fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Instagram guides – zo werkt het!

Instagram guides

Instagram heeft een update gehad en de lay-out is veranderd. Heb jij het al gemerkt? Nou ik wel en eerlijk gezegd ben ik er nog niet aan gewend. Hoeveel tijd ik ook op instagram doorbreng, ik moet mijn weg in de nieuwe lay-out nog even vinden. Wist jij al dat er tijdens deze nieuwe update ook een nieuwe feature beschikbaar is gekomen? Instagram guides! Wellicht beter bekend als instagram gidsen. In dit artikel ga ik je vertellen wat het is en wat je er precies mee kan. Lees je mee?

Instagram guides – zo werkt het!

Wat zijn instagram gidsen?

Tijdens mijn eerste ervaring met instagram gidsen was ik een beetje in de war. Wat kun je hier precies mee? En sterker nog, wat is het voordeel ervan? Uiteraard ben ik gelijk gaan spelen met de nieuwe feature en zo begon ik het steeds meer te begrijpen. De feature geeft je de mogelijkheid om je producten, plaatsen of posts van jezelf te bundelen op een pagina. Eigenlijk vind ik het een soort combinatie van een Pinterest bord of een artikel op een blog. Naast de posts bundelen in één gids kun je er namelijk ook een toelichting bij typen. Hoe leuk?

Er zijn dus in totaal drie verschillende opties, namelijk:

 • Plaatsen
  • Houd jij van reizen en heb je inmiddels heel wat interessante plaatsen bezocht? Of wil je jouw favoriete winkels, restaurants of instagram shootlocaties delen? Dit kun je doen door de gids voor plaatsen te gebruiken.
 • Producten
  • Gebruik jij jouw instagram om producten te verkopen? Heb je bijvoorbeeld een hele leuke kledingshop? Dan kun je in gids voor producten jouw eigen producten promoten. Uiteraard kun je ook producten bundelen van ondernemers die jij volgt of een wishlist maken van items die je ooit nog eens wilt kopen. Het is morgen natuurlijk black friday, bundel eens de allerbeste deals!
 • Berichten
  • Uiteraard staat mijn eerste gids ook al online en ik heb de gids voor berichten gebruikt. Afgelopen maart ben ik in Lapland geweest en destijds heb ik een aantal leuke posts en een IGTV geplaatst. Deze heb ik in mijn ‘Travelguide Levi, Finland‘ verwerkt. Onder deze berichten heb ik, per post, een stuk tekst getypt met al mijn tips als je ooit besluit om naar Lapland te gaan. Leuk toch?

Zo maak je een instagram gids

Hier leg ik, stap voor stap, uit hoe je nu zelf zo’n instagram gids maakt.

 1. Ga naar je feed en klik op het plusje rechts bovenin.
 2. Kies voor de optie ‘gids’ en kies vervolgens voor het type gids dat je wilt maken
 3. Selecteer een aantal berichten en klik op volgende.
 4. Geef jouw gids een pakkende naam en kies een bijpassende titel voor elke post.
 5. Klik op ‘volgende’ zodra je klaar bent (nog niet tevreden? Tussentijds opslaan als concept kan ook!)
 6. Jouw gids is klaar om te delen met jouw volgers in bijvoorbeeld Stories.
 7. De gids vind je terug op jouw feed onder het ‘krant icoontje’.

Zoals je ziet ben ik aardig fanatiek met de features van Instagram. Naast ‘normale’ posts in mijn feed kun je op mijn instagram ook diverse reels, IGTV’s en nu dus ook een guide terugvinden. Wil jij wat meer lezen over instagram reels? Lees dan dit artikel waarin ik deze feature stap voor stap uitleg.

Ben jij al gewend aan de update van Instagram?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Deel dit bericht op Pinterest ↓

Delen: