fbpx
29   140
105   213
121   267
239   278
126   258

Andrélon Klei Fris & Zuiver

Andrélon Klei Fris & Zuiver

Yes! Het is eindelijk weer eens tijd voor een review van een nieuwe haarlijn van Andrélon. Ik heb het over de gloednieuwe Andrélon Klei Fris & Zuiver lijn. In deze lijn is Kaolien klei verwerkt. Uiteraard ga ik je in dit artikel alles over de shampoo, conditioner en droogshampoo vertellen. Benieuwd? Lees dan zeker mee.

Andrélon Klei Fris & Zuiver

Andrélon Klei Fris & Zuiver

Zoals gezegd is deze lijn van Andrélon verrijkt met kaolien klei. Dit is een kleisoort die afkomstig is uit China en welke daar al eeuwenlang wordt gebruikt bij schoonheidsrituelen. Het is ook een heel goed middel tegen vet haar en daarom is het natuurlijk niet gek dat Andrélon dit ingrediënt heeft verwerkt in deze nieuwe lijn.

Over het merk zelf en over de verpakkingen hoef ik het, neem ik aan, niet te hebben. Dat is inmiddels niet meer uit de schappen weg te denken en natuurlijk continu hetzelfde. We zouden het bijna Andrélon-paars kunnen noemen. Niet?

Andrélon belooft: ‘Verfrissende haarverzorging met witte kaolien klei met respect voor de natuurlijke oliën van je haar- en hoofdhuid zodat het haar niet uitdroogt en langer een frisse, schone uitstraling houdt. Voor vette haaraanzet en droge punten.”

Je haar 1x per week wassen

Van vet haar heb ik geen last. Al jaren is mijn haarverzorgingsroutine 1x per week. Ooit heb ik dit weten te rekken tot het punt waarop mijn haar dus niet meer om de één à twee dagen vet werd. Dit is echt een soort proces waar je doorheen moet en wat je kunt trainen door uit te stellen. Om dit te doen is droogshampoo een must. Op de dag waarop je eigenlijk je haar moet wassen spray je gewoon een flinke hoeveelheid droogshampoo in je haar. Een tweede goede tip is je haar vast dragen in bijvoorbeeld een staart, knot of vlecht. Ook dan valt het minder op dat je haar vet is waardoor je het dus ‘een extra dagje kunt uithouden’. Doe je dit geregeld, dan raakt je haar hier aan gewend en zo kun je dat telkens een extra dagje rekken. Voor mijn haar heb ik gemerkt dat ik 1x per week echt perfect vind.

Andrélon Klei Fris & Zuiver

Shampoo & Conditioner

Terug naar de Andrélon Klei Fris & Zuiver lijn. Dit is uiteraard niet de eerste keer dat ik de producten van Andrélon probeer. Sterker nog, volgens mij heb ik heel wat flesjes shampoo en conditioner van het merk versleten. Qua geur spreekt het me weer meteen aan. Een typisch Andrélon geurtje, gewoon lekker fris. Wel verbaas ik me toch een beetje over de substantie van beide producten. Ze zien er precies hetzelfde uit als alle andere shampoo’s en conditioners van Andrélon. Namelijk altijd met dat parlemour glansje. Ergens had ik, gezien de producten verrijkt zijn met klei, verwacht dat ze mat zouden zijn.

Verder ben ik over de werking zeer tevreden. De shampoo laat zich makkelijk verdelen en schuimt lekker. Hierdoor kun je je haar altijd extra fijn wassen, vind ik.

Conditioner is voor mij altijd een musthave. Alleen met shampoo red ik het echt niet. Het is een crème-achtige substantie, laat zich makkelijk verdelen en laat mijn haar verzorgd aanvoelen. Na het uitspoelen merk ik meteen dat mijn haar glad en zacht aanvoelt. Mijn haar is hierdoor, met handdoekdroog haar, prima uitkambaar.

Droogshampoo

Door naar de droogshampoo. Deze bevat 100% natuurlijke tapioca zetmeel dat het half op een natuurlijke wijze absorbeert, zonder een witte waas achter te laten. Je tilt een pluk op en sprayt hier de droogshampoo. Tegen de hoofdhuid, precies op de plekken waar het haar vettig aanvoelt. Hierdoor doe je een dag extra met je ‘vette coupe’. Daarnaast voelt je haar wat stugger aan met meer volume waardoor je er ook makkelijker model in kunt aanbrengen. Geen tijd om je haar te wassen? Ff sprayen en you’re good to go! 

Je hoort het al, ik ben erg blij met deze gloednieuwe Andrélon Klei Fris & Zuiver lijn. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik altijd wel te spreken ben over de haarverzorging van Andrélon. Heb je last van vet haar en wil je proberen het wassen van je haar uit te stellen? Dan zou je dit zeker goed kunnen proberen met deze Klei Fris & Zuiver lijn van Andrélon. De shampoo ontvet je haar erg goed en de conditioner zorgt ervoor dat je haar verzorgd blijft en je punten niet uitdrogen. Met de droogshampoo kun je het wassen van je haar nog een extra dagje uitstellen. Een goede combi!

 • Shampoo, 300ml, €4,99
 • Conditioner, 300ml, €4,99
 • Droogshampoo, 245ml, € 5,99

Hoe vaak per week was jij je haren?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

3 Reacties

 1. 3 juni 2020 / 14:06

  Ik houd echt van droogshampoo! Ik gebruik meestal die van Batiste, maar van Andrélon heb ik ze ook weleens geprobeerd en vond deze ook fijn!

 2. 3 juni 2020 / 09:26

  Deze lijn klinkt echt perfect voor mijn haartype. Ik heb redelijk snel ver haar en hoe langer ik het uitstel hoe droger mijn punten worden.

 3. 3 juni 2020 / 08:32

  Klinkt ideaal, heb ook altijd snel last van vet haar, misschien is dit de oplossing.
  Liefs