fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Meer bewegen in 2020

Eigenlijk is het tegen mijn principe in om een goed voornemen te hebben. Ik roep namelijk altijd dat ik hier niet aan doe. Toch heb ik mijzelf iets voorgenomen, namelijk meer bewegen in 2020. In dit artikel ga ik daar even wat dieper op in. Waarom wil ik dat, om precies te zijn? En hoe ga ik dit doen? Je leest er nu alles over.

Meer bewegen in 2020

Ik zal eerst even schetsen hoe mijn week er ongeveer uitziet.

Ik ben fulltime manager op een evenementenbureau. Dat wilt dus zeggen dat ik basically een 9 tot 5 kantoorbaan heb. Een hele leuke baan overigens, dus mij hoor je niet klagen. Het is wel een baan waarbij ik vooral heel veel achter de computer zit en dus weinig beweeg. Na mijn werk ga ik naar huis om te koken. Ik vind het heerlijk om bij thuiskomst even mijn hoofd leeg te maken en wat lekkers op tafel te zetten. Nadat mijn vriend en ik gezellig aan tafel hebben gegeten en de dag hebben doorgesproken is het tijd om de keuken op te ruimen, de vaatwasser in te ruimen etc.

Nu is het je vast niet ontgaan dat ik, naast mijn baan, een blog en een instagram account heb. Een hobby die op het moment een beetje uit de hand aan het lopen is en die veel tijd opslokt. Hier hoor je me ook niet over klagen want ik vind het geweldig om te doen en krijg er juist ontzettend veel energie van. Het is echter wel een hobby die vooral plaatsvind op mijn telefoon en op mijn laptop dus ook in de avonduurtjes beweeg ik weinig. In de avond is namelijk, omdat ik fulltime werk, het enige moment dat ik mij kan richten op mijn blog en mijn instagram.

Mijn goede voornemen

Je begrijpt het, de beweging schiet er een beetje bij in. Ik ben op dit moment op zoek naar een sport die ik bijvoorbeeld 1 avond in de week kan doen zonder dat het mij teveel tijd kost. Wat ik precies wil gaan doen weet ik nog niet, dus ik wil hier en daar wat proeflesjes gaan doen. Aan de hand daarvan wil ik dan een keuze maken. Daarnaast wil ik, iedere avond na het eten, eerst een half uur extra gaan wandelen met mijn vriend en Mechelse herder Spyke. Dan heb ik lekker weer wat stappen gezet voordat ik weer achter de computer kruip voor mijn blog en instagram. Op dit moment heb ik Asics hardloopschoenen maar die zijn wel echt aan vervanging toe. Ik gebruik ze overigens echt om te wandelen en niet echt om hard te lopen. Nu heb ik op de site van Intersport nieuwe Nike hardloopschoenen gezien en die wil ik deze week gaan bestellen. Gewoon als extra motivatie, ik hoop dat het helpt! Ik heb trouwens ook een stappenteller en een stappendoel voor mijzelf bedacht. Wederom extra motivatie!

Mijn goede voornemen is meer bewegen in 2020. Heb jij een goed voornemen? 

Heb jij daarna nog een leuke tip om mij extra te motiveren? Ik lees het heel erg graag terug in de comments! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. 27 januari 2020 / 13:06

    Dit is ook echt mijn voornemen voor dit jaar! Ik sport wel zeker twee keer in de week, maar echt bewegen doe ik niet veel. Ik zou zelf graag meer willen wandelen, bijvoorbeeld ‘s avonds na het eten of na de lunch.