fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Mijn favoriete makkelijke recepten

Ik ben dol op koken en mijn liefde hiervoor komt wellicht wat weinig terug op mijn blog. Het is tijd om hier verandering in te brengen. Ik werk fulltime en vandaar dat ik door de weeks snel kies voor makkelijke gerechten. Puur omdat ik dan geen tijd heb om lang in de keuken te staan. Eenmaal thuis moet ik nog van alles doen en prefereer ik een super easy ovengerecht. In dit artikel vertel ik je alles over mijn Mijn favoriete makkelijke recepten. Let’s go! 

3 lekkere en makkelijke recepten

TikTok pasta recept

Heb jij de hype van TikTok mee gekregen? De zogenoemde TikTok Pasta? Ik wel! Uiteraard heb ik hem gelijk geprobeerd en begrijp ik 100% waarom dit een hit is. Het is een super simpele Baked Feta Pasta die je echt in een handomdraai op tafel zet. Het is zelfs zo simpel dat de uitleg niet echt een recept te noemen is.

Je legt een blok feta samen met cherrytomaatjes in een ovenschaal. Deze besprenkel je met olijfolie, peper, zout en rozemarijn. Natuurlijk kun je eventueel, naar eigen smaak, ook andere kruiden toevoegen. Je plaats de ovenschaal in een oven van 200 graden en wacht tot de cherrytomaatjes zijn gepoft en de feta goudbruin is. Dit zal ongeveer 45 minuten duren. In de tussentijd bak je de pasta (penne, pappardelle of andere pasta naar keus) volgens de instructies op het pakje. Voeg de pasta vervolgens toe aan de producten in de ovenschaal en roer alles goed door elkaar. Mocht je houden van een wat dunnere saus dan kun je eventueel wat kookvocht van de pasta toevoegen. That’s it! 

Ovengroente met vis

Nog een mega lekker en makkelijk recept. Nou ja, recept.. dat kun je dit niet echt noemen. Je koop bij de supermarkt een zak ovengroenten van 600 gram. Ik kies meestal voor de variant met zoete aardappel, broccoli en rode paprika. Deze doe je in een ovenschaal en besprenkel je met olijfolie, peper, zout en rozemarijn. Van Iglo hebben ze een fishcuisine welke ook in de oven moet. Deze plaats je bovenop de groenten. Onze favoriet is de Iglo Fishcuisine Bretagne met peterselie en citroen. Het is dus een visgratin met een knapperig laagje van broodkruimels en kruiden. De ovengroenten en de vis doe je dus in één ovenschaal in de oven. Na +/- 35 minuten, in een oven van 180 graden, ben je ready to eat

Aardappelpuree met zalm

Geen ovenschaal maar een ander, super easy recept. Als ik echt geen tijd heb en binnen no time iets op tafel wil zetten kies ik snel voor een aardappelpuree. Jawel, uit een pakje. Ik vind de variant met crème fraîche erin het allerlekkerste. Uiteraard volg ik hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Hierdoorheen roer ik verse spinazie. In een andere pak bak ik een zalmfilet op de huid. Het liefst bak ik deze op hoog vuur zodat de huid heerlijk knapperig wordt. Uiteraard niet te ver doorbakken zodat de zalm lekker sappig blijft.

  • Tip; marineer de zalm van te voren met teriyaki of sojasaus en voeg er chilivlokken en zwarte sesam aan toe voor een azian touch. 

Dit waren mijn favoriete makkelijke recepten. Zoals gezegd in de intro vind ik het echt super leuk om te koken. In het weekend sloof ik mij graag uit en probeer ik nieuwe recepten uit. Hierbij bereid ik altijd alles vers en van de gerechten genieten mijn vriend en ik altijd enorm. Maar goed, door de weeks heb ik hier gewoon niet altijd tijd voor en/of zin in. Vandaar dat ik dan nog weleens grijp naar deze super easy maar toch lekkere recepten. Oh en nog niet eens zo super ongezond toch? Oké, die pasta wel, haha! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Deel dit bericht op Pinterest

 

Delen:

2 Reacties

  1. 28 maart 2021 / 21:44

    Ik geef toe, ik gebruik soms ook kant en klare aardappel puree. Ik die er dan olijfolie, kruiden en tomatenpuree door

    • 29 maart 2021 / 12:44

      Jaa moet kunnen toch? haha!! Ook zo’n gedoe om het vers te maken wanneer je ‘even snel’ iets op tafel wilt zetten. Jouw versie klinkt ook lekker, dat ga ik onthouden 🙂