fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Een throwback naar toen ik 18 werd

Een throwback naar toen ik 18 werd

Ik ben op 5 april geboren en in het jaar 2012 werd ik 18 jaar. Ik weet nog goed dat ik destijds enorm naar mijn 18e verjaardag uitkeek. Het was namelijk hoog tijd om mijn rijbewijs te halen en daar was ik echt enorm aan toe. In dit artikel een throwback naar toen ik 18 werd.

Het behalen van mijn autorijbewijs

Ik ben opgegroeid bij mijn ouders, samen met mijn broer Dave. Mijn vader heeft altijd een rijschool gehad en hij en mijn broer hebben altijd liefde voor auto’s gehad. Als klein meisje vond ik dit ook maar wat interessant en al snel kon ik met mijn vader en broer meekletsen over allerlei merken en type auto’s. Ik ben nooit het meisje van de barbiepoppen geweest. Liet mij maar lekker een bunker bouwen of rondracen op een skelter.

Mijn broer en ik hadden vroeger een speelgoed politiemotor op accu. In de tuin, gaven mijn ouders mij broer en mij allerlei opdrachten met de motor. Achteruit inparkeren, straatje keren etc. Geloof me, wij vonden dit fantastisch! Toen we wat ouder werden, ik gok rond 12 jaar oud, mochten wij naast mijn vader op de passagiersstoel zitten. Zoals gezegd had hij een rijschool en dus dubbele bediening aan de passagierskant. We leerden al snel hoe en wanneer een auto moet op- of terugschakelen en konden dit na een tijdje al perfect uitvoeren.

Uiteraard hebben mijn broer en ik ook ‘gelest’ bij mijn vader. Ik weet zeker dat hij het nu nog fantastisch vind dat hij zijn twee kids letterlijk een rijbewijs heeft kunnen geven. Overigens natuurlijk niet alleen ons. De meeste neefjes en nichtjes en vrienden kozen ook voor mijn vader als rij-instructeur. Het was vaak erg gezellig en we gingen bijvoorbeeld tussen het lessen door uitgebreid lunchen in Breda.

Een grappig weetje is dat mijn vriend, waar ik inmiddels alweer 9 jaar samen mee ben, ook zijn rijbewijs heeft gehaald bij mijn vader. Dit was nog vóór de tijd dat hij mijn vader zijn schoonvader kon noemen, haha! 

Theorie-examen leren

Het behalen van een autorijbewijs begint uiteraard met het behalen van een theorie-examen. Hier ben ik in één keer voor geslaagd. De leerstof was bij mij letterlijk met de pap ingegoten en mijn vader behandelden de meeste theorie altijd in de auto zelf. Zodra er dan een theoriecasus zich voordeed in de praktijk kon hij dit direct toelichten. Een hele fijne manier van je theorie-examen leren. Er is een mogelijkheid om je theorie-examen gratis te oefenen via een website en ik weet nog goed dat ik dat een prettige manier vond van leren. Je kunt het doen wanneer je wilt en helemaal op je eigen tempo. Ideaal! Ik denk dat ik dit maximaal 3x heb gedaan voordat ik het theorie-examen moest gaan maken. Neem mij hierin niet als voorbeeld. Als dochter van een rijschool is de stof van een theorie-examen wellicht net even wat makkelijker!

Audi A1 review

Praktijkexamen afleggen

Na het behalen van mijn theorie-examen is uiteraard mijn praktijkexamen direct aangevraagd. Jeetje, wat was ik die dag nerveus! Ik reed letterlijk af op mijn 18e verjaardag. Jawel, 5 april om 10:00 uur in de ochtend. Mijn vader was overigens ook stik zenuwachtig en is gaan ijsberen in het mastbos in Breda, haha! Gelukkig ging het echt mega goed. Mijn examinator vroeg op de weg terug al wat ik met mijn rijbewijs zou gaan doen en op dat moment wist ik al dat het goed zat. Mijn antwoord op deze vraag? Nou, 1. het was mijn verjaardag dus dat was natuurlijk een fantastisch cadeau! En 2. ik had al een auto gekocht dus het zou wel fijn zijn als ik daar eindelijk in kon rijden! Eenmaal terug op het CBR hoorde ik direct ‘gefeliciteerd’! Yes, geslaagd! Jeetje, wat was ik toen blij zeg! Ik weet nog dat mijn vader als verrassing een flinke lading worstenbrood voor het hele CBR had geregeld om te vieren dat ik was geslaagd. Dat had hij goed ingeschat 😉

Vanuit het CBR reden we direct door naar het gemeentehuis. Ik vroeg mijn rijbewijs met spoed aan en de volgende dag kon ik het roze pasje ophalen. Oh yes! Ik stapte meteen in mijn auto en reed ermee naar Breda. Geloof mij, dit voelde echt als ultieme vrijheid! Inmiddels heb ik alweer bijna 9 jaar mijn rijbewijs en ik rijd iedere dag met mijn auto naar mijn werk. Mijn eerste auto, een Toyota Aygo, heb ik inmiddels omgeruild voor een Audi A1. Een auto waar ik nog steeds iedere dag met heel veel plezier in rijd.

Leuk, om hier weer eens aan terug te denken!

Bij deze, een throwback naar toen ik 18 werd. Wanneer haalde jij je autorijbewijs?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: