fbpx
33   148
25   56
67   128
25   261
24   103

Vertellis Chapters Dankbaarheidsdagboek

Vertellis Chapters Dankbaarheidsdagboek

Daar zitten we dan, nog steeds midden in een lockdown. Jeetje, wat hebben we een bizar jaar achter de rug. Vorig jaar had ik nooit verwacht dat dit zo lang zou gaan duren. En nog steeds weten we niet wanneer er ècht een einde aan komt. In deze tijd heb ik mij best vaak down gevoeld en gebaald van de situatie. Ik ben een sociaal mens, een gezelschapsdier. Toch waren er ook dagen dat ik mij juist extreem gelukkig heb gevoeld. Gelukkig met mijn vriend, onze huisdieren en het feit dat alle vrienden en familie om ons heen gezond zijn. In dit artikel wil ik je meer vertellen over het Vertellis Chapters Dankbaarheidsdagboek. Een zelfreflectie journal waardoor je met jezelf in gesprek gaat. Lees mee.

Vertellis Chapters Dankbaarheidsdagboek

Zelfreflectie journal

Om eerlijk te zijn was ik voorheen nooit zo van dit soort boeken. Echter begon ik januari 2021 in een super overzichtelijke planner met iedere dag een vraag aan jezelf. Sowieso is deze planner echt een lifesaver en ben ik veel gestructureerder aan het werk. In eerste instantie dacht ik die ‘dagelijkse vraag’ niet te gaan invullen maar op een gegeven moment ben ik hier toch aan begonnen. Het zelf je toch even aan het denken en op een gegeven moment ben ik de vragen juist gaan waarderen.

Dankbaarheidsdagboek

Dit Vertellis Chapters zelfreflectiedagboek is hierin een stapje verder. Het is een dagboek waarin je iedere dag kunt reflecteren op je dag. De gedachte hierbij is dat je dus iedere dag even een kleine pauze neemt en tijd neemt voor jezelf. Zie het als een offline zelfreflectie moment met krachtige vragen die ervoor zorgen dat je mindset positiever wordt. Je leert bewuster in het leven te staan en te focussen op de dingen die er werkelijk toe doen. Zie het als een personal coach!

Het design van dit boek vind ik echt heel chique en strak gedaan. Het is een zwart/wit design met een kaft van vegan leer. Hij is, qua formaat, ietsjes smaller dan een A5 en heeft een prachtig, goudkleurig leeslint. In totaal bevat het boek 192 pagina’s die zijn onderverdeeld in 13 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bestaat uit 7 dagen dus in totaal ben je ongeveer ± 3 maanden zoet met dit boek. Ieder hoofdstuk heeft een eigen thema en uiteraard zijn hierop de vragen en opdrachten toegespitst. Je kunt denken aan thema’s zoals beslissingen & energie, overtuigingen & zelfbeeld en het beïnvloeden van de toekomst.

Chapters zegt: ‘Een cursus die je stap voor stap meeneemt op een 13 weken durende reis door specifieke delen van je leven.’

Iedere bladzijde begint met een mooie, inspirerende quote gevolgd door vragen en een opdracht. Dit kunnen vragen zijn zoals: Wat ging er vandaag goed? Wat kan er beter? Daarnaast is er iedere dag de vraag: Waar ben je dankbaar voor? Gevolgd door de opdracht om te reflecteren op jouw dag.

Vertellis Chapters Dankbaarheidsdagboek

Mijn ervaring met dit boek van Vertellis

De eerste dag vond ik lastig. Ik heb er echt oprecht lang over gedaan omdat ik gewoon niet wist wat ik moest opschrijven. De volgende dag besloot ik het niet zo zwaarbeladen aan te pakken. Hoe moeilijk is de vraag: Wat ging er vandaag goed? Opstaan na 1x snoozen in plaats van na 2x, waardoor je meer tijd hebt gehad om relaxed op te staan, is een prima antwoord toch? Juist door lekker luchtig te antwoorden wordt het extra positief! Geluk zit hem in de kleine dingen toch? Juist in deze gekke lockdowntijd moeten we het misschien ook extra in de kleine dingen zoeken.

Inmiddels ben ik een paar dagen onderweg met het boek en kan ik zeker een mening vormen. Ik vind het oprecht leuk en fijn! Voor het slapen gaan neem ik een paar minuten de tijd om ‘de dag’ in te vullen. Heerlijk om even offline te zijn en de dag te reflecteren. Het bevalt me eigenlijk hartstikke goed! Wat ik vooral opmerk is dat, door de dag op te schrijven, je hem makkelijker kan loslaten. Hierdoor val ik een stuk beter in slaap. De vragen en de quotes triggeren en geven je food for thought. Ik merk wel dat ik meer rust ervaar en toch sneller stil sta bij de kleine geluksmomentjes. Voor nu ben ik dus super positief en ga ik gewoon de komende tijd lekker verder met het iedere dag invullen van ‘de dag’ in dit dankbaarheidsdagboek.

Het Vertellis Chapters Dankbaarheidsdagboek kost € 29,99 en is te koop bij Vertellis. 

Zou een zelfreflectie journal zoals dit iets voor jou zijn?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit artikel is een samenwerking.

Deel dit artikel via Pinterest ↓

Vertellis Chapters Dankbaarheidsdagboek

Delen:

2 Reacties

    • 28 maart 2021 / 20:44

      Jaa de eerste dagen is echt het lastigst, daarna gaat het steeds makkelijker!