fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Het verminderen van kalkaanslag

Ieder huishouden heeft er last van; kalk! Het ene goedje werkt er iets beter tegen dan het andere goedje maar uiteindelijk is het een flink werkje om de badkamer weer helemaal kalkvrij te maken. Ik ben aan de slag gegaan met een waterontharder en ik vertel je er in dit artikel graag wat meer over.

Het verminderen van kalkaanslag

De kalk niet laten komen en verwijderen maar er gewoon voor zorgen dat er minder kalk is. Dat klinkt als een goed idee. Mijn ouders hebben een nieuw huis laten bouwen en mijn vader schafte de Amfa 4000 waterontharder aan. Daar was ik stiekem al meteen benieuwd naar. Werkt het of niet?

Heel toevallig kreeg ik een aantal weken later in mijn mailbox de vraag of ik er eentje wilde uittesten. Daar zei ik zeker geen nee tegen. Zodra ik heb hem ontvangen heeft mijn vriend hem direct aangesloten en toen was het afwachten. Wordt de kalkaanslag echt verminderd?

Het ‘installeren‘ van de Amfa 4000 waterontharder is overigens echt te simpel voor woorden. Je hebt ‘de magneet’, een plaatje om hem om de leiding te klemmen en een tie-wrap. Oftewel; magneet op de leiding zetten, plaatje erachter plaatsen, tie-wrap eromheen en ‘klaar is kees’.

De Amfa 4000 waterontharder heeft een magnetisch veld dat voorkomt dat de kalkaanslag zich hecht aan de leidingen en sanitair. Er wordt beloofd dat je hierna geen last meer hebt van kalkaanslag, dat het water lekkerder smaakt en dat huishoudelijke apparaten langer mee gaan. Dat klinkt goed, vind je niet?

Inmiddels hebben we de Amfa 4000 waterontharder een tijdje om onze leiding zitten. We merkten niet direct verschil maar na een tijdje zeker wel. Het grootste verschil merkte ik bij de waterkoker. Deze moest ik eens in de zoveel tijd hoognodig ‘ontkalken’ maar dat lijkt wel verleden tijd! Daarnaast merk ik het ook goed in de badkamer op zowel de gootsteen als op ons douchescherm. Er is beduidend minder kalk aanwezig en geloof me, dat scheelt echt qua schoonmaken een hele hoop.

Tegenwoordig zijn er heel veel badkamers en keukens met zwarte kranen. Stel je voor dat deze helemaal onder de kalkaanslag komen te zitten. Hoe zonde zou dat zijn? Indien je kiest voor zwarte kranen dan zou ik absoluut investeren in een Amfa 4000! 

Heb jij last van kalkaanslag thuis? Zo ja, wat doe jij om er vanaf te komen? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: