fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Catrice LIFT UP Volume & Lift Mascara

Catrice LIFT UP Volume & Lift Mascara

We trappen de week af met een review van de gloednieuwe Catrice LIFT UP Volume & Lift Mascara. Je hebt hem al voorbij zien kunnen komen in mijn Catrice Lente/Zomer Update 2021. Uiteraard ben ik nieuwsgierig naar meerdere producten maar deze nieuwe mascara trok als eerste mijn aandacht. Ben jij benieuwd naar Catrice LIFT UP Volume & Lift Mascara van Catrice? Uit het nieuwe assortiment van de lente/zomer 2021? Lees dan mee.

Catrice LIFT UP Volume & Lift Mascara van Catrice

Je treft deze nieuwe mascara van Catrice in een mooie, rode huls met zilveren letters. Het ontwerp ziet er strak en clean uit en door het matte effect vind ik de uitstraling extra mooi. Deze mascara behoort tot ‘Clean Beauty’ wat betekent dat deze mascara vegan is en dierproefvrij. Daarnaast zitten er ook geen ingrediënten in zoals o.a. minerale oliën, microplastics en parabenen.

Met deze mascara belooft Catrice een lifting en volume effect.

De wimper lifting technologie geeft de wimpers een langdurige lift en een indrukwekkende krul met slechts één laagje.

Daarnaast is de mascara verrijkt met rijstproteïne en provitamine B5 power-care-complex die geeft extra verzorging aan de wimpers. Deze mascara komt in de kleur 010 Deep black en is de ‘normale’ variant. Er is ook een variant met een blauwe huls en dit is de waterproof variant.

Catrice LIFT UP Volume & Lift Mascara

Zodra ik het borsteltje zag was ik eigenlijk direct teleurgesteld. Dit zijn eigenlijk type borsteltjes die ik altijd ontwijk. Ik heb vrij lange wimpers van mijzelf en kan meestal met een borsteltje zoals dit niet echt overweg. Ik heb liever borsteltjes die licht gebogen zijn met echte haartjes. Maar goed! Uiteraard heb ik de mascara netjes getest en vertel ik jullie graag hoe ik hem heb ervaren.

Op de bovenste rij zie je mijn wimpers zonder mascara. De middelste rij laat mijn wimpers met één laagje mascara op de bovenste wimpers zien. Op de onderste rij zie je mijn wimpers met twee laagjes mascara op mijn bovenste wimpers en één laagje op mijn onderste wimpers.

Hier nog een fullface foto met het resultaat van deze Catrice LIFT UP Volume & Lift Mascara.

Catrice LIFT UP Volume & Lift Mascara

Catrice LIFT UP Volume & Lift Mascara review

Zoals ik, na het zien van het borsteltje al dacht, dit is niet mijn favoriete mascara. Ik vind de mascara vrij nat en vloeibaar en het borsteltje gewoon echt niet fijn werken. Het aanbrengen gaat moeizaam en het resultaat vind ik echt veel te rommelig. Op de huls staat er niets over vermeld maar het lijkt erop dat er fibers verwerkt zijn in de mascara die dit rommelige effect juist veroorzaken. Mijn wimperhaartjes gaan al snel aan elkaar zitten en ik moet echt flink borstelen om dit enigszins te redden. Qua houdbaarheid doet deze mascara het op zich prima. Ik heb, aan het einde van de dag, geen zwarte waas onder mijn ogen maar zie wel hier en daar zwarte spikkeltjes onder mijn ogen. Wellicht toch de fibers die den duur uit mijn wimpers vallen?

Een borsteltje als dit is vaak geschikter voor wat kortere en rechtere wimpers. Ik kan me voorstellen dat zo’n borsteltje dan juist fijn is. Maar helaas gaat dit ‘m voor mij niet worden.

Een pluspunt vind ik wel dat deze mascara behoort tot Clean Beauty. Wat dat betreft vind ik echt dat Catrice een pluim verdiend. Inmiddels 95,6% van hun gehele assortiment vegan en behoort een groot deel tot Clean Beauty. Dit vind ik, voor zo’n betaalbaar merk als Catrice, echt een fantastische ontwikkeling!

Deze Catrice LIFT UP Volume & Lift Mascara kost € 4,99 en is te koop in de drogisterijen. 

Welke mascara gebruik jij op dit moment dagelijks? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

3 Reacties

 1. 29 maart 2021 / 15:22

  De ene mascara is inderdaad de andere niet. Maar ik vind de buitenkant er wel aantrekkelijk uitzien.

 2. 29 maart 2021 / 09:35

  Jammer dat hij je niet echt bevalt. Helaas krijg ik altijd jeuk vab mascara ?

  • 29 maart 2021 / 12:46

   Jaa inderdaad, gelukkig zijn er genoeg andere fijne mascara’s op de markt. Jeuk? Heb ik nog niet gehad. Wellicht heb je last van gevoelige ogen? Dat zou een verklaring kunnen zijn.