fbpx
27   56
93   134
89   124
111   184
107   196

Roadtrip door Costa Rica Deel 10

Balen! Dit is het laatste deel van onze roadtrip door Costa Rica. Nu deze fotoverslagen ten einde komen voel ik mij bijna hetzelfde als op het moment dat onze vakantie ten einde kwam. Maar, voordat het einde echt daar is wens ik je eerst nog heel veel kijk- en leesplezier. Vamos!

Roadtrip door Costa Rica Deel 10

Dag 20 – Vulkaan Irazú

Helaas, het is tijd om Puerto Viejo te verlaten. We hebben dit ervaren als een mega chille plek. Van het lezen van veel blogs voorafgaand aan onze reis had ik al vernomen dat het een beetje Cubaans of Jamaicaans doet overkomen. Hierin kan ik mij wel vinden. Iedereen is inderdaad super relaxed en heel gezellig. Je treft er allerlei feestjes aan het strand en iedereen verplaatst zich per fiets. Misschien dat al die beachcruisers ergens ook wel zorgen voor de leuke vibe.

Vanuit Puerto Viejo moeten we weer terug gaan rijden richting San José. Hier is nu eenmaal het vliegveld. De volgende dag moeten we om 12:55 uur het vliegtuig pakken richting Panama om vanuit daar naar Amsterdam te vliegen. Puerto Viejo – San José is een pittig eind en dus besluiten we ‘op safe’ te spelen en dag 20 vast te benutten om een beetje in de richting van het vliegveld te rijden.

Op de route ligt vulkaan Irazú. Dit is meteen de hoogste vulkaan van Costa Rica en we besluiten eens uit te zoeken of we daar kunnen komen. Na wat speurwerk blijkt de vulkaan goed bereikbaar. Al snel besluiten we daar naartoe te gaan.

Het is een flinke rit door de bergen. We zien het landschap veranderen maar de mensen ook. Van zongebruinde beachmensen naar Peruaans uitziende bergmensen met dikke, wollen kleren. Niet alleen de temperatuur verandert. We merken ook direct dat we op een gegeven moment zo hoog zitten dat de lucht ijl wordt. Want jawel, deze vulkaan ligt op 3432 meter. De vulkaan Irazú is een actieve stratovulkaan. Gelukkig lezen we al snel dat het veilig is om de vulkaan te bezoeken aangezien de activiteit heel nauwkeurig iedere dag wordt gemeten. De laatste ernstige activiteiten waren in het begin van de jaren ‘60, maar ook in de jaren ‘90 waren er nog explosies. #spannend!

De rit zit erop. We zijn helemaal bovenaan en het is tijd om uit te stappen en om de vulkaan te gaan bewonderen. Een trui kunnen we wel gebruiken want zo warm is het niet meer op 3432 meter. Al snel ruiken we de welbekende zwavellucht. Terwijl we richting de vulkaan lopen treffen wij allereerst aan de rechterkant de uitgebluste krater Diego de la Haya. Deze krater heeft een doorsnede van bijna 700 meter. Het is eigenlijk gewoon een hele grote vlakte en het ziet er echt super apart uit.

Daarna lopen we door en zien we in eerste instantie helemaal niks. Alleen maar wolken! Serieus? Zijn we nou hiervoor helemaal naar boven gereden? We wachten een minuut of 5 en worden er stiekem een beetje melig van. Als we op het punt staan om maar weer terug te rijden zien we ineens de wolken verwijden en daar komt een prachtig helder groen/blauw kratermeer tevoorschijn. Wauw!

Vulkaan Irazú – Costa Rica

De foto’s spreken voor zich!

En dan.. komt misschien wel het grappiste verhaal van de vakantie. We zijn op zoek naar een slaapplek maar al snel komen wij erachter dat dit gebied alles behalve toeristisch is. Eerlijk gezegd kunnen we letterlijk niets vinden. Maar om nou de laatste nacht in de daktenten te gaan slapen? Dat zagen we niet zitten! Je wilt toch een beetje fris en gedouched het vliegtuig in.

Na het zoekwerk vind mijn vriend een Farmcabin. Op ongeveer een half uur rijden inclusief restaurant en WiFi. Klinkt niet verkeerd! Daarnaast is de farmcabin ook nog eens redelijk aan de prijs dus dat ‘zou wel goed moeten zijn toch?’

Aan het einde van de middag, rond half 5, komen we aan. We treffen een super leuke eigenaar en hij heeft een hobbymatig vulkaanmuseum naast zijn restaurant gebouwd. In geuren en kleuren verteld hij er vol trots over! Na zijn rondleiding door het ‘museum’ vraagt hij ons wat de plannen zijn wat betreft het eten. Uiteraard zijn wij van plan om lekker in het restaurant te komen eten. Even gezellig de vakantie afsluiten!

De man krapt achter zijn oor en begint heel moeilijk te kijken. Hij blijkt een ‘luie Costaricaan’ (zijn woorden) en het restaurant sluit om 5 uur. Oftewel; eten was echt niet meer mogelijk. Het dichtstbijzijnde restaurant? Op één uur rijden. Het dichtstbijzijnde supermarkt? Op drie kwartier rijden. Beide niet echt verstandige keuzes op een tijdstip dat het niet meer heel lang licht is, op een vulkaan met niet al te beste wegen. Wat doen we nu?

De man blijkt zowel het restaurant als het ‘museum’ puur uit hobby te doen. Hij is een boer en verbouwt ui, aardappel en wortel. Overigens bijna alle gewassen op en rondom Vulkaan Irazú bestaan uit ui, aardappel en wortel. De man wilt ons maar wat graag helpen en biedt van alles aan. Inmiddels zijn we natuurlijk ontzettend melig en zien we de lol er wel van in. We blijven Nederlanders! Van ui, aardappel en wortel maken wij gewoon hutspot!

Ja.. we hadden de laatste avond wel wat anders voorgesteld. Iets chiquer, in een gezellig restaurant, proostend op de fantastische vakantie. In plaats daarvan zaten we in een te basic boerenhuisje zonder verwarming. Eerlijk is eerlijk, dit huisje was het geld echt niet waard. Maar goed, we waren al melig en besloten er het beste van te maken. Daar zaten we dan.. In Costa Rica, op een vulkaan, aan de hutspot. Dat is toch best grappig?

Dag 21 – Goodbye Costa Rica

Vroeg uit de veren! Koffers pakken en gaan met die banaan. We rijden richting Nomad America, net buiten San José en ongeveer zo’n 10 minuutjes van het vliegveld verwijderd. Hier leveren we onze auto in en vanuit daar worden we met een taxi naar het vliegveld gebracht. We zijn ruim om tijd en het is lekker rustig op het vliegveld. Met Copa Airlines vliegen we naar Panama en hier stappen we over op KLM die ons naar Amsterdam vliegt. #goodbyecostarica #youwereamazing

Dit was hem! Onze roadtrip door Costa Rica. Door middel van 10 fotoverslagen heb ik jullie zo veel mogelijk proberen mee te nemen door onze rondreis door Costa Rica. Uiteraard is dat lastig maar met de foto’s en verhalen hoop ik toch een goed beeld te hebben kunnen schetsen. Als je het nog niet doorhad? Costa Rica is echt een fantastisch land en ik kan je hier een rondreis 100% aanbevelen. Staat Costa Rica, door het lezen van mijn verslagen, al op je wishlist? #letmeknow 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. 10 november 2019 / 21:43

    Wat zag het daar super mooie uit.

  2. 7 november 2019 / 16:55

    Ik kan er echt geen genoeg van krijgen!