fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Een meisje op een motor

Heerlijk motorrijden in Nederland

Mijn blog en mijn Instagram zijn absoluut mijn passie maar hiernaast heb ik nog een aantal hobby’s. Hierbij kun je denken aan onder andere motorrijden en koken. Op mijn blog deel ik zo nu en dan weleens een leuk recept, maar eigenlijk laat ik maar weinig los over het feit dat ik heel graag motor rijd. Ik ben een meisje op een motor! Waarom besloot ik om mijn rijbewijs te gaan halen? In dit artikel ga ik je daar wat meer over vertellen. Lees je gezellig mee?

Acht vragen aan mijn vader

Een meisje op een motor

“Wat stoer zeg, dat jij dat durft!” Deze opmerking hoor ik het vaakst op het moment dat men erachter komt dat ik een eigen motor heb en dus zelf motor rijd en niet achterop zit. Ik zie dit echter helemaal niet zo. Van kleins af aan heb ik altijd bij mijn vader achterop gezeten. Ik vond het heerlijk om er met hem op uit te trekken en de vrijheid van het motorrijden te ervaren. Als klein meisje wist ik één ding zeker: ‘Zodra het mag, haal ik mijn motorrijbewijs!’

Precies op mijn 18e verjaardag slaagde ik voor mijn autorijbewijs. Mijn vader heeft een eigen autorijschool dus ik heb bij hem gelest. Rond die tijd kreeg ik ook verkering met mijn vriend en hij was destijds al fanatiek motorrijder. Hij kocht eerder een motor dan een auto en dat zegt natuurlijk al genoeg. Zodra ik weer bij hem achterop ging begon het opnieuw te kriebelen. Ik wil gewoon zelf rijden! Na een tijdje twijfelen heb ik de stap gemaakt en ben ik gaan lessen voor mijn motorrijbewijs.

Helaas was net de regeling aangepast en werd het motorrijbewijs opgedeeld in verschillende categorieën. Vanaf mijn 20ste verjaardag viel ik in de middelste categorie waardoor ik dus ook op een middelzware motor mocht rijden. Ik behaalde mijn rijbewijs gelukkig vlot en kocht direct een motor, een Kawasaki Ninja 250r. Een super leuke motor waar ik destijds heel erg blij mee was. In deze periode huurden wij een huis in Zuid-Frankrijk wat ervoor zorgden dat wij al snel, met de auto + aanhanger met motoren, die kant op reden en dus de meest prachtige bergpassen konden rijden. In het begin absoluut een uitdaging maar op een gegeven moment leer je het gebied kennen en gaat ook het motorrijden steeds beter. Na wat jaartjes merkte ik dat het tijd was om mijn middelzware motor om te ruilen voor een zware motor met meer vermogen.

 

Zo gezegd zo gedaan, ik behaalde opnieuw mijn motorrijbewijs in de zwaarste categorie. Dat betekent dat ik nu op iedere motor mag rijden en uiteraard betekende dat al snel dat ik mijn middelzware motor verkocht en zelf een nieuwe kocht. Ik ben gegaan voor een Kawasaki Ninja 650. Dit is de motor waar ik nu nog steeds op rijd en ik ben hier nog iedere dag zo ongelofelijk blij mee. Ik heb met deze motor een stuk meer vermogen en dat is, vooral in de bergen van Frankrijk, ontzettend fijn. Daarnaast vind ik het ook gewoon een prachtige motor!

Motorrijden in Frankrijk

Wij hadden in mei gepland om 2 weken naar Frankrijk te gaan maar helaas heeft corona roet in het eten gegooid. Normaliter boeken wij rond september altijd een verre reis maar dat zit er dit jaar natuurlijk niet in. Vandaar dat we onze geplande vakantie in mei nu omzetten naar later dit jaar.

Hiervoor heb ik vast een gloednieuwe motorbroek gekocht. Mijn gehele motorpak is van het merk REV IT. Een super fijn pak en een super mooi merk voor motorkleding. Echter was ik nog op zoek naar een mooie motorjeans. Dit is een speciale motorbroek die lijkt op een spijkerbroek. Echter is de voering gemaakt van kevlar, een slijtvaste stof. Daarnaast bevat de broek ook protectiemateriaal op de heupen en knieën. Ik heb gekozen voor een zwarte, skinny jeans met heel veel stretch. Hierdoor zit hij super comfortabel en is hij net even wat luchtiger dan mijn huidige motorbroek van REV IT. Wel zo lekker in Frankrijk natuurlijk!

Mochten we naar Frankrijk kunnen gaan, dan ga je hier tegen die tijd zeker een leuk verslagje van teruglezen op mijn blog!

Rijd jij motor of zou jij dit graag willen doen? Ik ben heel benieuwd! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. 4 juni 2020 / 19:26

    Wat onwijs leuk zeg, had ik inderdaad niet achter je gezocht! 🙂