fbpx
32   147
25   56
67   128
25   261
24   103

Kapsels voor kerst

Kapsels voor kerst

Jeetje, niet normaal dat het deze week kerst is! Een feit is dat het dit jaar anders gaat zijn dan normaal. Toch heb ik er ongelofelijk veel zin in. De winter is niet mijn favoriete seizoen maar de kerst maakt hierin een hoop goed. Ik vind het een onwijs gezellig tijd en ben dol op het warme en knusse gevoel van deze dagen. Inmiddels zitten we alweer meer dan een week in strengere lockdown en hierbij zijn ook de kappers gesloten. In dit artikel help ik je een handje door wat mooie kapsels voor kerst te bespreken. Kun jij wel wat inspiratie en hulp gebruiken? Lees dan snel verder.

Kapsels voor kerst

Kapsels voor kerst

Zelf je haar verven voor kerst

Is jouw haar geverfd en is er inmiddels een flinke uitgroei zichtbaar? Dan is stap 1 natuurlijk verven. Ik ben blond van mijzelf en zet zo nu en dan lichtere highlights. Ik heb mijn eigen haar al heel wat keren zelf geverfd en het is echt minder eng dan het lijkt. Laat jij altijd je haar verven bij de kapper en durf je dit zelf niet aan? Wees niet bang! Je kunt de haarkleuring kopen bij Holland & Barrett en vervolgens kun je, heel eenvoudig, zelf je haar een nieuwe en frisse look geven. Ik raad Holland & Barrett aan aangezien zij een ruim aanbod hebben aan henna haarkleuring, permanente haarverf, natuurlijke rode haarverf, kleurspoelingen en haarverf speciaal voor mannen.

Goed om te weten is dat hun haarverf is gemaakt van plantaardige en biologisch gecertificeerde ingrediënten. Dit betekent dat de haarverf dus geen chemicaliën bevatten. Het merk Naturtint is ook vrij van ammoniak en heeft dus niet zo’n vervelende geur als normale haarverf. Wil jij Blonde haarverf kopen? Dan ben je bij hun ook aan het goede adres. Ga je liever niet naar de winkel? Holland & Barrett heeft ook een hele fijne webshop! Durf je het echt niet aan? Dan kun je altijd nog kiezen voor een kleurspoeling. Dit is natuurlijk altijd een veiligere keus en een prima tussenoplossing.

Kerstkapsels inspiratie

Is je haar weer helemaal fris en fruitig door de touch up met de haarverf of de kleurspoeling? Dan is het tijd om te beslissen welk kapsel voor kerst je wilt gaan dragen. Ik vind het bij mij persoonlijk het mooist om mijn haar los te dragen met een grove slag. Mocht je dit saai vinden dan kun je gaan voor een variant hierop. Oftewel, een reeks mooie, gouden clips aan één zijkant in je haar schuiven. Variant twee is een half updo met een nonchalant knotje en een zwarte velvet scrunchie.

Wil je even iets helemaal anders? Dan kun je gaan voor mijn derde optie. Hierbij begin je met het verdelen van het haar. Het haar ter hoogte van je oren gebruik je voor de mooie vlecht. De rest van het haar kam je naar achteren en toupeer je. Je bundelt vervolgens dit getoupeerde haar bij elkaar en creëert hier een volle knot van. Mocht je het fijn vinden dan kun je hiervoor een speciale donut gebruiken als hulpstuk. Het haar dat nog uitsteekt steek je weg met schuifspeldjes. Het haar dat los hangt gebruik je voor de vlecht. Hierbij heb ik zelf nog twee plukjes losgetrokken om de look net wat minder strak en statig te maken. Het ziet er lastig uit maar ik denk dat ik er zelf in totaal 10 minuutjes mee bezig ben geweest. Het proberen dus zeker waard!

Welk kapsels voor kerst vind jij het mooist? 

Heb jij zin in kerst? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. 23 december 2020 / 14:53

    Ik vier het dit jaar helaas niet zo uitgebreid, maar nog steeds leuk om voor de kerstmaal op te tutten!