fbpx
33   148
25   56
67   128
25   261
24   103

Menstruatie ondergoed van Lotties Period

Menstruatie ondergoed van Lotties Period

Menstruatie ondergoed bestaat al een tijdje. Het is al wat langer bekend in Amerika dan in Nederland maar begint in ons land zeker ook aan populariteit te winnen. Ik ken het zelf pas sinds begin dit jaar en in dit artikel ga ik je alles vertellen over Menstruatie ondergoed van Lotties Period. Ik geef antwoord op de vraag ‘Wat is menstruatie ondergoed?‘ en ik deel mijn menstruatie ondergoed ervaringen. Ben jij benieuwd naar deze menstruatie ondergoed review? Lees dan zeker met mij mee.

Menstruatie ondergoed van Lotties Period

Wat is menstruatie ondergoed?

Ik denk dat er weinig vrouwen staan te springen om ongesteld te worden. Zelf slik ik de pil en deze slik ik geregeld door om te voorkomen dat ik ongesteld word. De keren dat ik wel ongesteld word probeer ik zo goed mogelijk te plannen om er zo min mogelijk ‘last’ van te hebben. Op zich heb ik altijd wel geluk gehad met mijn menstruatie. Ik heb zelden last van hoofdpijn, eigenlijk nooit krampen en ervaar ook weinig stemmingswisselingen. Het is puur het ongemak dat ik als ‘vervelend’ ervaar. Normaliter maakte ik tijdens mijn menstruatie gebruik van een combinatie van maandverband en tampons. Tijdens mijn laatste menstruatie heb ik het Menstruatie ondergoed van Lotties Period geprobeerd en ik deel heel graag mijn menstruatie ondergoed ervaringen met je.

Menstruatie ondergoed is herbruikbaar en vervangt wegwerpproducten als tampons en maandverband.

Menstruatie ondergoed wordt ook wel period panties genoemd. Het is dus een slipje voor een vrouw die je draagt tijdens de menstruatie en het menstruatiebloed opvangt. Hierdoor hoef je geen tampons en maandverband te gebruiken en hierdoor is het dus ook een super duurzame keuze. De slipjes kun je gewoon wassen in het wasmachine en zijn lang te hergebruiken.

Lotties Period menstruatie ondergoed

Lotties Period belooft een comfortabele menstruatie met dit ondergoed zonder ongemakken zoals doorlekken te ervaren. Het ondergoed is opgebouwd uit verschillende laagjes, namelijk:

 • Vochtafdrijvende laag voor behoud van een fris gevoel
 • Antibacteriële en absorberende laag van organisch katoen
 • Waterproof laag voor extra bescherming
 • Ademende laag van bamboe textiel

Eigenlijk is het dus een maandverband en een slipje in één. Je voelt inderdaad in de slipjes wel dat het een stuk dikker is dan normaal ondergoed.

 
Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, van strings tot high waist slipjes. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen als bamboetextiel of elastaan. Ze worden los verkocht maar kun je ook kopen in een bundel. Bij ieder slipje staan druppeltjes aangegeven die de verschillende soorten ‘flows’ uitdrukken. Oftewel; welk ondergoed je kunt gebruiken bij welke menstruatiedag. 1 druppeltje betekent een lichte menstruatie, 2 druppeltjes een gemiddelde menstruatie en 3 druppeltjes een heftige menstruatie. Ik ben gegaan voor twee modellen, namelijk:

 • Cheeky
  • Bikinimodel, laag in de taille
  • Subtiel kanten detail
  • Vervangt 3 tampons
  • Geschikt voor zowel veel als weinig bloedverlies
 • High-Waist
  • Hoog in de taille, net onder de navel
  • Brede kanten rand
  • Vervangt 3 tampons
  • Geschikt voor heftig bloedverlies

Menstruatie ondergoed van Lotties Period

Wasvoorschriften

 • Na gebruik spoel je het slipje goed uit onder de koude kraan
 • Je wast je Lotties mee met een donkere was op een programma van maximaal 40 graden.
 • Je laat je Lotties drogen aan de lucht. Gebruik dus geen droogmachine!
 • That’s it! Opvouwen, in je onderbroekenlade leggen en ze zijn schoon & ready voor je volgende menstruatie.

Menstruatie ondergoed van Lotties Period

Menstruatie ondergoed ervaringen – Lotties Period

Tijdens de wat lichtere dagen ben ik gegaan voor het Cheeky model en tijdens een heftige dag voor het High-Waist model. De kwaliteit van de slipjes is heel mooi en ze zitten echt ontzettend comfortabel. Ik was bang dat ik het dikke gedeelte vervelend zou vinden of dat je het zou zien zitten in een jeans maar dit is totaal niet het geval. Ik ben echt aangenaam verrast! Zowel tijdens de lichte- als de wat heftigere menstruatiedagen heb ik dit ondergoed van Lotties Period gedragen en ik heb me geen moment druk gemaakt over bijvoorbeeld doorlekken. Dit is dan ook niet gebeurd. Daarnaast heb ik me gedurende de dag prettig en fris gevoeld. Ik vind dit een perfecte, duurzame vervanger voor tampons en maandverband en ga dit menstruatie ondergoed bij mijn volgende menstruatie absoluut weer gebruiken!

Lotties menstruatie ondergoed is verkrijgbaar vanaf €17,50 in de webshop

Wat gebruik jij het liefst tijdens jouw menstruatie? En heb je weleens menstruatie ondergoed geprobeerd? Zo ja, wat is jouw ervaring hiermee?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Deel dit bericht op Pinterest

Menstruatie ondergoed van Lotties Period

Delen:

22 Reacties

 1. Jadis
  9 april 2021 / 11:00

  Interessant! Ik gebruik de nuvaring dus nauwelijks nog ongesteld gelukkig

 2. 5 april 2021 / 18:28

  Ik vind het echt een raar idee om dit aan te hebben. Meer het feit dat al dat bloed er dan in komt. Geeft mij persoonlijk geen prettig gevoel. Wel een goede review Lindsey

 3. 5 april 2021 / 13:40

  Dit klinkt als een prettige ervaring ik ben wel nieuwsgierig geworden naar deze broekjes.

 4. 5 april 2021 / 13:15

  Fijn dat dit ondergoed je zo heeft kunnen helpen. Lottie mag in in ieder geval trots zijn op deze mooie review!

 5. 4 april 2021 / 14:43

  Het idee vind ik altijd erg goed, net zoals van wasbaar maandverband. Tot het moment dat ik het moet verschonen.

 6. 2 april 2021 / 21:06

  Ik heb hier al vaker wat over gehoord, maar moet zeggen dat ik het nog niet aandurf. Sinds de bevalling zijn mijn menstruaties onwijs heftig geworden, ben bang dat ik op de heftigste dag dan alsnog 5 van die onderbroeken verslijt.. Maar voor de lichtere dagen zou ik het wel doen. Ik gebruik sinds kort wasbare inlegkruisjes en een menstruatiecup. Die laatste kan ik je ook echt aanraden, heel fijn!

 7. 31 maart 2021 / 09:49

  Wat fijn om hier een review over te lezen. Het maakt ons erg nieuwsgierig!

 8. 30 maart 2021 / 20:31

  Wist niet dat dit bestond – erg verassend! Ik weet niet of ik het zou aanschaffen maar het lijkt me een erg duurzame oplossing…

 9. 30 maart 2021 / 20:09

  Ik wist niet eens dat dit bestond, maar zonder je blog zou ik het zeker niet gaan proberen. Toch te angstig dat het mis zou gaan, zeg maar.

 10. 30 maart 2021 / 19:49

  Fijn dat dit menstruatie ondergoed je zo goed bevallen is! Het is zeker een duurzaam alternatief

 11. 29 maart 2021 / 20:22

  Wist niet dat het bestond, maar het lijkt me ideaal als duurzaam alternatief! Bedankt voor deze handige review. 🙂

 12. Felice Veenman
  29 maart 2021 / 11:44

  een fijne bijkomstigheid van dit ondergoed is dat je nooooit meer misgrijpt naar je tampons,,,

 13. Felice Veenman
  29 maart 2021 / 11:23

  toen ik nog menstrueerde, had ik last van heel heftige menstruaties ( ik gebruikte de pil niet, maar een spiraaltje) ik vraag me af of die panty’s dat kunnen opvangen. Ik had het zeker uitgeprobeerd !

 14. 29 maart 2021 / 10:32

  Ik vind het superinteressant! Ik ben bezig met de boeken van Maisie Hill over het kaart brengen van je cyclus en dat is superinteressant. Ik snap nu veel meer van mezelf! Naar aanleiding van dat boek ben ik ook aan het kijken naar alternatieven voor de reguliere maandverbanden, aangezien die vaak bestanddelen bevatten die niet heel goed voor je zijn. Wist jij dat? Ik niet! Ik ga zeker eens een kijkje nemen bij dit ondergoed. Ik ben jaloers op je dat je het mocht testen hoor!

  • 29 maart 2021 / 12:47

   Oh dat klinkt ook heel interessant zeg! Thanks voor de tip, ik ga de boeken van Maisie Hill gelijk eens opzoeken! Mocht je het menstruatie ondergoed hebben geprobeerd, let me know. Ik ben heel benieuwd hoe jij het ervaart!

 15. 28 maart 2021 / 20:30

  Ik zou dit denk nooit snel kopen. Maar wel echt fijn dat zoiets bestaat. Ik kon ze inderdaad al uit Amerika omdat im daar ook familir heb wonen

  • 28 maart 2021 / 20:44

   Jaa daar is het al langer bekend hè? Waarom zou je het zelf nooit kopen? Wat heeft jouw voorkeur? Ik ben benieuwd ?

 16. 28 maart 2021 / 15:53

  Il gebruik de morgens en ik wordt nooit meer ongesteld. Het ondergoed ziet er wel mooi uit.

  • 28 maart 2021 / 20:43

   Ah wat is jouw ervaring hiermee? Helemaal tevreden? Hoor er gemixte verhalen over maar twijfel er al een tijdje over. Ik ben benieuwd ?

 17. 25 maart 2021 / 17:28

  Ik ben er erg nieuwsgierig naar aangezien ik wat duurzamer wil leven en bezig ben met een zero waste lifestyle (wat al een heel avontuur is, maar dat terzijde). Maandverband past niet in dat duurzame leventje en ik wil ooit de switch gaan maken voor een alternatief, maar op de één of andere manier durf ik dat nog niet. Lekt het écht niet door?
  Misschien moet ik toch ooit eens de stap gaan maken ^^”

  • 25 maart 2021 / 20:57

   Ik menstrueer nooit gigantisch heftig (denk ik?) maar het lekt echt niet door. Ik heb het als enorm comfortabel ervaren en raad het je oprecht aan! Sowieso zou ik, als je wat duurzamer wil leven, dit proberen. Begin anders gewoon bij 1 slipje en dan kun je altijd nog bij bestellen. Het is mijn oprechte mening en ik ben echt enorm enthousiast! ?