fbpx
81   156
46   177
30   68
68   137
25   272

Ecotools Brush Set

Ecotools Brush Set

Het is tijd om op mijn blog weer eens wat aandacht te besteden aan make-up kwasten. Vroeger schreef ik namelijk veel vaker over make-up kwasten. Je make-up kan namelijk nog zo goed zijn, zonder een goede kwastenset ben je nog nergens. Vandaar review ik de Ecotools Brush set. Om precies te zijn de Ecotools Start The Day Beautifully Kit. Ben jij benieuwd naar deze kit? Lees dan mee.

Ecotools Brush Set

Ecotools Brush Set

Ecotools Brush Set

Wat hebben we nu eigenlijk? Wat krijg je met deze set?

 

  • De Start The Day Beautifully make-up set bestaat uit vijf make-up kwasten, drie kaartjes met beautylooks en een plastic tray.

Waar ik gelijk even complimenten voor wil maken is de verpakking. Deze is van plastic maar de mintgroene tray kun je dus gebruiken om je kwasten in te bewaren. Dat is nou handig! Eigenlijk dus een 2-in-1 verpakking. Heel leuk gedaan en iets wat ook echt goed bij het merk Ecotools past. De andere kits die je koopt van Ecotools bevatten ook zo’n tray en je kunt deze dan weer in elkaar zetten en je tray dus uitbreiden. Tof! Mocht je echt beginnend zijn qua make-up dan zijn natuurlijk de drie kaartjes met beautylooks een goede leidraad.

In de set zitten dus in totaal 5 make-up kwasten. Ik ga in dit artikel alle 5 de kwasten los van elkaar bespreken en uiteraard ga ik je vertellen wat ik ervan vind.

Angled Foundation

Het is natuurlijk de Ecotools Start The Day Beautifully Kit en daarin kan een foundationkwast zeker niet ontbreken. Zelf ben ik niet zo fan van een foundation aanbrengen met een kwast. Ik doe dit namelijk altijd met een beautyblender. Met deze foundation brush heb ik het wel geprobeerd maar ik vind het effect gewoon minder mooi dan met een beautyblender. Dat ligt overigens niet perse aan deze kwast maar dat is mijn mening over een foundation met een kwast aanbrengen in het algemeen. Ik heb deze kwast nu in mijn badkamer liggen om maskertjes mee aan te brengen. #tipvanflip

Blurring

De Ecotools Blurring Brush is bedoeld om concealer mee aan te brengen. Om dit zo natuurlijk mogelijk te kunnen doen heeft de kwast zijdezachte haren en staan de ook wat wijder voor een soort poedereffect. Mijn concealer buff ik altijd uit met een mini beautyblender en ik heb nooit oneffenheden die aangestipt hoeven te worden. Helaas zal ik daarvoor deze Blurring Brush dan ook niet gaan gebruiken. Maar, kwasten zijn altijd multifunctioneel en ik heb ontdekt dat deze brush heel fijn is om oogschaduw in de arcadeboog mee aan te brengen.

Defined Crease

Dan is het de beurt aan de Ecotools Defined Crease Brush. De kwast die natuurlijk eigenlijk bedoeld is voor de crease, oftewel de arcadeboog. Toch vind ik dit meer een blending brush en kun je deze dus heel erg goed gebruiken om je ooglook mooi mee te blenden. De kwast is namelijk rond van vorm en heeft net wat langere haartjes.

Angled Liner

De belangrijkste stappen in mijn dagelijkse make-up routine vind ik mijn mascara en mijn wenkbrauwen. Ik gebruik al jaren hetzelfde wenkbrauwpenceel maar ben toch blij verrast door deze Ecotools Angled Liner Brush. Je kunt deze zeker ook gebruiken als eyeliner maar als wenkbrauwpenceel werkt hij ook perfect. De haren zitten dicht op elkaar in een mooie rechte lijn en de kwast is schuin afgesneden. Hierdoor is hij perfect om precies mee te werken en dus perfect voor de wenkbrauwen.

Full Blush

Oeh een heerlijke fluffy brush. Dit is de Ecotools Full Blush Brush, een heerlijke zachte kwast die bedoeld is om je blush mee aan te brengen. Hiervoor werkt hij perfect! Hij brengt de blush op een hele mooie natuurlijke wijze aan maar laat zich zeker opbouwen. Hij werkt heel erg prettig. Overigens kun je deze kwast natuurlijk ook prima gebruiken voor het afpoederen van het gezicht of als bronzer.

Ecotools Brush Set

Alle producten van Ecotools zijn 100% cruelty free en vegan zijn. Daarnaast zijn alle handvatten van de kwasten gemaakt van gerecycled bamboe en zijn alle verpakkingen gemaakt van 100% boomvrij papier. Het is namelijk gemaakt met 20% katoen en 80% bamboe vezels. De haren zijn van luxe synthetische vezels.

Ecotools Brush Set

Leuk om weer eens een make-up set te proberen. Sowieso ben ik erg te spreken over de kwasten. Ze voelen allemaal heel erg zacht en goed aan. Wellicht ben ik wat eigenwijs door de kwasten anders te gebruiken dan waarvoor ze zijn bedoeld maar ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Eén ding weet ik wel zeker en dat is dat ik deze Ecotools Brush Set mooi toevoeg aan mijn huidige make-upkwasten stash en dat ze stuk voor stuk goed van pas gaan komen!

Deze Ecotools Start The Day Beautifully make-up set is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 16,99. 

Heb jij een favoriet merk qua make-up kwasten?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

3 Reacties

  1. 13 januari 2020 / 20:57

    Zelf maak ik eigenlijk helemaal geen gebruik van kwasten. Ik ben geen make-up engel. Als het er maar representatiever uit ziet dan zonder. Dan noem ik het missie geslaagd. Ik heb van Catrice een zakje met wat extra zakjes met zo’n kussentje eraan. Zo slecht ben ik er dus in thuis. Ik weet niet eens hoe dat heet.

  2. 13 januari 2020 / 19:05

    Ik vind deze heerlijk zacht, maar de vormen vind ik heel onhandig vormgegeven waardoor ik mijn set er eigenlijk nooit bij heb gepakt.

  3. 13 januari 2020 / 15:48

    Ik heb zelf nog géén kwasten van Ecotools geprobeerd, maar ben wel echt benieuwd!