fbpx
196   202
82   235
56   115
13   195
66   391

Mijn haarverzorgingsroutine (voor blond, stijl haar)

Mijn haarverzorgingsroutine

Op mijn blog review ik natuurlijk ontzettend veel producten. Toen ik van de week aan het douchen was bedacht ik mij dat het wellicht weleens leuk zou zijn om mijn haarverzorgingsroutine uitgebreid te bespreken. Ik heb inmiddels voor mijzelf een mega fijne routine te pakken en in dit artikel deel ik deze graag met je.

Mijn haarverzorgingsroutine (voor blond, stijl haar)

Mijn haar probeer ik zo goed mogelijk te verzorgen. Ik heb van mijzelf blond haar. Mijn haar is stijl en lang. Qua lengte valt het ongeveer ter hoogte van mijn bh-band op mijn rug. Hieronder heb ik even een opsomming gemaakt van dingen die ik altijd doe, ongedacht de producten die ik gebruik.

 • Eens in de zoveel tijd / wanneer nodig, laat ik babylights in mijn haar zetten om het ietwat op te lichten
 • Iedere 6 à 7 weken laat ik de puntjes knippen
 • Ik was mijn haar 1x per week

Omdat ik mijn haar 1x per week was maak ik er altijd een uitgebreid momentje voor. Meestal vul ik het bad met een heerlijke bruisbal en badolie zodat er ook echt een ‘me-time’ momentje ontstaat. Tijd om te kijken naar de producten die ik op dit moment gebruik. Per toeval zijn dat op dit moment allemaal producten van The Body Shop.

Strawberry Clearly Glossing Shampoo

Stap 1 is uiteraard het nat maken van mijn haar. Hierna is het tijd om mijn haar grondig te wassen met shampoo. Hiervoor gebruik ik de The Body Shop Strawberry Cleary Glossing Shampoo. Een product dat heerlijk ruikt naar aardbeien en qua werking heel veel doet voor mijn haar. De hoeveelheid die ik gebruik zie je op mijn handpalm en hiermee was ik mijn haar echt heel erg goed. Daarnaast laat ik de shampoo ook altijd een minuut of 1 à 2 intrekken en goed zijn werk doen.

De shampoo voedt dof haar, zorgt voor een extra glans en een zacht en zoetgeurend resultaat. De formule is 100% veganistisch, bevat geen silicone en is verrijkt met verrukkelijke Italiaanse aardbeien en Community Trade-aloë vera uit Mexico.

Na gebruik voelt mijn haar vooral heel erg schoon en stroef aan. Dit klinkt niet fijn maar doordat het stroef aanvoelt weet ik dat het vetvrij is en dat het dus goed schoon is.

Strawberry Clearly Glossing Conditioner

Stap 2 is een conditioner en voor mij is dit echt een must. Mijn haar enkel en alleen wassen met een shampoo is echt een no go. De conditioner die ik gebruik komt uit dezelfde lijn als de shampoo, namelijk de Strawberry Clearly Glossing lijn van The Body Shop.

Ook deze conditioner is bedoeld voor dof haar en zorgt voor gladdere en meer glanzende lokken. Daarnaast maakt hij het ontwarren van het haar gemakkelijker. Deze conditioner is, net als de shampoo, verrijkt met Italiaanse aardbeieren en Communicatie Trade-aloë vera uit Mexico. De formule is 100% veganistisch en bevat geen silicone.

Qua hoeveelheid gebruik ik meestal bijna 2x zoveel als een shampoo. Een flinke dot conditioner dus! Tijdens het wassen wil ik ook nog weleens wat extra’s pakken. De conditioner beschouw ik overigens als masker en dat betekent dat ik hem altijd minimaal 5 minuten laat zitten om hem echt goed te laten intrekken en zijn werk te laten doen.

Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask

De laatste stap is een maskertje en ik merk dat deze stap echt net even iets extra’s doet voor mijn haar. Ik haal met mijn vingers een flinke scoop uit de pot en verdeel deze door mijn gehele haar.

Dit masker is het Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask van The Body Shop welke speciaal is ontwikkeld voor droog en breekbaar haar. Het is verrijkt met Community Trade-sheaboter uit Ghana.Ons Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask is verrijkt met sheaboter uit Ghana, biologische kokosolie uit Samoa en biologische olijfolie uit Italië. Bijvoorbeeld sheaboter heeft al generaties lang hydraterende en verzachtende eigenschappen. Je haar maakt het gezonder en zachter.

Nogmaals, op dit moment is het gewoon vrij toevallig dat dit alle drie producten zijn van The Body Shop. Qua producten wissel ik namelijk absoluut af tussen verschillende merken. Al moet ik wel zeggen dat ik over alle drie de producten ontzettend te spreken ben. Qua routine blijft het dus altijd hetzelfde.

 • 1x per week
  • Shampoo – heel goed inmasseren – 1 à 2 minuten laten intrekken
  • Flinke dot conditioner – goed over het haar verdelen – minimaal 5 minuten laten intrekken
  • Flinke scoop masker – goed over het haar verdelen – minimaal 5 minuten laten intrekken.

Extra tip!

Hiernaast heb ik nog 1 tip en dat is om je haar niet meteen uit te kammen zodra je jezelf hebt afgedroogd en je de handdoek uit je haren haalt. Je haar is op dit moment op z’n breekbaarst en kammen is dan ook echt geen goed idee. Ik wacht altijd tot mijn haar bijna helemaal droog is en borstel het dan pas uit. Daarnaast laat ik mijn haar ook altijd compleet aan de lucht drogen zonder dat hier een föhn aan te pas komt.

 • Shampoo bevat 250ml. en kost €7,-
 • Conditioner bevat 250ml. en kost € 7,-
 • Haarmasker bevat 240ml. en kost €15,-

Op dit moment heb je gratis bezorging bij elke aankoop zonder minimale besteding in de webshop van The Body Shop

Hoe is jouw haarverzorgingsroutine?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

 1. Jaimy
  25 maart 2020 / 18:05

  Hi Lindsey,

  Hoe zorg jij ervoor dat je haar niet zo snel vet wordt? Heb je altijd je haren 1x per week gewassen of heb je dit na een tijdje uitgebouwd?

 2. 25 maart 2020 / 10:10

  Wat een mooie producten gebruik je! Ik gebruik op dit moment een zilvershampoo en conditioner van HairLust.