fbpx
21   47
59   262
41   86
60   179
40   227

Wat is clubhouse?

Wat is clubhouse?

Clubhouse is op dit moment dè nieuwe trend op sociale media. Zelf ken ik het ook pas sinds een paar weken maar na wat research kwam ik erachter dat de app al bestaat sinds maart/april 2020. Inmiddels heb ik mij ook aangemeld voor deze app en heb ik er al aardig wat uurtjes op doorgebracht. Zit jij nog steeds met de vraag: ‘Wat is clubhouse?’ Ik ga hier op dit artikel antwoord op geven. Let’s go!

Clubhouse, dè nieuwe trend op sociale media

Instagram richt zich voornamelijk op foto’s en YouTube en TikTok uiteraard op video’s. Clubhouse richt zich op iets heel anders, namelijk audio! Op dit moment zijn podcasts ongelofelijk populair en ik omschrijf Clubhouse het liefst als een app waar je live kunt deelnemen aan een (soort van) podcast.

De icoontjes van Clubhouse uitgelegd

Vergrootglas

Via het vergrootglas kun je op zoek naar nieuwe personen en nieuwe gesprekken om te volgen. Het is dus echt om lekker rond te neuzen en op ontdekking te gaan in de app!

Envelopje

Bij het envelopje kun je jouw uitnodigingen uitdelen aan jouw contactpersonen in je telefoon. Dit gaat via een telefoonnummer. Eenmaal in de app is je telefoonnummer overigens niet openbaar.

Agenda

Gesprekken worden aangekondigd en worden ingepland. Staat er een gesprek op de planning die jij absoluut niet wilt missen? Dan kun je deze in jouw agenda plaatsen zodat je een notificatie krijgt wanneer het gesprek begint. Zodra je op agenda klinkt verschijnt er een overzicht met ‘Upcoming for You’, dit zijn voorgestelde kamers die jij wellicht interessant vind. Rechts bovenin staat wederom een agenda met een plusje en hier kun je zelf een kamer organiseren op een bepaalde datum, een bepaald tijdstip en Co-hosts en gasten uitnodigen.

Bel

Meldingen en activiteiten. Op het moment dat je bijvoorbeeld een nieuwe volger krijgt of dat er een nieuw gesprek wordt aangekondigd dan krijg je hier een melding van bij het belletje.

Foto

Klikken op jouw profielfoto zorgt er uiteraard voor dat je naar je eigen profiel gaat. Hier staat je naam, je accountnaam, hoeveel mensen je volgt en hoeveel volgers je hebt. Daarnaast kun je hier ook een vrij uitgebreide omschrijving van jezelf toevoegen en linken naar je Instagram account en Twitter account.

Wat is clubhouse?

Start a room

Zin om per direct een kamer te starten en lekker te kletsen? Dan klik je op ‘Start a Room’. Je kunt hier een onderwerp aan toevoegen en kiezen voor een Open / Social of Closed room. Een open room is uiteraard een openbare kamer en hierin is iedereen welkom. Een social room is alleen toegankelijk voor de personen die jij volgt en een closed room is alleen toegankelijk voor diegene die jij uitnodigt.

Bolletjes

Rechts onderin zien we een icoontje met bolletjes en hierin kun je zien wie ‘available to chat’ is. Oftewel, wie van diegene die jij volgt is op dit moment online?

Openbare en besloten kamers

Het is een digitale omgeving met allerlei kamers waar gesprekken in worden gevoerd. Sommige gesprekken zijn openbaar en andere gesprekken zijn besloten. Vond je een kamer ontzettend interessant? Dan kun je je op deze kamer abonneren zodat je een melding krijgt wanneer er een nieuw gesprek plaatsvindt in de kamer. Let op: de gesprekken in de kamers zijn echt live en achteraf dus niet terug te luisteren!

Zit je in een groep/kamer en wil je meepraten? Dan kun je je ‘digitale’ hand opsteken. Op dit moment wordt jouw microfoon ingeschakeld en kun je meekletsen of bijvoorbeeld een vraag stellen. Dit zorgt ervoor dat het gesprek heel erg rustig en overzichtelijk blijft. Gesprekken lopen hierdoor niet door elkaar, iets wat je bij bijvoorbeeld zoom of een telefoongesprek wel hebt.

Uiteraard kun je ook zelf een kamer starten! Wil jij gewoon eens lekker kletsen met jouw volgers? Je ervaring delen over jouw vakgebied zoals bijvoorbeeld fotografie of marketing? Go for it! Uiteraard kun je Clubhouse beschouwen als een nieuwe app waarin jij jezelf meer in the picture kunt zetten! Zie jij het meer als een sociale app? Nodig je vrienden uit en klets gezellig bij via Clubhouse!

Elkaar volgen op Clubhouse

Clubhouse is alleen toegankelijk met een uitnodiging. Heb je deze niet, dan kom je in een wachtrij terecht. Ik heb een invite gekregen van mijn nichtje en zat hiermee direct in de app. Ik, als nieuwe gebruiker, heb ook weer twee uitnodigingen gekregen waarmee ik twee nieuwe mensen mag uitnodigen. In de app is het ook mogelijk om andere mensen te volgen.

Wanneer luister je naar Clubhouse?

Ik luister voornamelijk naar Clubhouse tijdens de wandelingen met mijn hond. Earpods in en heerlijk wandelen en luisteren naar interessante gesprekken, love it! Op dit moment heb ik zelf nog niet gesproken in een kamer en heb ik ook nog geen kamer/gesprek georganiseerd. Ik ben ook pas net begonnen in deze app en echt nog bezig met het ontdekken ervan. Wel lijkt het mij heel erg leuk om binnenkort eens deel te nemen aan een gesprek of er wellicht wel eentje te organiseren.

Wil jij de app Clubhouse proberen en wil je een invite ontvangen? Stuur mij dan een DM op Instagram (@lindseybeljaars). Ik heb er maar 2 dus OP = OP! Zit jij al op Clubhouse en lijkt het je leuk om mij te volgen? Je kunt me vinden onder @lindseybeljaars en dan spreek ik je daar! X 

Let op: Clubhouse is op dit moment alleen voor iPhone gebruikers! Er wordt gewerkt aan een Android variant maar op dit moment is deze nog niet beschikbaar! 

Zit jij al op Clubhouse?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Deel dit artikel op Pinterest ↓

Wat is clubhouse?

Delen:

4 Reacties

 1. 7 maart 2021 / 04:13

  Ik heb het en ik vind het heerlijk om naar te luisteren! Het lijkt op een live podcast.

  • 12 maart 2021 / 09:09

   Jaa precies, heerlijk hè! Wellicht spreek ik je daar eens, lijkt me leuk ?

  • 4 maart 2021 / 16:20

   Haha ja dat is waar!! ? gelukkig is clubhouse voornamelijk lekker luisteren. Heerlijk tijdens bijvoorbeeld een wandeling ?