fbpx
52   83
97   501
134   434
95   157
60   114

Industriële woninginrichting: ‘male’, ‘female’ of beide?

Industriële woninginrichting

Denk jij dat de industriële binnenhuisinrichting enkel maar voor mancaves, loftwoningen of mannenflats bedoeld is? Misschien was dit tot een aantal jaren geleden zo. Gelukkig is dit al lang veranderd. Nu vind je ook industriële meubelen in flats van jonge vrouwen, familiewoningen of gewoon in een modern of vintage interieur. Het bewijst maar weer eens dat industriële meubelen en accessoires zodanig charmant zijn dat ze bijna in ieders interieur passen. Wij gaan hier even dieper in op de verschillende kenmerken van deze bijzonder stijl.

Industriële woninginrichting

Waaraan herken je industriële interieurs?

Om een paar kernwoorden te vermelden: industriële interieurs zijn stoer, ruw en robuust. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, glas, metaal en beton(look). Als hoofdkleuren komen vooral de kleuren zwart, grijs en wit voor maar de combinatie met andere kleuren kan ook perfect.

Een paar voorbeelden, ‘male’ en ‘female’

Het zijn misschien clichés maar in de woningrichting worden strakke vormen nog altijd als typisch mannelijk beschouwd. Afgeronde vormen zijn meer vrouwelijk. Een koele uitstraling is mannelijk, een warme uitstraling is vrouwelijk. Wit staat eerder vruwelijk en zwart staat mannelijk. Als voorbeeld nemen we een salontafel industrieel. Wil je een vrouwelijke toets in je zithoek? Ga dan voor een rond salontafeltje met een dun blad en fijne poten. Een eerder mannelijke toets creëer je met bijvoorbeeld een salontafel in betonlook, een vierkante salontafel met een zwaar metalen onderstel of een tafel met een dik houten tafelblad. Hetzelfde pas je toe op bijvoorbeeld een wandkast industrieel. Een stoer model in een witte uitvoering staat eerder vrouwelijk. Kies gekromde poten voor een vrouwelijke, rechte poten voor een mannelijke toets. Een grote brede kast geeft een meer mannelijke look aan je kamer dan bijvoorbeeld twee afzonderlijke smalle hoge kastjes. Een robuuste kast met bijvoorbeeld veel laden en deuren, oogt eerder mannelijk. Een kast met open vlakken of volledig voorzien van glazen deuren oogt dan weer vrouwelijker.

Clichés blijven clichés, ook in de woninginrichting

Bovenstaande voorbeelden zijn echt wel clichés, dat geven we toe. Uiteraard bepaal je zelf je stijl en de uitstraling die je wilt bekomen. Je kunt gerust vrouwelijke en mannelijke kenmerken door elkaar halen, zolang het een mooi en stijlvol geheel blijft. Zet bijvoorbeeld geen stoere salontafel met strakke lijnen naast een fijn bijzettafeltje met slanke vormen. Dit is ‘not done’. Haal geen robuuste grove boomstamtafel in huis om er dan fijngevormde eetkamerstoelen bij te plaatsen. Hou de vormen en de uitstraling overal in je huis hetzelfde. Zo passen je meubelen, accessoires, verlichting en decoratie perfect bij elkaar.

Wij hebben thuis ook een Industriële Wooninrichting. Wat voor style heb jij? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een gastblog.

Delen: