fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Maak van de feestdagen tijdens Corona een succes

Maak van de feestdagen tijdens Corona een succes

De feestdagen tijdens corona gaan er anders uitzien. Dat is nu eenmaal een feit. Maar dat betekent dat het geen fantastische periode mag worden. Ik geniet ieder jaar ontzettend van de feestdagen en ben vastberaden dat dit jaar ook te gaan doen. Wellicht in een ander vat gegoten maar genieten ga ik zeker doen. Maak van de feestdagen tijdens Corona een succes! Ik geef je in dit artikel wat tips. Lees je mee?

Instagram Kerst Tag

Maak van de feestdagen tijdens Corona een succes

Kerstdecoratie

Hoe kom je helemaal in de kerstsferen? Door een berg kerstdecoratie in huis te halen natuurlijk! Ik vind het heerlijk om, na een flinke schoonmaak, mijn huis om te toveren voor de feestdagen. Het ziet er dan gelijk zo ontzettend gezellig uit met allemaal leuke lampjes, kaarsjes en andere decoratie. Ik vind eerlijk gezegd kerstdecoratie dan ook onmisbaar tijdens de feestdagen. Naast een echte kerstboom heb ik verspreid door mijn huis hier en daar nog wat andere kerststukjes staan. Zo gezellig! Officieel ‘moet’ je natuurlijk wachten met versieren tot Sinterklaas uit het land is maar ik gok dat ik mij daar dit jaar niet aan ga houden. Wat mij betreft mag de kerstboom dit weekend al komen!

Verkleden als Sinterklaas of als Piet

Uiteraard behoort, voornamelijk voor de kinderen, Sinterklaas ook tot de feestdagen en ook die dag gaat er dit jaar anders uitzien. Maar dat wilt niet zeggen dat er geen creatieve oplossing zijn die netjes binnen de maatregelen van het RIVM vallen. Ik weet nog goed dat mijn vader vroeger een sinterklaas kostuum heeft gekocht voor onze buurman en dat hij ieder jaar, op pakjesavond, aanklopte met een jutezak vol cadeaus. Pas na een aantal jaar hadden wij in de gaten dat het de buurman was in een sinterklaaspak. Hilarisch! Heb je geen buurman die bereid is om zich om te toveren tot Sinterklaas? Dan heb je wellicht wel een leuk nichtje dat het fantastisch vind om in een pietenpak aan te kloppen? Dit is echter natuurlijk maar een voorbeeld van hoe je zo’n super leuke feestdag toch verrassend en tot een succes kunt maken.

Pak uit!

Aan welke maatregelen we ons moeten houden tijdens de feestdagen is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk wordt het met bijvoorbeeld maximaal 4 of misschien 6 personen in één huis. Zowel met Sinterklaas als met Kerst of Oud & Nieuw is dit wellicht een lager aantal dan je normaal bent gewend. Kerst vieren wij altijd met ons gezin maar Oud & Nieuw is juist altijd één groot feest met de gehele vriendengroep. Qua kerst zal er voor ons weinig veranderen maar Oud & Nieuw gaat er 100% zeker anders uitzien. Vandaar ook mijn tip: pak uit! Ja, het wordt anders dan anders, maar nee, het hoeft geen stomme avond te worden. Ga bijvoorbeeld heel uitgebreid dineren, denk aan 5 à 6 gangen. Heerlijk lang tafelen met een bijpassend wijntje erbij. Genieten toch? Tover na een aantal glaasjes de spelletjeskast tevoorschijn en geloof me, je hebt een mega gezellige avond!

De allerbeste tip, maak van de feestdagen tijdens corona, linksom of rechtsom, een succes! Ga niet met de pakken neer zitten maar ga creatief en enthousiast aan de gang. Het hele jaar is al zo gek en wellicht wat ongezellig dus het is tijd om hem alsnog positief met z’n alle af te sluiten. Ik ga er in ieder geval voor de volle 100% voor. Doe jij met mij mee? #stayhealthy #staypositive 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: