fbpx
196   202
82   235
56   115
13   195
66   391

HEMA 100% vegan handcare

HEMA 100% vegan handcare

Rond valentijnsdag heb ik een artikel geschreven over de Valentijnscollectie 2020 van HEMA. Dit is overigens absoluut niet mijn enige artikel waarin ik producten van HEMA bespreek. Ik vind het altijd een hele fijne winkel met goede producten. Ik kan me nog goed herinneren dat ik het vroeger, als kind, al super leuk vond om door de winkel te struinen. Eigenlijk is dit nooit veranderd. Op het moment dat ik bijvoorbeeld op zoek ben naar een leuk cadeautje dan is HEMA absoluut mijn go to winkel. Vandaag ga ik het hebben over de HEMA 100% vegan handcare. Toen ik deze producten binnenkreeg was ik direct super enthousiast. Ik ben gelijk aan de slag gegaan met testen en het maken van foto’s. In dit artikel ga ik je er alles over vertellen. Lees je met mij mee?

HEMA 100% vegan handcare

Mijn complimenten aan HEMA wat betreft de verpakking. Zien deze producten er niet super leuk uit? Daarnaast zijn ze dus ook nog eens 100% dierproefvrij en vegan. Ik heb één handzeep en twee handcrèmes ontvangen en deze ga ik uitgebreid bespreken.

HEMA Cleansing Hand Soap

Laten we aftrappen met de handzeep. Deze zeep bevat betaïne, een bijproduct van suikerriet. Dit is een ingrediënt met reinigende effecten, het werkt kalmerend en hydraterend en beschermd de huid tegen irritaties en uitdrogen. Daarnaast zorgt dit ingrediënt er ook voor dat de handzeep lekker gaat schuimen. Hiernaast is de zeep verrijkt met flamingobloemextract. Het product is vrij van SLS en SLES.

De handzeep zit in een handige fles met een pompje. Deze fles is voor 30% gemaakt van recycled materiaal en bestaat voor tenminste 97% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Wat mij meteen opvalt is de heerlijke geur van deze handzeep. Hij ruikt heerlijk fris en fruitig en doet mij direct aan de zomer denken. Hiernaast maakt de handzeep mijn handen goed schoon, schuimt hij lekker en voelen mijn handen, na gebruik, niet uitgedroogd aan. Gewoon lekker fris! HEMA belooft dat de zeep ook verzorgend en hydraterend is maar dat merk ik ook niet per se. Gelukkig hebben we hier natuurlijk de handcrème voor.

HEMA Anti-Pollution Hand Cream

Wat een super schattige verpakking zeg. Ik vind dit echt tof gedaan van HEMA. Deze Anti-Pollution handcrème bevat ingrediënten als grapefruitolie en sheaboter, welke verzachtend en verzorgende eigenschappen hebben. Het product is tevens verrijkt met SPF 15, waardoor het de huid (door een onzichtbaar schild) helpt beschermen tegen vervuiling en zonnestralen.

De handcrème zit in een knijptube. Wat ingrediënten betreft is de crème 80% van natuurlijke oorsprong en de tube is gemaakt van tenminste 57% recycled plastic.

Net als de handzeep ruikt deze handcrème ook echt heerlijk. Als ik hem moet omschrijven dan ruik ik een citrusachtige geur met ergens in de verte granaatappel. Het is een hele soepele formule die heel licht en vrij vloeibaar is. Hierdoor laat hij zich makkelijker over de handen verdelen en trekt hij snel in. Lekker! Stiekem had ik dit, aangezien er SPF in zit, niet verwacht. Na gebruik voelen mijn handen heerlijk zacht en verzorgd aan.

HEMA Lightweight Hand Cream

We sluiten af met handcrème #2. Dit is een lightweight hand cream en deze is speciaal voor mensen die liever een wat lichtere formule hebben wat betreft handcrème. Dit product is verrijkt met een rijke mix van natuurlijke oliën van kokosnoot, Marokkaanse argan, avocado, abrikoos, macadamia, soja en zonnebloem. Een flinke lijst! Dit zorgt er overigens wel voor dat ik direct super nieuwsgierig ben naar het product.

Ook deze handcrème zit in een knijptube. De formule bestaat uit 98% natuurlijke ingrediënten en is gemaakt van 57% gerecyclede materialen.

Tijdens het opsmeren van de crème begrijp ik meteen waarom dit de lightweight variant is. Deze handcream is inderdaad lichter dan de Anti-Pollution variant. Hij is net wat dunner en smeert nog iets lekkerder uit. Door de dunnere formule trekt hij super snel in zonder een laagje achter te laten. Hij is voor mijn gevoel net iets minder voedend dan de Anti-Pollution variant maar hierdoor is hij wel ideaal voor bijvoorbeeld in je tas voor on the go. De geur is, naar mijn mening, precies hetzelfde als de andere handcream. Heerlijk dus!

Je hoort het al, ik ben ontzettend enthousiast over deze HEMA 100% vegan handcare producten. Zowel de handzeep als beide handcrèmes zijn me ontzettend goed bevallen. Ik heb beide handcrèmes zo goed mogelijk geprobeerd te omschrijven. Het is dus puur een kwestie van kiezen tussen SPF en net wat meer verzorging of een super lichte formule die direct intrekt maar hierdoor dus ook net iets minder voedend is.

  • Cleansing Hand Soap kost €3,00 en bevat 300 ml.
  • Anti-Pollution Hand Cream kost €3,00 en bevat 75 ml.
  • Lightweight Hand Cream kost €2,75 en bevat 65 ml.
    • Uiteraard te koop bij HEMA.

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

1 Reactie

  1. 17 juni 2020 / 14:20

    Wat een vrolijke verpakkingen!