fbpx
111   126
47   184
44   97
12   191
65   389

Instagram Reels is online en zo gebruik je het

Instagram Reels is online en zo gebruik je het

Mijn favoriete Social Media kanaal is 100% Instagram. Ik ben hierop verreweg het meest actief. Heb je de nieuwe feature al voorbij zien komen on the gram? Instagram Reels is online! Een feature die wel heel veel weg heeft van TikTok. Mijn eerste Instagram Reels staat inmiddels online en ik ga je er in dit artikel meer over vertellen. Instagram Reels is online en zo gebruik je het. Lees je mee?

Instagram Reels is online en zo gebruik je het

Zit je al een tijdje op TikTok? Dan weet jij inmiddels prima hoe je hiermee omgaat en is Instagram Reels weinig nieuws. Met deze ‘Reels’ feature krijg je de mogelijkheid om een video van maximaal 15 seconden te editen en te voorzien van leuke effecten en muziek. Je gaat naar je Instagram camera, waarmee je ook je Stories maakt. Onderin het scherm kun je kiezen voor ‘Reels’ en vervolgens krijg je een aantal verschillende tools te zien.

Audio

Aan je Reel kun je verschillende soorten audio toevoegen. Je kunt hierbij denken aan een muziekfragment uit jouw muziekbibliotheek of aan een eigen gemaakt geluidsfragment. Daarnaast kun je ook audio van anderen overnemen om deze te gebruiken in je eigen Reel. Wanneer jouw profiel op openbaar staat kunnen andere Reel gebruikers ook jouw audio gebruiken voor hun eigen Reel.

Snelheid

De snelheid van je filmpje kun je ook instellen. Wanneer je hem op 1x zet dan heb je een ‘normale’ snelheid te pakken. Met .3x en .5x maak je de video langzamer en met 2x en 3x versnel je de video.

Effecten

Om je video net wat extra’s te geven kun je er effecten en verschillende stickers aan toevoegen.

Timer

Gelukkig zit er een timer op waardoor je je telefoon niet continu vast hoeft te houden. Ik zet mijn telefoon in een statief, zet de timer aan en dan ben je good to go! Met de timer kun je kiezen hoelang de clip wordt die je opneemt en vervolgens kun je de timer instellen zodat er afgeteld wordt voordat de video start.

Uitlijnen

Bestaat jouw Instagram Reels uit meerdere clips? Dan kun je, door middel van ‘Uitlijnen’, ervoor zorgen dat de video goed in elkaar overloopt. Met het uitlijnen laat de feature in een vaag beeld zien hoe je vorige beeld is geëindigd. Echt ontzettend handig!

Zodra je een Reels hebt gemaakt, kun je er verschillende dingen mee doen. De eerste optie is hem opslaan in concepten zodat je de video vast kan maken zonder hem gelijk te publiceren. Daarnaast kun je een thumbnail kiezen, hashtags en een omschrijving toevoegen en de Reel delen in je stories en/of op je feed. Zodra je de Instagram Reels deelt in je feed verschijnt er een wit ‘Reels’ icoontje rechts bovenin.

Tabblad

Het is je vast allang opgevallen dat Instagram gebruik maakt van tabbladen. Het eerste tabblad is je eigen feed en op het laatste tabblad verschijnt de content waarin jij bent getagd. Heb je een IGTV gemaakt en geüpload? Dan verschijnt hiervoor een extra tabblad. Met de komst van Instagram Reels wordt er wederom een extra tabblad toegevoegd.

Volgorde: eigen feed – reels – IGTV – getagde content

Ben jij benieuwd naar mijn eerste instagram reels? Je kunt hem hier bekijken! 

Staat jouw eerste Instagram Reels al online? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Deel dit artikel op Pinterest ↓

 

Delen:

3 Reacties

 1. 17 augustus 2020 / 10:50

  Ik vind het wel een leuke functie eigenlijk! Alleen moet ik m’n Insta volgens mij nog updaten want ik heb het nog niet 😛

 2. VWillemse
  17 augustus 2020 / 09:25

  Klinkt zooo leuk, maar vrees dat ik de leeftijd al lang geleden gepasseerd ben om er ook iets mee te doen.
  Maar voor de jonkie’s onder ons klinkt dit best geinig.

 3. 17 augustus 2020 / 07:56

  Pff ik heb TikTok dus echt vermeden en hoop dat Reels in een stille dood sterft haha. Word ik te oud? Vast wel.. Wel een handige uitleg zo! Ik had geen idee hoe het werkt.