fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Thuis door Corona? 5 dingen die je kunt doen!

Met deze trends wordt de woonkamer je favoriete plek in huis

Zit jij momenteel thuis door het coronavirus? Weet je van gekkigheid niet meer wat je moet doen? Er zijn gelukkig heel veel dingen die je thuis kunt doen en in dit artikel geef ik je graag 5 tips. Ben jij benieuwd naar deze 5 tips zodat jij je thuis niet hoeft te vervelen? Lees gezellig mee.

Thuis door Corona? 5 dingen die je kunt doen!

 1. Oriënteer je voor een hotelovernachting
  • Dit klinkt misschien een beetje gek maar ik ben het liefst positief ingesteld. Hoe lang dit ook gaat duren, het gaat een keertje over. Juist nu heb je tijd voor dingen waar je normaal weinig tijd voor vrij maakt. Zo roepen mijn vriend en ik al een tijdje dat we eens met de motor richting de kust willen rijden om daar te touren en er, met een hotelovernachting, een weekendje weg van maken. Nu is het natuurlijk tricky om dit in de nabije toekomst te boeken maar het najaar of het voorjaar van 2021 durf ik zeker aan. Het kan maar vast geregeld zijn toch? En dan hebben we gelijk iets om naar uit te kijken. Een goed idee, als je het mij vraagt. We hebben nog niet geboekt maar zijn nu alle aanbiedingen van hotels aan het vergelijken en maken daarna onze keuze.
 2. Klussen in en rondom het huis
  • Er zijn altijd wel van die taakjes die je ‘ooit nog eens wilt gaan doen’. Dit roep je vervolgens ieder jaar en je komt er nooit aan toe. Mijn vriend en ik wonen in een hoekhuis en hebben een perceel van 250m2. Op zich best een goede tuin dus. Vorig jaar hebben we de voortuin aangepakt maar al een tijdje wil ik ook de achtertuin aanpakken. Zo wil ik onder andere onze schutting antraciet grijs verven/beitsen maar hier vinden we de tijd niet echt voor. Tijd om daar verandering in te brengen. Het mooie weer komt eraan en nu we toch voornamelijk thuis zijn is dit een mooi klusje om samen aan te pakken. Als dan deze situatie nog langer duurt dan kunnen we in ieder geval heerlijk genieten van de tuin.
 3. Nieuwe recepten proberen 
  • Ik houd zelf heel erg van koken en bakken en daar heb ik nu extra tijd voor. Heerlijk vind ik het om een middagje in de keuken door te brengen. Nu probeer ik altijd al wel nieuwe recepten uit maar ik merk dat ik nu toch sneller kies voor recepten met wat meer uitdaging. Zo heb ik laatst een merenguetaart gemaakt waar ik uiteindelijk 5 uur mee bezig ben geweest. In een andere situatie zou ik niet zo snel voor zo’n moeilijk en lang recept kiezen maar nu dacht ik: ‘Why not!’ Leuk om even je bak-skills op de proef te stellen!
 4. Videobellen met vrienden en familie
  • De ‘social distancing’ vind ik wel een dingetje. Afgelopen weekend was ik jarig en natuurlijk zijn mijn ouders op visite geweest maar het is natuurlijk wel een beetje gek dat je niet ‘op een normale manier’ gefeliciteerd kan worden. Daarnaast hebben we mijn verjaardag gevierd in de tuin, netjes op 1,5 meter afstand van elkaar. Door de weeks probeer ik vooral veel te bellen naar mijn ouders en ze zo toch veel te spreken. Het spontane is eraf en ‘even snel langswippen’ is er niet meer bij. Vandaar dat ik het (video)bellen heel erg belangrijk vind. Dit is overigens natuurlijk ook heel erg leuk om bijvoorbeeld op vrijdagavond, met een hapje en een drankje, met de vriendengroep te doen. Op afstand maar toch wel gezellig!
 5. Maak een fotoalbum
  • Dit is ook een klusje die ik altijd uitstel. Zo maakte ik van mijn citytrip naar New York pas in oktober een fotoboek terwijl ik er in januari was geweest. Nu zijn wij net terug van een prachtige trip in Fins Lapland en heb ik nu tijd om hier gelijk een mooi fotoalbum van te maken. Wellicht heb jij ook nog wel wat digitale foto’s in een map op je laptop staan die wel een plaatje in een fotoalbum verdienen? Neem hier lekker de tijd voor. Dit kan natuurlijk via een digitaal programma of lekker creatief met knippen en plakken. Leef je uit!

Zitten jij momenteel thuis door het coronavirus of ga je nog wel naar je werk?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

2 Reacties

 1. 30 april 2020 / 13:46

  Ik zit thuis, maar werk daar wel gewoon mijn 40 uur. Dat kan bij ons gelukkig. Anders zou het waarschijnlijk een stuk saaier zijn.

 2. 20 april 2020 / 12:14

  Wat een fijne tips! Ik ben bezig met de grote schoonmaak op dit moment.