fbpx
87   161
48   179
31   69
68   138
25   273

Onze plannen voor de vakantie

Op vakantie met de auto

Op 15 maart 2020 sloot de horeca om 18:00 uur ’s avonds. Jeetje, ik denk dat niemand had gedacht dat we nu, een jaar verder, nog steeds te maken hebben met een lockdown door het coronavirus. Vorig jaar was het al lastig om een vakantie te plannen en dat is helaas dit jaar nog niet anders. Toch hebben wij al plannen gemaakt en ga ik je in dit artikel onze plannen voor de vakantie vertellen. Lees je mee?

Autovakantie in Europa

Een ticket boeken? Wij durven er op dit moment nog niet aan te beginnen. Vandaar dat wij sowieso hebben gekozen voor een autovakantie. Nu gaan wij ieder jaar sowieso altijd al minimaal 1 keer naar Zuid-Frankrijk. Wij rijden hier altijd met de auto heen. Mijn vriend en ik rijden graag motor en nemen op een aanhanger altijd onze motoren mee naar Frankrijk.

Uiteraard treft dit enige voorbereiding. Mijn vriend is nogal handig met motoren en zorgt er altijd voor dat deze tiptop in orde zijn. De kettingen gespannen en gesmeerd en de banden uiteraard voldoende profiel en goed opgepompt. De remmen en de koppelingen goed afgesteld, nieuwe olie en oliefilter en ga zo maar verder. Ook bij de auto wordt alles gecheckt zodat we veilig de 1400 kilometer kunnen afleggen.

All risk autoverzekering

Natuurlijk mogen de verzekeringen niet vergeten worden. De auto verzekeren is een must en onze autoverzekering is een all risk verzekering. Een pechhulp verzekering hebben wij afgesloten als aanvullende dekking. Dit zorgt ervoor dat wij, overal in Europa, wordt geholpen als we met pech langs de weg staan. Er wordt dan of vervangend vervoer of een reparatie geregeld. Wel zo fijn als je ver van huis bent. Erg belangrijk om af te sluiten als je met de auto op vakantie gaat. Uiteraard zijn de motoren en de aanhanger ook goed verzekerd.

Het grootste voordeel van een autovakantie voor ons is dat onze Mechelse herder Spyke mee kan. Het is zo fijn om de hond mee te nemen op vakantie. Hij geniet er ieder jaar van en weet al precies waar we heen gaan als we zo lang in de auto zitten. Hij is altijd ongelofelijk braaf onderweg en uiteraard stoppen we geregeld voor een kopje koffie, een broodje en om Spyke uit te laten.

Naar Italië en Zuid-Frankrijk met de auto

Dit jaar willen we eerst naar Italië gaan. Een land die al zo lang op mijn bucketlist staat maar waar ik nog nooit ben geweest. Gek genoeg is het er gewoon nooit van gekomen. We hebben nog niets geboekt en willen het liefst lekker door het land trekken. Gelukkig kun je tegenwoordig met o.a. AirBnB en Booking.com super lastminute een huisje of whatever boeken dus dat komt wel goed.

Naast Italië willen we, zoals ieder jaar, uiteraard dit jaar ook naar Zuid-Frankrijk. Vaste prik die wij zeker niet willen overslaan. Het is altijd als thuiskomen daar en ik kan me niet voorstellen dat we er dit jaar niet naartoe kunnen gaan. Het enige waar we nu op moeten wachten zijn de persconferenties en de corona maatregelen. Laten we hopen dat ze snel worden versoepeld en dat het hierbij ook weer mogelijk is om, net als vorig jaar, toch in de zomervakantie te kunnen genieten in het buitenland.

Op vakantie in eigen land

Mocht dit alsnog niet mogelijk blijken te zijn dan kiezen we er uiteraard voor om op vakantie te gaan in eigen land. Gelukkig heeft Nederland ook prachtige plekjes en enorm veel te bieden. Zo staat bijvoorbeeld Ameland nog op mijn travellist. Al is het dan geen verre vliegreis, met een prachtige autovakantie in Europa of zelfs alleen in Nederland ben ik nu ook meer dan tevreden. Jeetje, wat kijk ik ernaar uit om er even heerlijk tussenuit te gaan. Who’s with me? 

Dit zijn onze plannen voor de vakantie. Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: