fbpx
92   166
49   181
31   69
68   138
25   273

Zo kleed jij jezelf tegen de kou

Zo kleed jij jezelf tegen de kou

In februari gaan wij normaliter altijd op wintersport. Eigenlijk altijd in Oostenrijk maar vorig jaar zijn we zelfs in het prachtige, maar ijskoude Fins Lapland geweest. Helaas zit dat er dit jaar natuurlijk niet in. Toch heeft de kou nu Nederland weten te vinden. Na jarenlang te genieten op Wintersport weet ik echt wel hoe jij je goed kunt kleden tegen de kou. Ben jij benieuwd naar mijn tips? Zo kleed jij jezelf tegen de kou! Lees mee.

Jezelf tegen de kou kleden: 3 stappen

In Brabant werd afgelopen zondag een flink pak sneeuw verwacht en deze voorspelling is 100% uitgekomen. Nu belooft de temperatuur de gehele week onder nul te blijven met temperaturen van zelfs -12. Hierdoor is de kans groot dat de sneeuw de hele week blijft liggen en wordt er zelfs al gespeculeerd over schaatsen op natuurijs en zelfs de Elfstedentocht. Mij hoor je niet klagen! Ik ben niet super fan van de winter maar zodra het dan echt koud is en gaat sneeuwen vind ik het stiekem toch wel erg leuk. Bij deze temperaturen is het natuurlijk wel erg belangrijk om je goed te kleden tegen de kou. Het is al heel lang bekend, de beste truc is door laagjes te dragen. Op wintersport draag ik altijd drie laagjes, namelijk:

  1. Thermokleding

    • Oké, je begint natuurlijk met je ondergoed, maar die tel ik heel even niet mee als ‘laagje’. Laag 1 is voor mij thermokleding. Belangrijk is om te kiezen voor echt goede kwaliteit thermokleding. Ze moeten een snel ademende werking hebben waardoor eventueel zweet snel wordt afgevoerd. Het klinkt raar, maar juist zweten kan er weer voor zorgen dat je huid afkoelt. Ik draag zelf altijd een thermo legging en een thermoshirt met lange mouwen.
  2. Tussenlaag

    • Deze tussenlaag mag je ook absoluut niet overslaan. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaamswarmte het beste wordt vastgehouden tussen de lagen in. Als tussenlaag kun je kiezen voor verschillende opties zoals bijvoorbeeld een t-shirt, een fleecevest of een trui. Ik draag het liefst als tussenlaag een skipully met een hoge kraag zodat het ook in mijn nek heerlijk warm is. Daarnaast vind ik een skipully lekker zitten en ervaar ik voldoende bewegingsvrijheid.
  3. Skikleding

    • Ook al ga je niet perse skiën, skikleding is de beste kleding tegen wind, sneeuw en regen. Daarnaast zijn ze gemaakt om in te sporten waardoor ze dus ook voldoende ademen en comfortabel zitten. Wordt het echt koud? Haal dan je skijas en skibroek van zolder en trek deze lekker aan. Deze kleding is er tenslotte voor gemaakt!

Naast deze laagjes is het natuurlijk ook verstandig om skisokken, snowboots, handschoenen of wanten en natuurlijk een muts of oorwarmers te dragen. Lekker ingepakt? Dan ben je good to go! Ga lekker naar buiten, haal je slee uit de schuur en geniet van de winter in Nederland.

Zo kleed jij jezelf tegen de kou! Ben jij blij met de sneeuw en de kou in ons land? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: