fbpx
25   138
32   72
12   187
65   385
33   193

Zo begin je met beleggen

Zo begin je met beleggen

Als het aankomt op geld ben ik vrij zakelijk ingesteld. Ik vind het belangrijk dat het goed is geregeld en dat ik ook nu al kijk naar ver in de toekomst. Dit is absoluut iets wat mij met de paplepel is ingegoten. Mijn vader heeft altijd een eigen bedrijf gehad en zei altijd: ‘Als je het geld niet hebt, dan kun je het niet kopen en voor je geld moet je werken!’ Dat klinkt simpel maar het is ook gewoon zo. Lenen? Dat doe je niet. Eerst sparen en dan kopen. Helaas is tegenwoordig sparen niet super interessant aangezien de rente zo laag is dat het spaargeld niet meer waard wordt. Daarom ben ik mij al een tijdje aan het verdiepen in beleggen en ik heb er inmiddels wat kennis over opgedaan die ik graag met jullie deel. Zo begin je met beleggen! Lees je mee?

Zo begin je met beleggen

Dit is beleggen

Beleggen is, simpel gezegd, een methode om ergens geld in te steken om er vervolgens (hopelijk) meer geld uit te halen. Het is dus een manier om je inkomen te laten groeien en op die manier dus extra inkomen op te bouwen. Ik zet het woord ‘hopelijk’ niet voor niets tussen haakjes. Beleggen is namelijk zeker niet zonder risico en het kan ook zo zijn dat je helemaal geen geld verdient maar juist geld verliest.

Je kunt in verschillende zaken beleggen, zoals aandelen, obligaties, vastgoed en fondsen.

In het algemeen wordt beleggen vaak geassocieerd met ‘rijke’ mensen. Toch is dat echt onzin. Je kunt namelijk al beleggen met een paar euro en je hebt echt geen duizenden euro’s nodig. Uiteraard is het wel handig dat je hetgeen dat je besluit te gaan beleggen kunt missen. Want, ik benoem het graag nog een keer, je kunt het geld vermenigvuldigen maar zeker ook verliezen. Beleg dus nooit met geld dat je eigenlijk nodig hebt en niet kunt missen.

Beleggen doe je via een beleggingsplatform en er bestaan er meerdere, zoals je eigen bank. Je begint met het opzoeken van diverse beleggingsplatformen en vervolgens kies je er eentje die het beste bij je past. Elk platform heeft zijn eigen aanbod en kosten en door dit, samen met je eigen wensen, goed af te wegen kom je uiteindelijk bij jouw perfecte match terecht.

Lange termijn

Heb je weinig geduld en wil je binnen no time je geld meer waard laten worden? Dan zit je met beleggen verkeerd. Het is namelijk een lang proces en beleggen is echt voor de lange termijn. Denk hierbij niet in weken of maanden maar in jaren. Hoeveel tijd je kwijt bent aan beleggen, dat ligt aan jezelf. Je kunt een actieve- of een passieve belegger zijn.

Bitcoin

Een ‘nieuwe’ speler op de markt is de cryptovaluta. Dit is een digitale munteenheid waarvan Bitcoin verreweg de meest bekende is. Het voordeel hiervan is dat je geen bank o.i.d. nodig hebt om geld te produceren. Je kunt crypto kopen en hiermee beleggen. Op het moment dat je cryptovaluta meer wordt kun je deze staken. Crypto staking is eigenlijk hetzelfde als het vastzetten van je spaargeld op een spaarrekening.

Heb jij je weleens verdiept in beleggen? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: