fbpx
117   136
51   189
45   98
13   192
66   390

Nature Box Macadamia douchegel

Nature Box Macadamia douchegel

Zo’n twee jaar geleden was Nature Box een vrij nieuw merk in Nederland. Ik wist van het bestaan maar eerlijk gezegd heeft het nooit echt mijn interesse gewekt. In december zag ik de producten steeds vaker voorbij komen in reclames, zowel op televisie als online, en stiekem wekte dit toch mijn interesse. Wat bleek? Deze Nature Box Macadamia douchegel stond gewoon in mijn voorraadkastje. Ik heb hem gelijk in de badkamer gezet zodat ik hem niet zou vergeten en zo snel mogelijk kon gaan proberen. Inmiddels heb ik hem uitgebreid getest en deel ik in dit artikel graag mijn mening met je.

Nature Box Macadamia douchegel

Nature Box is, zoals de naam al doet vermoeden, een merk dat zich richt op natuurlijke en vegan ingrediënten. Hiernaast zijn de producten ook vrij van sulfaten, siliconen en parabenen. Het merk biedt verzorgingsproducten met koudgeperste oliën. Dit is een proces waarbij de ingrediënten onder hoge druk worden geperst zonder dat hier warmte bij wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het goed van het fruit en noten wordt behouden en de producten dus rijk blijven aan vitaminen en antioxidanten. Origineel!

Ik heb de Nature Box douchegel die is verrijkt met macadamia. Naast deze noot maakt Nature Box in andere producten ook gebruik van ingrediënten zoals avocado, abrikoos, kokos en amandel. Ieder ingrediënt kenmerkt zich duidelijk in de verpakking door de kleur. Zo is abrikoos oranje en is avocado groen. Deze Nature Box Macadamia douchegel kenmerkt zich door een warme, okergele kleur.

De douchegel zit in een simpele, transparante knijpflacon. Dit is wel een plastic fles maar deze bestaat voor 25% uit gerecycled plastic. Ik vind zelf de vormgeving niet heel erg mooi en het vrij druk allemaal op het zwarte label. Maar goed, dat is uiteraard puur een persoonlijke smaak. De verpakking bevat 385ml. en hierdoor kun je dus een hele tijd doen met deze douchegel.

Nature Box Macadamia douchegel

Opvallend is dat Nature Box in verschillende geurlijnen ook verschillende producten heeft. Bij deze Macadamia geurlijn is dat echter niet het geval. Nature Box biedt in deze geurlijn dus echt alleen deze douchegel aan.

Macadamia olie bestaat voor 20% uit palmitoleïnezuur. Dit is een onverzadigd vetzuur dat bijzonder zacht en kalmerend is voor de droge huid. Dit vetzuur zorgt voor een vernieuwend en verstevigend effect en bevat tevens een natuurlijke beschermingsfactor tegen de zon. In deze douchegel is 100% cold-pressed macadamia olie toegevoegd.

Conclusie

Ken je de geur van macadamia? Ik wel en ik ben er dol op. Ik heb vaker producten gebruikt die verrijkt zijn met macadamia-olie en ik ben echt fan van de geur. Het is zo’n heerlijke warme en ergens ook zoete geur. Perfect ook voor een douchegel, zeker in deze tijd van het jaar. Het product schuimt heerlijk zacht op de huid en na gebruik voelt mijn huid fris, schoon en gevoed aan.

Nature Box Douchegel Macadamia is verkrijgbaar voor €4,49 in de drogisterijen en uiteraard ook online via o.a. Bol.com

Welke douchegel gebruik jij op dit moment? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen: