fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

NIVEA Naturally Good

NIVEA Naturally Good

Het is tijd om jullie voor te stellen aan de gloednieuwe lijn van Nivea. De Naturally Good Collectie. Ik was meteen ontzettend nieuwsgierig naar deze lijn en ik vertel je er graag alles over. Dit artikel is vooral bedoeld als introductie van deze gloednieuwe lijn. Lees je mee?

NIVEA Naturally Good

Twee op de drie (67%) vrouwen in Nederland willen, als ze de keuze hebben, uitsluitend huidverzorging op basis van natuurlijke ingrediënten gebruiken. Maar wat blijkt, 83% van de respondenten kan niet goed wijs worden uit de namen van ingrediënten in huidverzorgingsproducten en weet dus ook niet of de oorsprong ervan natuurlijk is of niet. (Het onderzoek is uitgevoerd door Team Vier onder 611 Nederlandse vrouwen (18+) in januari 2020. De resultaten zijn representatief voor de Nederlandse vrouwelijke bevolking van 18 jaar en ouder.) 

Het is tijd dat merken wat transparanter zijn over het percentage van natuurlijke ingrediënten en Nivea neemt hierin het voortouw. Deze Nivea Naturally Good lijn is een nieuwe productlijn die voor 95 tot 99% bestaat uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Hiermee wordt, voor de volledigheid, het volgende bedoeld: ‘Ingrediënten afkomstig uit de natuur die na verwerking meer dan 50% van hun natuurlijke staat behouden, inclusief water.’ Uiteraard dienen deze ingrediënten duidelijk te worden aangegeven op de verpakkingen.

Het prettige is dat Nivea op de verpakkingen uit de Naturally Good collectie direct laat zien hoeveel procent van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong is. Dit maakt het gemakkelijk voor de consument om de ingrediëntenlijst te begrijpen en scheelt een hoop speurwerk.

De NIVEA NATURALLY GOOD gezichtsverzorgings- en reinigingslijn bestaat uit vijf producten voor de gezichtshuid met elk een biologisch hoofdingrediënt; aloë vera, kamille, arganolie en groene thee, namelijk:

 • Dagcrème met bio aloë vera
 • Dagcrème sensitive met bio kamille
 • Nachtcrème met bio arganolie
 • Hydraterende reinigingsmelk met groene thee
 • Verfrissende tonic met groene thee

Ik heb alle vijf de producten mogen ontvangen en vertel je er graag wat meer over.

NIVEA Naturally Good

NIVEA Naturally Good

Nivea Naturally Good gezichtsverzorging

 • Dagcrème met bio aloë vera
  • Naast aloë vera bevat deze dagcrème jojoba en amandelolie. De dagcrème met aloë vera geeft je gezicht elke dag een natuurlijke glow.
 • Dagcrème sensitive met bio kamille
  • Bestaat uit een ongeparfumeerde formule die de huid 24 uur lang verzorgt, irritatiegevoel verzacht en roodheid vermindert. Deze crème is speciaal ontwikkeld voor de huid die meer aandacht nodig heeft en is met succes getest op de gevoelige huid.
 • Nachtcrème met bio arganolie
  • Deze crème helpt het herstellend vermogen van de huid ‘s nachts te ondersteunen wat resulteert in een soepel aanvoelende huid de volgende ochtend. Deze formule hydrateert, voedt en verzacht de huid. Naast arganolie bevat de crème jojoba en amandelolie.

Ik was, na het ontvangen van deze lijn, direct heel erg nieuwsgierig naar de dag- en nachtcrème. Op dit moment heb ik de dagcrème met bio aloë vera en de nachtcrème met bio arganolie in gebruik. Eerlijk is eerlijk, ik ben ontzettend blij met deze twee producten in mijn verzorgingsroutine. Ik heb een normale huid zonder onzuiverheden en de crèmes werken voor mij erg prettig. De geur van beide sprak mij direct aan en mijn gezicht voelt erg fris, gevoed en gehydrateerd aan. Niets op aan te merken. 

NIVEA Naturally Good

Nivea Naturally Good reinigingslijn

 • Hydraterende reinigingsmelk met groene thee
  • De formule met groene thee extracten reinigt de huid en pakt onzuiverheden aan. De reinigingsmelk verwijdert effectief waterproof make-up en mascara.
 • Verfrissende tonic met groene thee
  • Verwijdert achtergebleven make-up en zorgt voor een fris en schoon huidgevoel.

Mijn huid reinigen vind ik ongelofelijk belangrijk. Iedere dag verwijder ik mijn make-up met een micellair reinigingsolie en deze stap vind ik onvervangbaar. Het werkt voor mij het beste en mijn huid reageert er het beste op. Vandaar dat ik de reinigingsmelk niet zo snel zou gebruiken. De verfrissende tonic met groene thee heb ik wel direct in mijn routine gevoegd. Het is een prettige tonic welke ik gebruik nadat ik mijn gezichtsmake-up heb verwijderd. De tonic verwijdert de laatste restjes en zorgt dat mijn huid brandschoon en fris aanvoelt. Heerlijk!

Conclusie

Zoals je misschien al wel hebt gelezen ben ik erg enthousiast over deze NIVEA Naturally Good. Ik vind het een goede stap dat Nivea natuurlijke ingrediënten in hun lijn toepast en dat dit ook transparant wordt gecommuniceerd. Hier kunnen veel merken nog een voorbeeld aan nemen. Daarnaast ben ik ook over de producten die ik op dit moment gebruik erg te spreken dus ik kan niets anders zeggen dan dat ik je deze lijn zeker kan aanbevelen.

 • Verfrissende tonic, 200ml, €6,99
 • Hydraterende reinigingsmelk, 200ml, €6.99
 • Nachtcrème, 50ml, €12.99
 • Dagcrème normale huid, 50ml, €12.99
 • Dagcrème gevoelige huid, 50ml, €13.99

Uiteraard is deze Nivea Naturally Good lijn te koop in de drogisterijen zoals Kruidvat en Trekpleister. (Online te verkrijgen via Bol.com en Plein.nl)

Heb jij een product van NIVEA dat je altijd gebruikt?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

1 Reactie

 1. Willemse
  1 april 2020 / 10:51

  Ik vind het er leuk uit zien, maar zodra het in een potje zit skip ik deze sws.
  Jammer, want voor de rest ziet het er goed uit.