fbpx
77   152
45   176
30   67
68   137
25   272

Zelf je haar verven

Zelf je haar verven

Oh men! De kapsalons zijn nog steeds gesloten en mijn haar kan inmiddels wel een opfrisbeurt gebruiken. Normaliter ga ik namelijk eens in de 6 weken naar de kapper en verf ik mijn haar echt nooit zelf. Toch begin ik mij langzamerhand enorm te irriteren aan de uitgroei die tevoorschijn komt en wil ik mijn haar thuis zelf gaan verven. Maar zelf je haar verven? Waar begin je? Ik ben mijn zoektocht gestart en neem je hierin graag mee. Let’s go! 

Je haar thuis verven

Gelukkig zijn Google en YouTube je beste vriend bij dit soort dingen. Zoek op een tutorial en je krijgt een hit van honderden filmpjes, to do’s en tips & tricks. Voeg hier een kleine portie lef aan toe en je haar thuis verven wordt ineens een prima optie. Op dit moment zitten we in een strenge lockdown inclusief avondklok. Stel je verpest je haar, eerlijk is eerlijk, hoe erg is het dan? Dat valt wel te verbloemen bij de ontelbare zoommeetings toch?

Bij de kapper laat ik mijn haar altijd blonderen. Niet helemaal hoor, maar met highlights. Ik ben namelijk blond van mijzelf en vind het met highlights altijd net wat vlotter en frisser staan. Dit zorgt er tevens voor dat mijn haar wat meer kleurnuances krijgt en ook dat vind ik erg mooi. Online ben ik dan ook op zoek gegaan naar blondeerpoeder en producten die ik nodig heb bij het blonderen van mijn haar.

Gelukkig koop je haarverf online heel makkelijk. Aan mijn kapster heb ik gevraagd welke poeder goed is en precies besteld wat zij mij aanraadde. Twee dagen later ontving ik het pakketje met de producten en diezelfde avond besloot ik mijn haar te gaan verven. Jawel, wederom met de tips van mijn kapster! Via zoom heb ik mijn haar, stapje voor stapje, voorzien van highlights.

Blonderen / Highlights

Hiervoor heb ik gebruikt:

 • Een puntkam
 • Aluminiumfolie
 • Blondeerpoeder
 • Waterstofperoxide 6%
 • Mengbakje + kwast

Van de blondeerpoeder en de waterstofperoxide 6% maar je, met behulp van de kwast, een papje in het mengbakje. Met de puntkam heb ik mijn haren gekamd en in de juiste scheiding gedaan. Vervolgens ben ik met de achterkant van de kam, met de punt dus, plukjes gaan verzamelen die ik geblondeerd/gehighlight wilde hebben. Deze plukjes leg je in het stuk aluminiumfolie en met de kwast breng je het papje in het mengbakje aan op deze plukjes. Hierbij focus ik mij voornamelijk op de uitgroei en niet op de punten. Dit stuk aluminiumfolie vouw je dicht en vervolgens kun je verder met de plukjes daaronder. Stap voor stap ga je zo je haar af. Na +/- 30 minuten kun je je haar uitspoelen and that’s it!

Klinkt simpel maar geloof me, het is allemaal niet zo makkelijk in je eentje. Ik heb op een gegeven moment mijn vriend gevraagd om te helpen met de plukjes. Daarnaast durfde ik niet mijn hele haar aan en heb ik echt alleen geprobeerd een mini touch up te doen om mijn uitgroei net iets minder opvallend te maken. Toch ben ik blij met het resultaat en kan ik er in ieder geval weer eventjes tegenaan.

Ik was overigens zo ijverig en geconcentreerd bezig met het blonderen van mijn haar dat ik totaal vergeten ben om foto’s te maken. Sorry hiervoor! 

Heb jij je haar weleens zelf geverfd?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

3 Reacties

 1. 5 februari 2021 / 11:52

  Ik herken je frustratie, dat je vergeten bent foto’s te maken, haha! Dat heb ik ook altijd, ben ik zo lekker bezig en dan zijn er geen foto’s! Gelukkig ben ik nog steeds niet grijs, wel al 64, dus goede genen wat dat betreft. En daarom ben ik ook zooo blij, dat ik mijn haren niet hoef te verven. Groetjes!

  • 18 februari 2021 / 00:16

   Jaaa stom is dat hè?? Nou blij dat ik niet de enige ben. Wow! 64 en niet grijs. Dat hoor je niet vaak! Inderdaad goede genen die nu extra goed van pas komen. Geen Coronakapsel met uitgroei voor jou, ideaal ?

 2. 5 februari 2021 / 00:54

  Ik verf mijn haren al 16 jaar zelf. Was een Paar keer naar de kapper geweest ze hadden mijn haren verpest. Ik doe het zelf. Lekker blonderen. Ik ben rood van mezelf.