fbpx
21   47
59   262
41   86
60   180
40   227

De woonbadkamer

De woonbadkamer

Vóór 1900 was een aparte badkamer een uitzonderlijke luxe. Vanaf 1910 kreeg ieder nieuw te bouwen huis verplicht een apart toilet. In 1934 vond de minister een aparte doucheruimte nog overdreven, maar sinds 1965 moet ieder nieuwbouwhuis voorzien worden van een aparte badkamer met douche en/of bad.

De woonbadkamer

Gebruik
Volgens TNO NIPO beschikt ongeveer 40 procent van de Nederlandse huishoudens over een bad, 100 procent heeft een douche. De gemiddelde Nederlander gaat 0,8 keer per dag douchen en een keer in de twintig dagen in bad. Een gemiddelde douchebeurt duurt 10 minuten en kost ruim 62 liter water, een bad vullen kost ongeveer 114 liter. 17 procent van de baders gaat ná het bad nog afspoelen onder de douche.

Woonkamer
De badkamer gaat op de woonkamer lijken. Meubels zijn gemeengoed geworden. Waar de afgelopen jaren de wastafels altijd keurig wit waren zien we in 2020 een opvallende trend ontstaan. Verschillende materialen komen naar voren voor wastafels en waskommen. Beton bijvoorbeeld in verschillende tinten maar ook echte kleuren zoals natuurtinten groen of zelfs terra en blauw. De uitstraling wordt steeds vaker mat in plaats van glanzend. Losse waskommen op een blad blijven populair.

Goud en brons
Kranen en accessoires zijn niet meer standaard roestvrijstaal. Koper en goud mogen als accent kleur. Badkamerkranen zijn vanaf nu verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Goud, champagne, brons. Ook de badkamer accessoires doen mee met de nieuwe metallic kleuren. We zien daarnaast ook warm koper en bronzen kleurschakering in tegels.

Vorm
Meubels verliezen hun strakke vormen met rechte hoeken. Bij veel badkamermeubelen bij Tegeldepot is de stijl met afgeronde hoeken zichtbaar. De geometrische vorm was al zichtbaar bij vrijstaande baden en dit zet ook verder door in meubels. Een mooi bad met afgeronde strakke vormen wordt een echte blikvanger die steeds vaker ook nog een matte uitstraling heeft.

Brits onderzoek wijst uit dat mannen per dag meer tijd besteden aan lichaamsverzorging dan vrouwen. Mannen besteden per dag 83 minuten aan lichaamsverzorging. Ze hebben meer tijd nodig om zich te wassen, te scheren, crèmes aan te brengen, hun haar te fatsoeneren en kleding uit te zoeken. Vrouwen doen het in ‘slechts’ 79 minuten.

Kun jij je vinden in het bovenstaand Brits onderzoek? Ik niet! Ik weet zeker dat ik hier langer mee bezig ben dan mijn vriend. 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een gastblog.

Delen:

3 Reacties

  1. 30 mei 2020 / 15:20

    Grappig, het is inderdaad wel zo dat badkamers steeds meer ingericht worden naar een belangrijke kamer van je huis haha!

  2. 28 mei 2020 / 16:48

    Haha nou ik doe er zeker weten langer over dan mijn vriend!

  3. 28 mei 2020 / 16:24

    Wat grappig om te lezen! Ik ben echt wel langer bezig als ik mijn make-up mee tel, al doe ik dat niet in de badkamer 😉