fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

5 leuke ideeën met Pasen tijdens corona

5 leuke ideeën met Pasen tijdens corona

De maand maart is doormidden en voor je het weer is het april. Een maand die bij normaliter altijd in het teken staat van enorm veel gezelligheid. Ikzelf, mijn vriend en mijn moeder zijn jarig in april, het is pasen in april, koningsdag en we hadden met de hele familie Beljaars een weekendje weg gepland. Helaas zitten de verjaardagsfeestjes er niet in, naar een festival met koningsdag wordt ‘em ook niet en een weekend weg met de hele familie is al helemaal onmogelijk. Jeetje, ik begin te merken dat ik langzamerhand echt last begin te krijgen van down days, maar ik blijf proberen alles zonnig en positief in te zien. In dit artikel wil ik jou daar ook een handje mee helpen. Ik geef 5 leuke ideeën met Pasen tijdens corona. Stay positive en lees lekker mee!

Leuke dingen om te doen met Pasen tijdens corona

Leuk weetje, ik ben dit jaar jarig met Pasen! Op maandag 5 april wordt ik 27 jaar. 

Duik de keuken in

Pasen is altijd een beetje een gekke dag. Een vrije dag waarop je toch iets aan Pasen wilt doen. Ikzelf ben dol op bakken maar ik neem er helaas heel weinig de tijd voor. Pasen is daar zo’n perfecte dag voor. Ik denk dat ik eens lekker de keuken in ga duiken en weer eens lekker ga bakken. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan paasmuffins, een carrotcake of misschien wel een paaseitjes-kwarktaart. Laatst vond ik, tijdens het struinen op internet, een aantal amandelmeel recepten. Wist je dat amandelmeel niets anders is dan gemalen geblancheerde amandelen? Het is een goede meelvervanger, rijk aan proteïne, vetarm en volledig glutenvrij. Ik heb al wel wat bakervaring maar nog nooit gebakken met amandelmeel. Dit lijkt me echt leuk om eens te proberen. Heerlijk, even nergens aan denken en bakken! Oeh en daarna natuurlijk smullen van al het lekkers!

–> Lees ook: Het is Pasen TAG

Luxe paasbrunch

Ik schrijf dit artikel begin maart en op dit moment is het nog onduidelijk of de restaurants any time soon weer open mogen. Ik hoop het van harte en als het zo is dan reserveer ik met Pasen 100% een tafeltje in een restaurant om lekker te genieten van een luxe paasbrunch. Indien de restaurants zaterdag 4 en zondag 5 april nog steeds gesloten zijn dan support ik de horeca graag door een luxe paasbrunch te bestellen en hier thuis alsnog van te genieten. Vaak zitten deze brunches super leuk verpakt waardoor het natuurlijk ook heel leuk is om iemand anders hiermee te verrassen!

Quiz via Zoom

Pasen vind ik echt een familieaangelegenheid en ik kan me dan ook eigenlijk niet voorstellen Pasen niet te vieren met mijn ouders en mijn broer. Uiteraard samen met mijn vriend en mijn schoonzus. Gezien de huidige regels mag je maar 1 persoon thuis ontvangen en dat werkt natuurlijk alles behalve mee. Om alsnog iets leuks te organiseren kom je toch al snel uit bij een livestream. Via Zoom kun je bijvoorbeeld met z’n alle deelnemen aan een quiz of een bingo. Daarnaast kun je natuurlijk helemaal uitpakken met een gepersonaliseerde, zelf georganiseerde quiz. Doe eens gek!

Schilderen

Ben jij wel creatief maar niet zo dol op bakken? Daag jezelf uit en ga schilderen! Dit doet mij gelijk denken aan vroeger. Zodra ik met Pasen in de ochtend beneden kwam had mijn moeder de tafel gedekt met allerlei lekkers. Wat een feest! Maar als kind stond er op mijn bordje natuurlijk altijd een setje om eieren te schilderen. Oh my, wat vond ik dit leuk om te doen! Ik deed dan altijd een wedstrijdje met mijn broer, die er na 1 ei wel klaar mee was. Ik daarentegen schilderde het liefst alle eieren die er waren! Hoe leuk is het om dit gewoon weer eens te doen? Tenslotte ben je nooit ergens te oud voor.

Paaseieren proefwedstrijd

Tegenwoordig zijn paaseieren letterlijk te krijgen in alle smaken. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een paasei in die smaak. Denk aan stroopwafel, tompouce, zure mat, pindakaas, discodip, jawel het is er allemaal! Hoe leuk is het om samen met je partner een paaseieren proefwedstrijd te houden? Je gaat naar bijvoorbeeld HEMA en/of Albert Heijn en slaat hier de gekste smaken in. Blinddoek op en proeven maar. Wie van jullie weet de meeste smaken te raden?

Ja en natuurlijk is het ook lekker om even een frisse neus te halen en te wandelen, maar hé, doen we dat al niet genoeg de afgelopen tijd? Ik ben op dit moment even ‘wandelmoe’. Who’s with me?

Dit zijn mijn 5 leuke ideeën met Pasen tijdens corona. Heb jij al plannen met Pasen? Zo ja, hoe gaan jullie het aanpakken?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Delen: