fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Trip in Fins Lapland Deel 3

Trip in Fins Lapland Deel 3

In deze gekke tijd is het zo fijn dat we nog even kunnen nagenieten van onze fantastische trip door Fins Lapland. In dit artikel is het tijd om jullie te vertellen wat wij gedaan hebben op dag 5 en 6. In totaal zijn we 8 dagen weggeweest dus na dit artikel volgt deel 4 nog en daarna zijn we er echt doorheen. Benieuwd naar deze Trip in Fins Lapland Deel 3? Let’s go! 

Trip in Fins Lapland Deel 2

Dag 5 – woensdag

Op woensdag was het tijd voor een sloom en uitgebreid katerontbijtje. Zoals je in deel 2 hebt kunnen lezen zijn we de avond hiervoor goed uit geweest. Gelukkig hadden we in de ochtend verder geen plannen en konden we eerst even lekker uitslapen, op het gemakje ontbijten, douchen etc. Nice!

Na het ontbijt was het tijd om ons aan te kleden en om naar Lapland Safari’s te wandelen. Er staat ons in de middag namelijk een husky-sleetocht te wachten. Tijd om weer een vakje van de bucketlist af te vinken. Als je in Lapland bent kun je de huskysafari natuurlijk niet overslaan. Eenmaal aangekomen op de huskyfarm werd de groep in tweeën gedeeld. Wij zaten in groep 2 en waren dus niet als eerste aan de beurt voor de safari. In plaats daar van namen we plaats in een typische, Finse kötta. Hier kregen we uitleg over het bestaan van de huskyfarm, het verschil in honden etc. etc.

Wat bleek? We waren niet zomaar op een huskyfarm beland. De eigenaar van deze farm is namelijk veelvoudig kampioen huskysleeën in Scandinavië. Daarnaast leren we gelijk het verschil tussen Alaskan Husky’s en Siberian Husky’s. De huskyfarm waar wij zijn heeft alleen Siberian Husky’s en dit zijn niet de typische Alaskan huskyhonden die je kent van de foto’s met de lichtblauwe ogen. In de geschiedenis hebben de Siberian Husky’s 450 jaar meer ervaring in het sleerijden dan de Alaskan huskyhonden. In een wedstrijdje tegen elkaar maken de Alaskan Husky’s geen schijn van kans. We hebben te maken met the real deal. Gaaf! Wij zijn echte hondenliefhebbers dus wij voelen ons al snel op onze plek.

In de kötta krijgen we verder heerlijke, warme bessensap (typisch Fins) en koekjes. Het kampvuurtje in de kötta maakt het gezellig en knus.

Zodra groep 1 terug is van de huskysleetocht is het tijd voor ons om plaats te nemen op de slee. We krijgen ontzettend goede uitleg en merken direct dat de eigenaar ontzettend goed met zijn honden omgaat en er heel zuinig op is. We luisteren goed naar alle instructies en gaan vervolgens op pad. Ik neem als eerste plaats op de slee, onder een dekentje, en mijn vriend Sebastian staat achterop om te sturen. Wow! Dit is echt gaaf zeg! De honden gaan echt als een speer en het landschap is prachtig. Wat een ervaring!

Ongeveer op de helft kunnen we switchen en uiteraard doen wij dat. Tijd voor mij om te sturen! In het begin een beetje onwennig maar al snel heb ik de smaak te pakken. Dit is echt op en top genieten. Zo gaaf!

Zodra de sleerit erop zit worden de honden flink beloond met een dosis aandacht. De honden zijn ontzettend lief en sociaal en laten zich graag knuffelen. Zo leuk!

We hebben de huskysleetocht in de middag gegaan dus echt tijd om bijvoorbeeld nog de piste op te gaan was er niet. We besloten uitgebreid te lunchen en gewoon lekker rustig aan te doen. Uiteraard moest ik even een foto maken van deze #instagramproof donuts. Zien die er niet fantastisch uit?

Na de lunch zijn we richting de supermarkt gelopen om allerlei lekkere hapjes te halen. Uiteindelijk hadden we letterlijk de hele tafel vol met van alles en nog wat. Eigenlijk was de eettafel één grote borrelplank. Heerlijk! Lekker wat biertjes erbij, wat jägerbommetjes en spelletjes. Dit was wederom een hele gezellige avond.

Dag 6 – donderdag

Op donderdag staan er verder geen excursies gepland en gaan we lekker vroeg de piste op. Het is vrij koud maar gelukkig liggen de pistes er prachtig bij. Dit was echt een heerlijke dag skiën zeg! Tussen de middag geniet ik van een typische Finse soep met zalm en aardappel. Echt heerlijk! Zodra we op de piste richting het dal komen horen we de aprèsskimuziek al draaien. Jawel, er werd letterlijk ‘Seks met die kale’ gedraaid op dat moment. Eenmaal beneden aan de piste stappen we de apresskitent in. Vanaf dat moment horen we alleen maar super grappige Finse muziek. Iedereen gaat los en wij proberen mee te doen, haha, hilarisch! Na een paar biertjes gaan we terug naar het appartement. Hier chillen we wat en genieten we nog even van de sauna.

Elke dag lopen we langs een Aziatische tent en hebben we al gespot dat ze sushi hebben. Dat moet natuurlijk worden geprobeerd. Na het apresskiën en na het genieten in de sauna is het tijd om ons klaar te maken voor het diner. We hebben echt genoten van het diner en de sushi was echt mega goed. Eenmaal terug op de kamer spelen we, jawel, weer Ticket to Ride Europe. Super leuk spel!

Dit waren dag 5 en dag 6 van onze trip in Fins Lapland. Ben jij benieuwd naar de rest van het verhaal? Volgende week donderdag is het tijd voor deel 4. #staytuned 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

  1. 6 april 2020 / 12:49

    Heel leuk om te zien!