fbpx
196   202
82   235
56   115
13   195
66   391

Roadtrip door Costa Rica Deel 4

The Costa Rica Story Continues! Van mijn reizen door Thailand en West-Amerika heb ik in totaal 6 artikelen gemaakt maar tijdens het typen van mijn Costa Rica verhaal kwam ik er al heel snel achter dat mij dat absoluut niet ging lukken. Ik zit nu op deel 4 en ben nog niet op de helft. Er komen dus nog wel wat artikelen aan. Hopelijk vinden jullie dit alleen maar heel erg leuk. Benieuwd naar mijn roadtrip door Costa Rica deel 4? Lees gezellig mee!

Roadtrip door Costa Rica Deel 4

Dag 8 – Ontwaken bij de vulkaan

In deel 3 heb je kunnen lezen dat wij op dag 7 voor het eerst gingen kamperen in onze daktenten. Wij deden dit meteen op een fantastische plek, namelijk aan de voet van de Arenal vulkaan aan een prachtig meer. Dit soort locaties waren precies de reden dat wij hadden gekozen voor een 4×4 met daktenten. Eerlijk is eerlijk, anders slaap je toch nooit op zo’n gave plek?

Hier wakker worden was echt magisch. We kropen uit onze tent, maakten onszelf klaar voor de dag, klapten de tenten weer in en schoten nog wat toffe foto’s. Daarnaast was het daar best een ruig terrein en dus konden onze mannen het niet laten om de 4×4 gelijk even goed uit te testen!

Ah, en de mensen van het restaurant waar we die avond hadden gegeten waren zo lief om speciaal voor ons open te gaan en een ontbijtje te maken. De Costa Ricanen zijn echt ontzettend gastvrij en doen er alles aan om je te helpen.

Tijd om een klein stukje te rijden richting het Mistico Arenal Hanging Bridges Park. Wat een prachtig park is dit zeg! Natuurlijk zijn vooral de hanging bridges hier heel tof maar het continue uitzicht op de vulkaan in de verte, met de oneindige jungle eromheen, maakt het toch allemaal wel extra mooi.

Na ons bezoek aan dit park rijden we nog een stukje verder en uiteindelijk strijken we neer bij een soort restaurant, op de weg tussen La Fortuna en Monteverde. Op deze plek mogen we overnachten in onze daktenten en gelukkig zit er ook een restaurant en douches bij. Toch wel even fijn om een douche te pakken, na onze nacht bij de vulkaan. Hier genieten we van het avondeten, drinken we nog wat biertjes, spelen we wat spelletjes.

Dag 9 – Extreme Zipline

De volgende ochtend worden we vroeg wakker. We genieten in het restaurant van een ontbijtje, spotten nog wat mooie vlinders, klappen onze tent in en rijden snel richting Monteverde. Hier hebben we namelijk in de ochtend een zipline tocht geboekt.

We komen precies op tijd aan en spotten twee prachtige ara’s in een boom. Wauw! We maken snel wat foto’s en worden vervolgens in onze riemen gehesen en klaargestoomd voor de zipline tour. Mijn vriend en ik doen eigenlijk tijdens al onze vakanties wel een zipline tour maar dit was de Extreme variant dus stiekem waren we erg nieuwsgierig! Hoe extreem gaat dit worden?

Ik kan je één ding zeggen: ‘Dit was echt de tofste zipline die wij ooit hebben gedaan!’ Het is echt midden door de jungle, je hebt prachtige uitzichten, hele lange ziplines en een leuke afwisseling. Sommige ziplines doe je in je eentje, andere met z’n tweeën en er zijn zelfs 2 ‘superman’ lijnen. Hieraan wordt je aan je rug vastgemaakt en vervolgens vlieg je letterlijk over de jungle heen. Geloof me, die is best even spannend hoor! Die zipline is langer dan een kilometer en je maakt een flinke snelheid. Heel erg gaaf en absoluut een adrenalinekick.

Helaas begon het aan het einde van de tour heel hard te regenen. Gelukkig niet tijdens onze tour, al hebben we hierdoor wel de ‘Tarzan-Swing’ geskipt. Na de zipline hebben we gelunched en hier besloten we al snel dat het tijd was om op zoek te gaan naar een luxe appartement met bubbelbad. We hadden het koud en na 2 nachten kamperen waren we wel toe aan wat luxe.

De rest van de avond chillen we bij het zwembad en het bubbelbad, drinken we de nodige biertjes en vervolgens gaan we uiteten bij Restaurante Tree House. Midden in het stadje Santa Elena staat een gigantische Ficus Boom en in het midden van deze boom vind je een restaurant. Heel erg gaaf en een mega aanrader wat betreft het eten. Hierna rijden we terug naar ons appartement en is het tijd om lekker te douchen en te gaan slapen.

Dag 10 – Nevelwouden van Monteverde 

We worden wakker en spotten, vóór ons appartement, een gordeldier. Hoe super cute is dit? Na tientallen foto’s is het tijd om naar het ontbijtbuffet te gaan. Hierna pakken we onze spullen, checken we uit en gaan we weer op pad.

 

Natuurlijk bezoeken we de nevelwouden van Monteverde ook. Dit dichtbegroeide regen- en nevelwoud ligt op 1400 meter hoogte en door deze hoge ligging hangt er over het natuurgebied vrijwel altijd een dichte mist. Oftewel, je loopt er letterlijk met ‘je hoofd in de wolken’. Het nevelwoud groeit tegen een berg op en is echt heel anders dan de parken waar we al geweest zijn. Alles is zo groen! Je ziet echt duidelijk de nevel en de mos overal. Heel erg tof!

We maken hier een hike van ongeveer 2,5 à 3 uur en komen op een uitzichtpunt waar je je letterlijk the king of the jungle voelt. Wat een uitzicht zeg, ongelofelijk! Uiteraard de perfecte spot om nog wat foto’s te maken.

Hierna lopen we onze ronde af en spot Auke een slang! Helaas heeft de rest hem niet gezien en hebben we geen foto’s maar aan Auke’s reactie konden we wel aflezen dat het een flinke was. Eenmaal bij de uitgang bezoeken we ook nog de kolibrietuin waar de kolibries letterlijk om de oren vliegen. Wat een prachtige vogeltjes!

Na het bezoek aan Monteverde hebben we een flinke tocht voor de boeg. We rijden helemaal door naar Playa Flamingo in de provincie Guancaste, aan de westkust van Costa Rica. Onderweg boeken we hier een gezellig appartementje incl. mega chill zwembad en laat in de avond komen we aan. In de buurt waren niet echt restaurants maar gelukkig wel een supermarkt. Aangezien er in ons appartementje een keuken aanwezig was besloten we zelf wat te maken en lekker vroeg te gaan slapen. Het was tenslotte een flinke rit!

Dit waren dag 8, dag 9 en dag 10 van onze reis door Costa Rica. Ben jij benieuwd naar de rest van het verhaal? Aanstaande dinsdag is het tijd voor deel 5. 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

  1. 21 oktober 2019 / 12:19

    Ik kan echt geen genoeg krijgen van deze blogposts en foto’s!