de aanbieding is want om eerlijk te zijn is deze sla puur voor de decoratie.

Kaas vind ik onmisbaar op een goede tapasplank. Ik ben zelf dol op kaas en lust volgens mij echt alle soorten kaas. Voor deze tapasplank ben ik gegaan voor vier verschillende soorten, namelijk oude brokkelkaas, groene pestokaas, whiskeywalnotenkaas en pecorino. Een hele fijne afwisseling van lekkere kaasjes en later heb ik hier nog een bakje mosterddille-dressing bij gezet.

Naast kaas is een goed assortiment charcuterie ook onmisbaar. Ik ben gegaan voor truffelsalami, chorizo en parmaham. Naast vlees en kaas vind ik het ook altijd leuk om vis toe te voegen aan de plank. Dat maakt het toch altijd net iets luxer. Ik heb gekozen voor knoflookgarnalen maar bijvoorbeeld zalmrolletjes zou er ook perfect bij matchen.

Tijd om een wat frisse touch aan deze borrelplank te geven. Zelf vind ik dit ideaal om te doen met rauwkost. Ik heb gekozen voor rode paprika, snoeptomaatjes, worteltjes, komkommer en gemarineerde olijven. Eventueel zouden druiven ook een perfecte toevoeging zijn aan een tapasplank.

Last but not least, de dipjes! Zelf ben ik enorm fan van aioli en kruidenroomkaas. Maar uiteraard kun je ook kiezen voor hummus, heks’nkaas of tzatziki.

Zo zie je maar, Zelf een tapasplank maken is echt heel eenvoudig. Even wat inspiratie opdoen en dan is de perfecte borrelplank samenstellen alles behalve hogere wiskunde. Geniet er lekker van, wissel af en kies vooral voor hapjes die jij natuurlijk lekker vindt. Met dit artikel hoop ik je in ieder geval een fijne inspiratie te hebben gegeven. Bon appetit! 

Maak jij weleens een hapjesplank?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin? 

Deel dit bericht op Pinterest ⇓

Zelf een tapasplank maken

Delen: